Pho Ga (Vietnamese kippensoep), een heerlijke kruidige soep met sterke smaken. Deze soep is gevuld met rijstnoedels, verse kruiden en smaakmakers zoals sojasaus, vissaus en limoensap. Pho maak je door een bouillon te trekken van ui, knoflook, gember en specerijen. Deze worden eerst aangebakken zodat alle smaken goed vrijkomen. Dit gerecht maak je low en slow en kost tijd, maar je krijgt er iets heerlijks voor terug.
De bouillon van Pho Ga is mooi helder en vol van smaak. Om de bouillon mooi helder te krijgen is het belangrijk dat je de soep tussendoor een paar keer afschuimt. Ook giet je de bouillon na de kooktijd door een zeef of een passeerdoek. Dit om de botjes van de kip en de specerijen eruit te zeven en zo een heldere bouillon te krijgen. Dit gerecht heeft wel wat voorbereiding nodig maar dit komt de smaak allemaal ten goede. De ingrediëntenlijst lijkt lang maar de helft ervan zijn toppings, dus aanvullingen op de soep.
De bouillon voor Pho Ga kun je ook bereiden in de slowcooker. Onderaan het recept leg ik uit hoe je dit doet.
Pho Ga (Vietnamese kippensoep)
De reden waarom ik Oosters eten zo lekker vindt komt vooral door de toppings. Deze soep is daar een goed voorbeeld van. De bouillon is de smaakmaker, daar voeg je noedels aan toe en de toppings maken het compleet. Verse koriander (als je dat lekker vindt), verse munt, bosuitjes, ringetjes rode peper, taugé noem maar op. Daarnaast serveer je er smaakmakers zoals sojasaus, sriracha, vissaus en limoensap bij. Voor een beetje crunch strooi je er sesamzaadjes, gebakken uitjes of gefrituurde knoflookstukjes overheen.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.