Erwtensoep slowcooker

Erwtensoep uit de slowcooker

Erwtensoep maken is niet moeilijk, maar hoe maak je nu erwtensoep in de slowcooker? Hoeveel water voeg je toe? Op welke stand zet je de slowcooker en voor hoelang? Ik testte het uit en maakte er een filmpje bij. Al eerder plaatste ik een recept voor erwtensoep, dat recept is geschikt voor in een gewone pan. Dezelfde ingrediënten heb ik gebruikt voor dit recept, maar dan met een bereidingswijze voor de slowcooker. Wil je er andere ingrediënten aan toevoegen? Doe dat dan gerust, ieder heeft zijn eigen recept. Lees hier mijn recept voor erwtensoep uit de slowcooker.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram (afgespoelde) spliterwten
  • 2 karbonades
  • 1 knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 tot 2 aardappelen
  • 4 takjes selderij
  • 2 laurierbladen
  • 1 flinke snuf zout
  • rookworst
  • 1 liter water

Ik gebruikte voor dit recept mijn slowcooker van 6.5 liter.

Bekijk hier het filmpje! De bereidingswijze staat ook nog beschreven onder het filmpje.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Hoe maak je het?

Spoel de spliterwten af onder de kraan. Je kunt de spliterwten ook de avond van te voren laten weken. Dit mag, maar hoeft niet perse. Het is net wat je zelf fijn vindt. Ik heb ze niet laten weken, maar alleen maar onder de koude kraan afgespoeld.

Snijd de knolselderij, de winterpeen, de aardappel de selderij en de prei fijn. Ik snijd alles redelijk fijn, maar als je het grof laat is dat ook prima. Het valt uiteindelijk toch uit elkaar in de slowcooker.

Leg alle ingrediënten (behalve de rookworst) in de slowcooker en schep het een beetje door elkaar. Zet nu de slowcooker voor 8 uur op stand low.

Een uur voor het opdienen, maak je de soep nog even fijn met een pureestamper. Voeg nu ook de plakjes rookworst toe zodat deze ook worden verwarmd.

Deze hoeveelheid is voor 4 tot 6 personen. Heb je nog soep over en wil je deze opwarmen in een pannetje, voeg dan een scheutje water toe om de soep dunner te maken. Eventuele restjes erwtensoep kun je invriezen.

Het kan zijn dat de pan een beetje aangekoekt is aan de zijkanten, maar dat kun je makkelijk schoonmaken door de pan in warm water te laten weken. Was de pan daarna gewoon af met een sopje.

Heb je geen slowcooker en wil je erwtensoep maken? Klik dan hier voor hier voor het recept in een gewone soeppan.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

48 Reacties

  1. Hoi Simone

    Het recept van je erwtensoep heb ik een keer gemaakt en was toen heerlijk. Een maand geleden heb ik het nogmaals gemaakt maar werden de split erwten niet gaar. Vandaag doe ik nogmaals een poging, maar inmiddels zit het al 8 uur in mijn slowcooker en nog steeds zijn de spliterwten hard. En ook de knolselderij en wortel e.d. blijven erg stevig… Enig idee hoe dit kan en wat ik er aan kan doen?

    Hartelijke groet,
    Ankytske

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*