Eetspiratie » Gnocchi met pesto
Gnocchi met groene pesto

Gnocchi met pesto

Wij eten eigenlijk te weinig gnocchi! En ik weet niet waarom want het is heel eenvoudig te maken. Je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten ervoor in huis. Het enige is dat je een deeg moet maken en de gnocchi moet rollen maar dat is best wel een mindfull klusje. Kinderen kunnen ook meehelpen, ze kunnen het niet vroeg genoeg leren toch?

Gnocchi (spreek uit njokki) is een pasta gerecht. Je maakt het deeg, rolt de pasta en kookt deze in ongeveer 1 minuutje gaar. Vervolgens meng je het met pesto of een lekkere tomatensaus en je hebt een bord met comfortfood.

Ben je benieuwd naar de Crock-Pot Express? Lees dan hier mijn uitgebreide review over deze multicooker.

Je maakt voor gnocchi eerst aardappelpuree of misschien heb je nog een restje gekookte aardappel over. Nu maak ik het mezelf graag makkelijk en bereid ik de aardappels in mijn Crock-Pot Express multicooker. In 10 minuten kook ik de aardappels, laat ze 10 minuten uitstomen en dan heb ik een perfecte puree voor gnocchi. Heb je geen CPE dan kook je natuurlijk ouderwets de aardappels in een pan.

Hoe rol je gnocchi?

Deze pasta ziet er heel spectaculair uit. In de ribbeltjes blijft de saus extra goed zitten. Om gnocchi te maken kun je een speciaal gnocchi plankje gebruiken. Maar heb je deze niet dan kun je ook de achterkant van een vork gebruiken als alternatief.

De gare gnocchi schep je over in een pan. Hieraan voeg je pesto of een tomatensaus toe. Onze favoriet is rucolapesto. Kijk hier voor het recept. Heb je iets minder tijd? Dan kun je een goede verse pesto uit de supermarkt gebruiken. Tomatensaus is eigenlijk ook heel eenvoudig te maken. Kijk hier voor een simpel recept.

Gnocchi met pesto

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Vegetarisch, WereldkeukenKeuken: Pasta, ItaliaansMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met aardappelpuree, bloem en ei maak je een heerlijk pastagerecht, gnocchi.

Ingrediënten

  • 1 kilo gekookte aardappel

  • 1 ei

  • 300 gram bloem

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Maak aardappelpuree van 1 kilo aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Laat de puree een beetje afkoelen.
  • Voeg de bloem en het ei toe aan de puree en maak er een deeg van.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol er met je handen een lange ‘worst’ van. Snijd de worst met een deegsnijder in kleine ‘kussentjes’.
  • Rol de deegkussentjes over het gnocchi plankje of een vork en leg ze apart op een bord.
  • Breng een grote pan met een ruime hoeveelheid water en zout aan de kook. Kook de gnocchi gaar. Doe dit in 2 rondes zodat de pan niet te vol is. Als de gnocchi boven komt drijven is het gaar.
  • Schep de gare gnocchi over in een andere pan en voeg hier ongeveer 200 milliliter saus naar wens aan toe. Warm het goed door en serveer direct.

Aantekeningen

  • Serveer een stukje vis en een salade bij de gnocchi. Een krokante topping zoals verkruimelde knoflook croutons passen er ook heel goed bij. Wat geraspte Parmezaanse kaas mag ook niet ontbreken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

15 − dertien =