Gnocchi met pesto, een simpel maar heerlijk gerecht. Zelf gnocchi maken is heel eenvoudig, je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis. Deze pastasoort gemaakt van aardappel en bloem is een geliefde Italiaanse specialiteit. Alhoewel je prima gnocchi in de supermarkt kunt kopen is zelf gnocchi maken een leuke en ontspannende bezigheid. Gebruik hiervoor een speciaal gnocchiplankje of gewoon een simpele vork om die mooie ribbeltjes te erin te maken.
Gnocchi (spreek uit njokki) is een pastagerecht. Je maakt het deeg, verdeelt het in stukken en rolt deze tot een lange streng (of worst). Snijd de pasta in kleine stukjes en rol deze over een gnocchi plankje of vork. De ribbeltjes die ontstaan zorgen ervoor dat de saus goed aan de gnocchi hecht. Kook de pasta in goed gezouten water tot ze gaan drijven. Geen tijd om ribbeltjes te maken? Snijd ze gewoon in stukjes, ook dan zal het prima smaken.
Gnocchi met pesto
Voor het maken van gnocchi heb je aardappels nodig. Dit kan een restje zijn of je kookt de dag ervoor een grotere hoeveelheid zodat je de dag erna gnocchi kunt maken. Ik kook mijn aardappels altijd in de multicooker, in dit artikel kun je lezen hoe ik dat doe. Van deze aardappels maak je een puree. Het kan gewoon met een aardappelstamper maar het gaat nog beter met een pureeknijper. De puree meng je met bloem en dat is je deeg. Het is dus heel makkelijk om een gnocchi deeg te maken. Soms wordt er een ei aan toe gevoegd maar dit is niet noodzakelijk. Je kookt de gnocchi in een ruime pan met water en een flinke snuf zout. Als ze gaan drijven zijn ze klaar. Daarna kun je ze verwerken zoals je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om ze nog even aan te bakken in een koekenpan voor een bruin kleurtje. Voeg daarna bijvoorbeeld een tomatensaus, paddenstoelensaus of pesto toe. Zelfgemaakte rucolapesto is bij ons thuis favoriet. Kijk hier voor het recept. Geen tijd om zelf pesto te maken? Een potje verse pesto uit de supermarkt is ook een goede optie.
Tip: deze gnocchi met pesto smaakt nog lekkerder met een topping van krokante knoflookcroutons. Serveer er ook een frisse groene salade bij.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)