Gnocchi met pesto, een simpel maar heerlijk gerecht. Wij eten eigenlijk te weinig gnocchi. En ik weet niet waarom want het is heel eenvoudig te maken. Je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten ervoor in huis. Het enige is dat je een deeg moet maken en de gnocchi moet rollen maar dat is best wel een ontspannend klusje. Kinderen kunnen ook meehelpen, ze kunnen het niet vroeg genoeg leren toch?
Gnocchi (spreek uit njokki) is een pasta gerecht. Je maakt het deeg, rolt de pasta en kookt deze in ongeveer 1 minuutje gaar. Vervolgens meng je het met pesto of een lekkere tomatensaus en je hebt een bord met comfortfood.
Je maakt voor gnocchi eerst aardappelpuree of misschien heb je nog een restje gekookte aardappel over. Nu maak ik het mezelf graag makkelijk en bereid ik de aardappels in mijn Crock-Pot Express multicooker. In 10 minuten kook ik de aardappels, laat ze 10 minuten uitstomen en dan heb ik een perfecte puree voor gnocchi. Heb je geen multicooker dan kook je natuurlijk ouderwets de aardappels in een pan.
Ben je benieuwd naar de Crock-Pot Express? Lees dan hier mijn uitgebreide review over deze multicooker.
Hoe rol je gnocchi?
Deze pasta ziet er heel spectaculair uit. In de ribbeltjes blijft de saus extra goed zitten. Om gnocchi te maken kun je een speciaal gnocchi plankje gebruiken. Maar heb je deze niet dan kun je ook de achterkant van een vork gebruiken als alternatief.
Gnocchi kook je gaar in een pan met ruim water. Als ze gaan drijven zijn ze gaar en dit gebeurt vrij snel. De gare gnocchi schep je over in een pan met een beetje olie. Bak ze even aan en voeg tomatensaus of pesto toe. Onze favoriet is rucolapesto. Kijk hier voor het recept. Heb je iets minder tijd? Dan kun je een goede verse pesto uit de supermarkt gebruiken. Tomatensaus is ook heerlijk bij gnocchi en kun je heel eenvoudig maken. Kijk hier voor een simpel recept.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE