Erwtensoep is in de winter misschien wel een van de meest gegeten soepen. Wist je dat je deze soep ook perfect kunt bereiden in de slowcooker? Maar hoe doe je dat dan? Hoeveel water voeg je toe? Op welke stand zet je de slowcooker en voor hoelang? In dit artikel ga ik het uitleggen.
Vroeger was ik nooit fan van erwtensoep. Ik lustte alleen de soep van oma. Nog steeds eet ik erwtensoep alleen maar Indo style, dat is dus met rijst, sambal en gebakken uitjes.
Mijn moeder heeft mij geleerd een aardappel in de soep te doen zodat hij mooi indikt. En dit is ook de enige soep waarin ik geen bouillon of bouillonblokjes gebruik maar alleen water. Zo proef je de echte erwtensoep smaak.
Erwtensoep uit de slowcooker
Deze soep maken is ietsjes anders dan in een gewone soeppan, qua vocht. Er komt nog best veel vocht uit de groenten en het vlees. Je wilt ook een dikke soep dus ik voeg net teveel vocht toe. De spliterwten hoef je niet vooraf te weken. Even afspoelen onder koud water is voldoende.
Ik lees weleens dat na uren in de slowcooker de spliterwten nog hard zijn of dat ze niet gaar worden. Hoe dat komt? Geen idee. Het is mij persoonlijk nog nooit gebeurd. Wat wel handig is is om goed te controleren of je de slowcooker op stand low hebt staan en niet per ongeluk op de warmhoudstand hebt gezet. Ik gebruikte voor deze soep mijn slowcooker van 6.5 liter.
Verse erwtensoep kan vrij dun zijn. Laat de soep afkoelen en zet hem een nachtje in de koelkast. Als het goed is blijft de lepel er de volgende dag rechtop instaan!
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE