Eetspiratie » Pangsit goreng met gehakt en garnaal
Pangsit goreng met gehakt

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Ben je ook zo gek op Indische hapjes? Van alle hapjes is pangsit goreng toch wel mijn favoriet. Deze krokante deegpakketjes eet je met een lekkere dip zoals chilisaus of een ketjapsausje. Eerder deelde ik al een pangsit recept met kip en bieslook. Deze keer heb ik pangsit goreng met gehakt en garnaal gemaakt. Het handige van dit recept is dat ik ze op de meest simpele manier gevouwen heb, iedereen kan pangsit vouwen!

Pangsit vouwen kan op veel verschillende manieren en je mag het zo mooi maken als je zelf wilt. Ben je een beginner, dan is een een vierkantje of een rechthoekje vouwen het makkelijkst.

Het fijne van pangsit velletjes is dat ze heel makkelijk zijn in gebruik. Er kan eigenlijk niet veel fout gaan. Alles draait natuurlijk om een goede vulling, een krokant korstje en als laatste een lekkere dipsaus natuurlijk.

Pangsit vellen koop je bij de toko. Je vindt ze in de vriezer als pangsit vellen of wonton vellen met de vermelding ‘for deep fry’. Je bewward ze in de vriezer. Wil je pangsit gaan vouwen dan haal je het hele pakje eruit. Vellen die je over hebt, vries je weer terug in.

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, IndofoodKeuken: IndofoodNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

25

stuks
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Pangsit goreng zijn knapperige gevulde deegpakketjes die je serveert met een lekker dipsausje.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 pakje 1 pangsit vellen (250 gram)

  • 250 gram 250 half-om-half gehakt

  • 100 gram 100 diepvries garnalen (ontdooit)

  • 2 2 bosuien

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 eetlepel 1 oestersaus

  • 1 liter 1 olie om in te frituren (rijstolie of zonnebloemolie)

  • 1 1 eiwit

  • peper en zout

Bereiding:

  • Ontdooi de pangsit velletjes, je kunt ze de avond van tevoren in de koelkast zetten of op de dag zelf een paar uur van tevoren uit de vriezer halen.
  • Begin met het maken van de vulling. Hak de garnalen fijn en doe dit samen met het gehakt in een grote kom. Rasp hierboven de knoflook en voeg de in ringetjes gesneden bosui, oestersaus, peper en zout toe. Kneed dit goed met je handen door elkaar en zet het apart tot gebruik.
  • Neem een velletje en schep een theelepel van het mengsel in het midden. Bestrijk de randjes met eiwit en vouw het velletje in de vorm van een driehoekje. Wil je een andere vorm, kijk dan hieronder voor 2 voorbeelden. Vouw tot de vulling op is en doe overgebleven velletjes terug in de vriezer.Voorbeeld pangsit vouwen
  • Verhit de olie in een wok of diepe pan. Frituur ongeveer 4 tot 5 pangsit per keer tot ze bruin en krokant zijn. Als je twijfelt of de vulling gaar is snijd dan de dikste open om het even te controleren.Pangsit goreng
  • Laat de pangsit uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier en serveer ze warm met een lekker dipsausje.Pangsit goreng met gehakt

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)