Eetspiratie » Pastasalade met snelle pestodressing
Pastasalade met snelle pestodressing

Pastasalade met snelle pestodressing

Pastasalade met snelle pestodressing, een gerecht dat niet kan mislukken. Als ik niet meer weet wat ik moet eten, dan is er een gerecht waar ik altijd op terug kan vallen: pastasalade. De ingrediënten hiervoor heb ik namelijk altijd in huis. Het is lekker, vullend en je kunt er een grote hoeveelheid van maken.

De pastasalade is natuurlijk niks nieuws. Er zijn meer dan genoeg recepten online te vinden. Alleen dit is zo’n handig recept. Mijn dochter vroeg of ik deze online wilde zetten zodat zij hem zelf kan opzoeken en maken. Het is namelijk een ideale lunchsalade voor school of een snelle makkelijke maaltijd voordat ze gaat werken. Restjes kun je ook makkelijk bewaren in de koelkast. Ook is het een gerecht wat je makkelijk kunt voorbereiden. Kook pasta de avond van tevoren, spoel koud af en zet dit in de koelkast. Snijd de volgende dag de groenten, maak een dressing en voeg dit samen in een kom.

Pastasalade met snelle pestodressing

Voor deze salade gebruik ik volkoren of linzenpasta en dan het liefst fusilli omdat dat er mooi uitziet. Bij fusilli gaat de dressing lekker tussen de pasta zitten en dat is precies wat je wilt. De groenten hou ik een beetje simpel zodat het snijwerk maar minimaal is. Ik voeg er ook kikkererwten aan toe zodat de salade extra vullend is. Soms gebruik ik mijn eigen gemaakte pesto, maar als ik snel klaar wil zijn neem ik een pesto uit de supermarkt. Zelf gebruik ik plantaardige mayonaise en een vegan pesto, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je zelf het lekkerst vindt.

Wat onmisbaar is bij deze salade zijn de knoflookcroutons. Deze bak je gewoon heel eenvoudig in de koekenpan. Ik snijd altijd mijn oud brood in blokjes en vries deze in. Zo heb ik altijd croutons bij de hand. Je hoeft ze alleen nog maar te kruiden en te bakken en klaar. Bekijk hier het recept voor croutons uit de koekenpan.

Pastasalade met snelle pestodressing

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Total time

30

minuten

Maak met een paar simpele ingrediënten een lekkere pastasalade.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 325 -350 gram 325 -350 pasta (fusilli)

  • halve halve komkommer

  • 10 10 cherry tomaatjes

  • 1 rode 1 ui

  • 2 – 3 eetlepels 2 – 3 (plantaardige) mayonaise

  • 1,5 eetlepel 1,5 (vegan) groene pesto

  • 1 eetlepel 1 citroensap

  • 1 blikje 1 kikkererwten (400 gram)

  • 3 eetlepels 3 groene olijvenplakjes

  • 2 eetlepels 2 kappertjes (optioneel)

  • zout en peper

  • knoflookcroutons (zie omschrijving hierboven)

  • scheutje water

  • 4 eetlepels 4 verse dille

  • 2 eetlepels 2 verse peterselie

Hoe maak je het?

  • Begin met het bakken van de croutons (zie omschrijving hierboven). Knip het brood in blokjes en kruid deze met knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Doe ze in een ziplockzakje en besprenkel royaal met olijfolie. Schud het zakje goed zodat alle blokjes bedekt zijn met olie. Bak ze krokant in een koekenpan.
  • Neem een pan met water en doe daar een royale snuf zout in. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Als de pasta gaar is, giet je deze af en spoel je het direct af onder de koude kraan. Zet apart tot gebruik.
  • Maak een dressing van twee tot drie eetlepels mayonaise, pesto en citroensap. Roer dit door elkaar en voeg eventueel een scheut water toe om de dressing te verdunnen. Proef of de smaak naar wens is en voeg indien nodig extra pesto of citroensap toe.
  • Was de komkommer en de tomaten. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de tomaatjes in stukjes. Snipper de rode ui fijn.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze af onder de koude kraan tot het schuim verdwenen is.
  • Doe de pasta in een grote schaal en voeg de dressing toe. Meng dit met slabestek door elkaar. Voeg vervolgens de komkommer, tomaat, ui en verse kruiden toe. Schep alles goed om en voeg als laatste de kikkererwten, olijven en kappertjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade in een mooie kom en garneer met de croutons. Restjes kun je in een afgesloten bakje een tot twee dagen bewaren in de koelkast.

Aantekeningen

  • Je kunt met deze salade alle kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld rucola doorheen mengen. Geroosterde pijnboompitjes zijn ook een lekkere toevoeging. Een beetje (vegan) Parmezaanse kaas geeft de salade een extra kick (kijk hier voor het recept).

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE