Gnocchi met groene pesto

Gnocchi met pesto

Ik wilde graag een keer gnocchi maken als afwisseling voor de ‘gewone’ pasta. Gnocchi (spreek uit njokki) klinkt alsof het heel moeilijk te maken is, maar dat is echt niet! Het is niet meer dan aardappelpuree met ei en bloem. Het is inderdaad iets meer werk als je het zelf maakt, maar het is erg leuk om te doen. En het is ook een mooi klusje voor de kinderen.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram gekookte aardappel
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • pesto of tomatensaus om de gnocchi in te serveren

Hoe maak je het?

Schil de aardappels en snijd ze in ongeveer even grote stukken. Zet een pan met water en een snufje zout op en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.

Stamp de aardappels vervolgens fijn met een pureestamper of nog beter knijp het door een pureeknijper of draai het door een passe vite. Zo wordt de gnocchi lekker luchtig.

Voeg de bloem en het ei erbij en meng dit door elkaar. Kneed het met je handen tot een mooi deeg.

Hoe nu verder?

Bestrooi je werkblad met wat bloem (of zoals Gennaro Contaldo met rijstbloem). Verdeel het deeg in 4 even grote stukken en maak van elk stuk deeg een lange streng. Snijd er met een mes kleine stukje van ter grootte van een dobbelsteen. Neem een vork en rol de stukjes deeg over de achterkant van de vork zodat je een ribbelmotief krijgt. Deze ribbeltjes zorgen ervoor dat de pesto of saus er mooi tussen blijft zitten.

Zet nu een pan water op het vuur met een beetje zout en kook de gnocchi totdat ze boven komen drijven. Op dat moment zijn ze gaar. Schep de pesto of de warme tomatensaus door de gnocchi en serveer met geraspte Parmezaanse kaas, knapperig broodkruim en een salade. Eet er eventueel een lekker stukje zalm of gebakken worstjes bij.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

1 Reactie

  1. Oh lekker zeg! Lang geleden dat ik dit gegeten heb!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*