Pangsit goreng met gehakt

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Ben je ook zo gek op Indische hapjes? Van alle hapjes is pangsit goreng toch wel mijn favoriet. Deze krokante deegpakketjes eet je met een lekkere dip zoals chilisaus of een ketjapsausje. Eerder deelde ik al een pangsit recept met kip en bieslook en die zijn heerlijk. Deze keer heb ik pangsit goreng met gehakt gemaakt. Het handige van dit recept is dat ik ze op de meest simpele manier gevouwen heb, iedereen kan pangsit vouwen!

Pangsit vouwen kan op veel verschillende manieren en je mag het zo mooi maken als je zelf wilt. Ben je een beginner, dan is een een vierkantje of een rechthoekje vouwen het makkelijkst. Het fijne van pangsitvelletjes is dat ze heel makkelijk zijn in gebruik. Er kan eigenlijk niet veel fout gaan. Alles draait natuurlijk om een goede vulling, een krokant korstje en als laatste een lekkere dipsaus natuurlijk.

Wat heb je nodig voor ongeveer 25 tot 30 stuks?

  • een pakje pangsitvelletjes
  • 250 gram half om half gehakt
  • 100 gram garnalen (evt diepvries)
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke eetlepel oestersaus (te koop in de supermarkt)
  • liter plantaardige olie (zonnebloemolie of rijstolie)
  • 1 eiwit om de velletjes mee te bestrijken
  • peper en zout

Keukenbenodigdheden:

  • schuimspaan
  • schaal
  • keukenpapier
  • wok
  • kom
  • theelepel
  • bord

Hoe maak je het?

Ontdooi de pangsitvelletjes, je kunt ze de avond van tevoren in de koelkast zetten of op de dag zelf een paar uur van tevoren uit de vriezer halen.

Begin met het maken van de vulling. Hak de garnalen fijn en doe dit samen met het half om half gehakt in een grote kom. Rasp hierboven de knoflook en voeg de in ringetjes gesneden bosui, oestersaus, peper en zout toe. Kneed dit goed met je handen door elkaar en zet het apart tot gebruik.

Het vouwen

Ik heb deze keer de pangsit in een simpel driehoekje gevouwen. In mijn andere recept voor pangsit met kip en bieslook staan in aantal voorbeelden van hoe je kunt vouwen. In dit geval bestrijk je de randjes van een velletje met een beetje eiwit, dit kun je het beste met je vingers doen. Schep vervolgens een theelepeltje van de vulling op het velletje, vouw deze in een driehoekje en klaar! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Vouw net zolang tot de vulling en de velletjes op zijn en leg alles op een groot bord.

Pangsit goreng met gehakt

Het bakken/frituren

De laatste stap is het frituren van de pangsit ‘goreng’. Goreng betekend namelijk bakken. Ik gebruik hiervoor een wok. Laatst kreeg ik van BK een wokarang toegestuurd om uit te proberen. Deze wok moet eerst een aantal keer ingebrand worden met olie, zoals dat hoort bij een echte wok. In de wokarang kun je wokken, bakken, sudderen, stomen en frituren. Hij heeft een opstaande rand waardoor je de ingrediënten tijdens het bereiden goed kunt omschudden zodat er niks uitvalt. Erg handig dus! De wokarang is geschikt voor alle warmtebronnen.

Ik frituur ongeveer 4 tot 5 pangsit per keer tot ze bruin en krokant zijn. Als je twijfelt of de vulling gaar is snijd dan de dikste open om het even te controleren.

Laat de pangsit uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier en serveer ze warm met een lekker dipsausje. Zoete chilisaus vind ik er persoonlijk het lekkerst bij. Lees hier mijn recept.

Pangsit goreng met gehakt
Bak de pangsit lekker bruin en krokant

The Original Wokarnag van BK

Ben je ook op zoek naar een goede wok? In mijn webshop heb ik mijn favoriete (keuken)producten verzameld die ik zelf gebruik en handig vind en dus ook deze wokarang. Klik hier om naar de shop te gaan.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*