Groentesoep met gnocchi, een lekkere en simpele goedgevulde romige soep. Gnocchi (spreek uit als njokkie) eten wij normaal gesproken met pesto. Maar deze ‘aardappelpasta’ kun je ook heel goed verwerken in een soep. De gnocchi wordt zacht en het laagje bloem wat eromheen zit, zorgt ervoor dat de soep lekker dik en romig wordt.
Voor dit recept gebruik ik gnocchi uit de supermarkt omdat dit handig is. Natuurlijk kun je zelf heel eenvoudig gnocchi maken. Ik heb het ook weleens zelf gemaakt met een restje aardappel. Ik gebruikte hiervoor zelfs een echt houten gnocchiplankje. Hier zitten ribbeltjes in maar dit effect kun je ook krijgen met een vork. Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte gnocchi.
Groentesoep met gnocchi
In de winkel vind je verse gnocchi en lang houdbare gnocchi. Ik heb altijd een paar pakjes van de houdbare variant in huis omdat je hier heel snel iets lekkers mee op tafel kunt zetten. Een pakje is ook niet zo heel duur. Voor 500 gram betaal je minder dan € 2,00. Voor deze soep is dat voldoende voor vier personen. Serveer de soep met een lekker stuk brood en bestrooi royaal met verse gemalen zwarte peper. In dit recept gebruik ik havermelk om de soep iets romiger te maken. Dit kan ook een andere melksoort zijn. Kies wat je zelf lekker vindt. Door plantaardige melk te gebruiken is deze groentesoep vegan/plantaardig.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Groentesoep met gnocchi
6
porties15
minuten30
minuten45
minutenEen goed gevulde groente/maaltijdsoep met gnocchi. Een makkelijk recept met simpele ingrediënten en boordevol groenten. De gnocchi maakt de soep lekker dik en romig. Een vullende en verwarmende soep op koude dagen.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 wortels, in blokjes gesneden
4 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
1 liter water
250 milliiter havermelk
1 theelepel gedroogde gemengde Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano)
500 gram gnocchi
1-2 eetlepels groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes)
zout en peper naar smaak
bosui, boerenkool of spinazie (optioneel)
1 theelepel olie
1 eetlepel citroensap
BEREIDING
- Snijd 2 wortels in blokjes en 250 gram champignons in plakjes. Maak 4 stengels bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes. Snipper de ui en hak 2 tenen knoflook fijn.
- Doe 1 theelepel olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij samen met een snufje zout aan. Bak dit ongeveer 10 minuten. Als het een beetje begint aan te bakken voeg je een scheutje water toe.
- Voeg de plakjes champignon toe en schep alles goed om. Doe er 1 theelepel Italiaanse kruiden bij met een snufje zout en bak alles even goed aan.
- Schenk er 1 liter water en 250 milliliter havermelk bij en voeg er 1 tot 2 eetlepels groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes) aan toe. Breng dit rustig aan de kook.
- Zet het vuur laag en voeg 500 gram gnocchi rechtstreeks uit de verpakking toe. Laat dit nu op een zacht vuurtje staan. Als de gnocchi gaat drijven is de soep bijna klaar.
- Breng de soep op smaak met extra vers gemalen zwarte peper en een eetlepel citroensap.
- Als laatste kun je er nog wat extra groen aan toevoegen zoals een handje spinazie, boerenkool of het groene gedeelte van een paar bosuitjes. Laat dit 5 minuten slinken. Serveer de soep direct. Lekker met knapperig brood.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Gnocchi met pesto
- Slowcooked groentesoep
- Groentesoep van oma sambal
- 10 recepten met avocado
- Romige avocado kipsalade
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.