Eetspiratie » Tempeh bakken in de oven
Tempeh bakken in de oven

Tempeh bakken in de oven

Tempeh bakken in de oven, een lekkere en makkelijke manier om tempeh te bereiden. Ik ben gek op tempeh, maar wil deze niet altijd frituren. Eerder deelde ik al een artikel waarbij ik uitleg hoe je tempeh kunt bakken in de airfryer. In dit artikel vertel ik hoe je het kunt bakken in de oven. Het grootste voordeel hiervan is dat je er niet bij hoeft te blijven en dat je geen last hebt van de oliegeur (in je haar en huis), die je bij frituren wel hebt.

Bij ons gaan er wekelijks twee blokken tempeh doorheen. Ik voeg het toe aan salades, eet het op een broodje of als snack. Ook lekker als bijgerechtje of als topping op een gerecht. Op Eetspiratie kun je naast veel recepten met tempeh ook veel informatie over dit veelzijdige ingrediënt vinden. Als je nog nooit tempeh hebt geproefd, dan is dit recept voor tempeh uit de oven een makkelijk recept om mee te beginnen.

Tempeh bakken in de oven

Ik heb vaker tempeh gebakken in de oven, maar ik heb nu ontdekt dat als je ze in kleine blokjes snijdt, ze het lekkerst worden. Het juiste formaat, een goede bite en makkelijk te verwerken in gerechten. In dit artikel deel ik hoe je de tempeh bakt in de oven, dit is een basisrecept. Je kunt de blokjes prima eten met een snufje zout als bijvoorbeeld een snack, maar het is aan te raden om er een saus/dressing bij te maken.

Bak de blokjes in de oven en maak er bijvoorbeeld sambal goreng tempeh van. Je maakt een ketjapsaus en mengt daar de blokjes tempeh doorheen, lekker op een broodje. Een andere lekkere saus is bijvoorbeeld pindasaus met miso of je maakt een barbecue variant van met een zoete smokey marinade. De gebakken blokjes tempeh kun je prima een paar dagen bewaren in de koelkast en toevoegen aan allerlei gerechten.

De beste bakjes voor de vriezer magnetron en oven
Avalo Vershoudbakjes Glas - Meal Prep Bakjes - Diepvriesbakjes

Avalo Vershoudbakjes Glas – Meal Prep Bakjes – Diepvriesbakjes

Mealpreppen was nog nooit zo makkelijk! Met de Avalo 10-delige glazen vershoudbakjes set bewaar je jouw maaltijden langer, verser én gezonder. Perfect voor oven, magnetron, vriezer én vaatwasser!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Makkelijk tempeh bakken in de oven Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Tempeh bakken in de oven

Tempeh bakken in de oven

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 4 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: IndonesischNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

30

minuten

Krokant gebakken blokjes tempeh die je eenvoudig bereid in de oven.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 400 gram tempeh in blokjes gesneden

  • 1 eetlepel neutrale olie

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • halve theelepel uienpoeder

  • zout naar smaak

BEREIDING

  • Snijd de tempeh in de lengte in ongeveer 4 tot 5 repen. De repen snijd je vervolgens van boven naar beneden door de helft, daarna snijd de repen in blokjes.
  • Doe de tempeh in een kom en schenk er 1 eetlepel olie bij, samen met een halve theelepel knoflookpoeder en een halve theelelepel uienoeder. Hussel dit met je handen door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de tempeh over de plaat. Spreid het goed uit zodat de blokjes niet tegen elkaar aan liggen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de blokjes in 25 tot 30 minuten bruin en gaar. Schep ze halverwege een keertje om. Als ze uit de oven zijn bestrooi je ze direct met een snuf zout.
  • De blokjes zijn nu klaar. Je kunt ze direct eten of zoals hierboven de receptenkaart vermeld serveren met een saus of dressing. Bewaar de tempehblokjes 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.