Groentesoep van oma sambal, mijn moeder! Volgens mij weten maar weinig mensen haar echte voornaam, namelijk ‘Jane’. Mijn moeder wordt al jaren door bekenden oma sambal genoemd. Hoe dat zo gekomen is, ik denk door haar roots en het feit dat ze overal sambal bij eet. Inmiddels heb ik al veel recepten van haar gedeeld en deze groentesoep mag ook niet op mijn blog ontbreken.
Ik ben groot geworden van rijst met soep. Mijn moeder maakte elke week verschillende soorten soep, bamisoep, bruine bonensoep, groentesoep of soto ayam (Indonesische kippensoep). Elke dag kon ik na schooltijd een kom soep eten als ik honger had. Zelf doe ik dit ook, ik maak minstens twee pannen soep per week. Zo heb ik elke dag een lekkere lunch of tussendoortje als ik trek heb. Ook de kinderen eten vaak soep als ze uit school komen. Precies zoals ik het zelf als kind ook deed.
Groentesoep van oma sambal
Deze groentesoep is heel eenvoudig te maken en heeft simpele ingrediënten. Als ik deze soep eet doet me dat denken aan vroeger. Het heeft een bepaalde smaak die herinneringen oproept. Ik zag mijn moeder dan boven de gaspit met een tang paprika en ui ‘roosteren’ of poffen. Deze sneed ze in stukken en deed ze in de soep. Dat was voor de smaak zei ze en inderdaad, daardoor smaakt de soep nog lekkerder.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)