Eetspiratie » Pho Ga (Vietnamese kippensoep)
Pho Ga Vietnamese kippensoep

Pho Ga (Vietnamese kippensoep)

Je kunt mij echt heel erg blij maken met een kom warme noedelsoep. Het liefst eet ik er lekkere frisse groene kruiden bij zoals munt en verse koriander. Sambal en sojasaus mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Pho Ga (Vietnamese kippensoep) is een van mijn favoriete noedelsoepen. De bouillon is heel eenvoudig om te maken, het kost alleen wat tijd.

De bouillon van Pho Ga is mooi helder en vol van smaak. Om de bouillon mooi helder te krijgen is het belangrijk dat je de soep tussendoor een paar keer afschuimt. Ook giet je de bouillon na de kooktijd door een zeef of een passeerdoek. Dit om de botjes van de kip en de specerijen eruit te zeven en zo een heldere bouillon te krijgen.

Dit gerecht heeft wel wat voorbereiding nodig maar dit komt de smaak allemaal ten goede. Lekker eten heeft nu eenmaal tijd en liefde nodig! De ingrediëntenlijst lijkt lang maar de helft ervan zijn toppings, dus aanvullingen op de soep.

De bouillon voor Pho Ga kun je ook bereiden in de slowcooker. Onderaan het recept leg ik uit hoe je dit doet.

Pho Ga (Vietnamese kippensoep)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, Soepen, WereldkeukenKeuken: VietnameesMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

5

uren 
Tijd totaal

5

uren 

25

minuten

Pho ga is een heerlijke Vietnamese kippensoep met een krachtige bouillon, rijstnoedels en een topping van verse kruiden en pepers.

Ingrediënten

  • 6 – 8 kipdrumsticks

  • 1 grote ui met schil

  • 1 – 2 tenen knoflook in de schil

  • 4 centimeter verse gember

  • 1 theelepel korianderzaadjes

  • 6 zwarte peperkorrels

  • 4 stuks steranijs

  • 1 kaneelstokje

  • 4 kruidnagels

  • 250 gram rijstnoedels of mihoen

  • 2,5 liter water

  • klein bakje taugé

  • 2 bosuitjes

  • verse kruiden: munt/koriander

  • verse rode of groene peper als garnering

  • garnering: gebakken uitjes

  • smaakmakers: chiliolie/srirachia saus/vissaus/sojasaus/partjes limoen

Hoe maak je het?

  • Zet een koekenpan op het vuur en leg alle droge specerijen (het kaneelstokje, korianderzaadjes, steranijs, peperbolletjes en kruidnagels) even apart.
  • Snijd de gember in zijn geheel overdwars door en leg deze samen met de ui (met de schil er nog om) en de knoflook in de droge koekenpan. Het is de bedoeling dat de ui, gember en knoflook een beetje zwart geblakerd worden. Als ze verkleurd zijn, leg je ze apart op een bordje om af te laten koelen.Pho ga (Vietnamese kippensoep)
  • Rooster vervolgens (2 minuten) in dezelfde pan het kaneelstokje, korianderzaadjes, de steranijs en de peperbolletjes. Pel ondertussen de ui, probeer deze heel te laten en steek de kruidnagels erin.
  • Leg de kipdrumsticks in de soeppan en voeg de ui met de kruidnagels, de geroosterde specerijen, gember en knoflook toe. Giet 2,5 liter water op en zet de pan op het vuur.
  • Breng het water met de kip en specerijen zachtjes aan de kook en schep het witte schuim eraf. Dit doe je met een fijne schuimspaan. Zet een kom naast de soeppan om het schuim in te doen. Het afschuimen ga je een aantal keer herhalen om een zo helder mogelijke bouillon te krijgen.
  • Na 4 uur haal je de kipdrumsticks uit de soep. Verwijder de velletjes en haal het kippenvlees van de botjes af. Leg het kippenvlees apart, dek het af en doe de botjes en restjes terug in de pan. Laat de alles nog een uurtje (of langer als je de tijd hebt) in de bouillon meekoken. Blijf ondertussen afschuimen.
  • Zet een grote kom met een zeef in de gootsteen en giet de bouillon door de zeef, eventueel met een speciale passeerdoek of een schone theedoek. Zet de zeef weer terug op de pan en giet de bouillon uit de kom weer terug in de pan.Bouillon Pho ga
  • Proef nu de bouillon en voeg naar smaak vissaus en limoensap toe. De bouillon is nu klaar, nu kun je de soep gaan opmaken. Het belangrijkste is dat de bouillon heel heet is. Je gaat alle ingrediënten in soepkommen doen en overgieten met hete bouillon. Gebruik hiervoor ruime soepkommen.
  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk en was de kruiden, snijd de pepers en bosui in ringetjes, de limoen in partjes en maak de taugé schoon. Spoel de taugé een paar seconden onder de hete kraan. Doe alles behalve de noedels en kip in kleine schaaltjes.
  • In de soepkommen begin je met een laagje noedels en daar leg je een royale hoeveelheid kip op. Overgiet het met de hete bouillon. Voeg er naar eigen smaak verse kruiden, pepers, taugé, bosui en gebakken uitjes aan toe. Breng op smaak met sojasaus, vissaus en limoensap.Pho ga (Vietnamese kippensoep)

Aantekeningen

  • Bereiding in de slowcooker: volg stap 1 tot en met 4 en zet de slowcooker voor 4 uur op stand low. Tussendoor schuim je de soep een keer af. Daarna volg je stap 5 tot en met 10.
  • De Indonesische variant van kippensoep (soto ayam) is ook een hele lekkere kruidige soep. Klik hier om het recept te bekijken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE