Eetspiratie » Gnocchi met pesto
Gnocchi met pesto

Gnocchi met pesto

Gnocchi met pesto, een simpel maar heerlijk gerecht. Zelf gnocchi maken is heel eenvoudig, je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis. Deze pastasoort gemaakt van aardappel en bloem is een geliefde Italiaanse specialiteit. Alhoewel je prima gnocchi in de supermarkt kunt kopen is zelf gnocchi maken een leuke en ontspannende bezigheid. Gebruik hiervoor een speciaal gnocchiplankje of gewoon een simpele vork om die mooie ribbeltjes te erin te maken.

Gnocchi (spreek uit njokki) is een pastagerecht. Je maakt het deeg, verdeelt het in stukken en rolt deze tot een lange streng (of worst). Snijd de pasta in kleine stukjes en rol deze over een gnocchi plankje of vork. De ribbeltjes die ontstaan zorgen ervoor dat de saus goed aan de gnocchi hecht. Kook de pasta in goed gezouten water tot ze gaan drijven. Geen tijd om ribbeltjes te maken? Snijd ze gewoon in stukjes, ook dan zal het prima smaken.

Maak de perfecte gnocchi met dit plankje
Foodiletto Gnocchi Plankje

Foodiletto Gnocchi Plankje

Met deze Italiaanse Gnocchiplank van Foodiletto maak je eenvoudig heerlijke huisgemaakte gnocchi.

Gnocchi met pesto

Voor het maken van gnocchi heb je aardappels nodig. Dit kan een restje zijn of je kookt de dag ervoor een grotere hoeveelheid zodat je de dag erna gnocchi kunt maken. Ik kook mijn aardappels altijd in de multicooker, in dit artikel kun je lezen hoe ik dat doe. Van deze aardappels maak je een puree. Het kan gewoon met een aardappelstamper maar het gaat nog beter met een pureeknijper. De puree meng je met bloem en dat is je deeg. Het is dus heel makkelijk om een gnocchi deeg te maken. Soms wordt er een ei aan toe gevoegd maar dit is niet noodzakelijk. Je kookt de gnocchi in een ruime pan met water en een flinke snuf zout. Als ze gaan drijven zijn ze klaar. Daarna kun je ze verwerken zoals je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om ze nog even aan te bakken in een koekenpan voor een bruin kleurtje. Voeg daarna bijvoorbeeld een tomatensaus, paddenstoelensaus of pesto toe. Zelfgemaakte rucolapesto is bij ons thuis favoriet. Kijk hier voor het recept. Geen tijd om zelf pesto te maken? Een potje verse pesto uit de supermarkt is ook een goede optie.

Tip: deze gnocchi met pesto smaakt nog lekkerder met een topping van krokante knoflookcroutons. Serveer er ook een frisse groene salade bij.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Gnocchi met pesto
Gnocchi met pesto
Gnocchi met pesto

Gnocchi met pesto

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 from 3 votes
Difficulty: gemiddeld
Porties

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

40

minutes

Van aardappelpuree en bloem maak je een heerlijk pastagerecht, gnocchi. Kook de gnocchi tot ze drijven, schep ze over in een koekenpan en bak ze lichtbruin. Meng de gnocchi met pesto en serveer er een lekkere salade bij.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram gekookte aardappels (kruimig)

  • 200-250 gram bloem (of meer indien nodig)

  • zout en peper naar smaak

  • 2-3 eetlepels pesto

BEREIDING

  • Kook 500 gram aardappels en stamp deze fijn of haal ze door een pureeknijper. Breng op smaak met zout en peper. Laat de puree een beetje afkoelen zodat je het straks met je handen kan gaan verwerken.
  • Voeg 200 tot 250 gram bloem aan de puree toe en maak er een deeg van. Als het nog te nat is voeg dan steeds een beetje bloem toe tot het niet meer aan je handen plakt.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol er met je handen een lange dunne ‘worst’ of streng van. Snijd deze met een deegsnijder of een scherp mes in kleine ‘kussentjes’.
  • Rol de deegkussentjes over het gnocchi plankje of een vork en leg ze apart op een bord.
  • Breng een grote pan met een ruime hoeveelheid water en zout aan de kook. Kook de gnocchi gaar. Doe dit in 2 rondes zodat de pan niet te vol is. Als de gnocchi boven komt drijven is het gaar. Schep een beetje van het kookwater uit de pan en zet dit apart.
  • Schep de gare gnocchi over in een koekenpan met een klein beetje olie en bak ze kort aan. Voeg hier 2 eetlepels pesto (of meer naar wens) toe en schep alles om. Schenk er eventueel ook een beetje van het kookwater bij. Als alle gnocchi is bedekt met een laagje pesto, is het klaar. Serveer direct.

AANTEKENINGEN

  • Gnocchi kun je bakken, koken maar ook verwerken in een soep. Bekijk hier het recept voor groentesoep met gnocchi.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.