Eetspiratie » Groentesoep met gnocchi
Groentesoep met gnocchi

Groentesoep met gnocchi

Groentesoep met gnocchi, een lekkere en simpele goedgevulde romige soep. Gnocchi (spreek uit als njokkie) eten wij normaal gesproken met pesto. Maar deze ‘aardappelpasta’ kun je ook heel goed verwerken in een soep. De gnocchi wordt zacht en het laagje bloem wat eromheen zit, zorgt ervoor dat de soep lekker dik en romig wordt.

Voor dit recept gebruik ik gnocchi uit de supermarkt omdat dit handig is. Natuurlijk kun je zelf heel eenvoudig gnocchi maken. Ik heb het ook weleens zelf gemaakt met een restje aardappel. Ik gebruikte hiervoor zelfs een echt houten gnocchiplankje. Hier zitten ribbeltjes in maar dit effect kun je ook krijgen met een vork. Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte gnocchi.

Groentesoep met gnocchi

In de winkel vind je verse gnocchi en lang houdbare gnocchi. Ik heb altijd een paar pakjes van de houdbare variant in huis omdat je hier heel snel iets lekkers mee op tafel kunt zetten. Een pakje is ook niet zo heel duur. Voor 500 gram betaal je minder dan € 2,00. Voor deze soep is dat voldoende voor vier personen. Serveer de soep met een lekker stuk brood en bestrooi royaal met verse gemalen zwarte peper. In dit recept gebruik ik havermelk om de soep iets romiger te maken. Dit kan ook een andere melksoort zijn. Kies wat je zelf lekker vindt. Door plantaardige melk te gebruiken is deze groentesoep vegan.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Groentesoep met gnocchi
Groentesoep met gnocchi
Groentesoep met gnocchi

Groentesoep met gnocchi

5 van 3 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Total time

45

minuten

Gnocchi maakt deze groentesoep lekker romig en goedgevuld.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 2 2 wortels in blokjes gesneden

  • 4 4 stengels bleekselderij fijn gesneden

  • 1 1 ui gesnipperd

  • 2 tenen 2 knoflook fijngehakt

  • 250 gram 250 kastanjechampignons in plakjes gesneden

  • 1 liter 1 water

  • 250 milliiter 250 havermelk

  • 1 theelepel 1 gedroogde gemengde Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano)

  • 500 gram 500 gnocchi

  • 1 – 1,5 eetlepel 1 – 1,5 groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes)

  • zout en peper naar smaak

  • bosui, boerenkool of spinazie (optioneel)

  • 1 theelepel 1 olie

  • 1 eetlepel 1 citroensap

Bereiding:

  • Snijd de wortel in blokjes en de champignons in plakjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Doe 1 theelepel olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij samen met een snufje zout aan. Bak dit ongeveer 10 minuten. Als het een beetje begint aan te bakken voeg je een scheutje water toe.
  • Voeg de plakjes champignon toe en schep alles goed om. Doe de Italiaanse kruiden erbij met een snufje zout en bak alles even goed aan.
  • Schenk het water en de havermelk erbij en voeg het groentebouillonpoeder (of de bouillonblokjes) toe. Breng dit rustig aan de kook.
  • Zet het vuur laag en voeg de gnocchi toe. Laat dit nu op een zacht vuurtje staan. Als de gnocchi gaat drijven is de soep bijna klaar.
  • Breng de soep op smaak met extra vers gemalen zwarte peper en een eetlepel citroensap.
  • Als laatste kun je er nog wat extra groen aan toevoegen zoals een handje spinazie, boerenkool of het groene gedeelte van een paar bosuitjes. Laat dit 5 minuten slinken. Serveer de soep direct. Lekker met knapperig brood.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)