Tempeh, ik ben er gek op! Je kunt er zoveel lekkere gerechten mee maken. Ik eet tempeh al sinds ik klein was. Mijn oma had altijd een pot op de keukentafel staan met sambal goreng tempeh en ikan teri (kleine zoute visjes) om van te snoepen. Hierdoor is mijn liefde voor tempeh denk ik ontstaan.
Wist je dat je tempeh ook kan invriezen? Tempeh is in de koelkast maar beperkt houdbaar dus invriezen is een uitkomst. Laat het voor gebruik ontdooien en dep het met keukenpapier droog indien nodig. Daarna is het klaar voor gebruik. Tempeh is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en uiteraard bij de toko.
Nog een handige tip! Tempeh wordt meestal gebakken, gefrituurd of gestoomd. Maar wist je dat je dit ook heel handig kunt bakken in de airfryer? Klik hier om te lezen hoe je dat doet.
Heb je geen airfryer, bak dan de reepjes tempeh in een ruime hoeveelheid olie. Zorg dat de bodem van je pan helemaal bedekt is met olie en frituur de tempeh lichtjes tot de reepjes bruin zien. Laat ze vervolgens uitlekken op een bord bekleed met een keukenpapiertje en bestrooi met een snufje zout.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE