Eetspiratie » Pangsit goreng met gehakt en garnaal
Pangsit goreng met gehakt

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Pangsit goreng met gehakt en garnaal. Ben je ook zo gek op Indische hapjes? Van alle hapjes is pangsit goreng toch wel mijn favoriet. Deze krokante deegpakketjes eet je met een lekkere dip zoals chilisaus of een ketjapsausje. Eerder deelde ik al een pangsit recept met kip en bieslook. Deze keer heb ik pangsit goreng met gehakt en garnaal gemaakt. Het handige van dit recept is dat ik ze op de meest simpele manier gevouwen heb, iedereen kan pangsit vouwen!

Het vouwen van pangsit kan op veel verschillende manieren en je mag het zo mooi maken als je zelf wilt. Ben je een beginner, dan is een een vierkantje of een rechthoekje vouwen het makkelijkst. Het fijne van pangsit velletjes is dat ze heel makkelijk zijn in gebruik. Er kan eigenlijk niet veel fout gaan. Alles draait natuurlijk om een goede vulling, een krokant korstje en als laatste een lekkere dipsaus natuurlijk.

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Pangsit vellen koop je bij de toko. Je vindt ze in de vriezer als pangsit vellen of wonton vellen met de vermelding ‘for deep fry’. Je bewaard ze in de vriezer. Wil je pangsit gaan vouwen dan haal je het hele pakje eruit. Tijdens het vouwen zorg je dat ze afgedekt zijn met een licht vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen en breken. Vellen die je over hebt, vries je weer terug in voor een andere keer.

Onmisbaar in de Aziatische keuken
Blackwell Wadjan Wokpan - Gietijzer - 32 cm - Zwart

Blackwell Wadjan Wokpan – Gietijzer – 32 cm – Zwart

Geschikt voor alle warmtebronnen.

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.8 van 5 stemmen
Gang: Bijgerecht, SnackKeuken: IndonesischNiveau: Gemiddeld
Porties

25

stuks
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

55

minuten

Pangsit goreng zijn knapperige gevulde deegpakketjes die je serveert met een lekker dipsausje.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 pakje pangsit vellen (250 gram)

  • 250 gram half-om-half gehakt

  • 100 gram diepvries garnalen (ontdooit)

  • 2 bosuien in ringetjes gesneden

  • 2 tenen knoflook geraspt

  • 1 eetlepel oestersaus

  • 1 liter olie om in te frituren (rijstolie of zonnebloemolie)

  • 1 eiwit (het eigeel heb je niet nodig)

  • peper en zout

BEREIDING

  • Ontdooi de pangsit velletjes, je kunt ze de avond van tevoren in de koelkast zetten of op de dag zelf een paar uur van tevoren uit de vriezer halen. Splits een ei. Je hebt alleen het eiwit nodig.
  • Begin met het maken van de vulling. Hak 100 gram garnalen fijn en doe dit samen met 250 gram gehakt in een grote kom. Rasp hierboven 2 tenen knoflook en voeg 2 in ringetjes gesneden bosui, 1 eetlepel oestersaus, peper en zout toe. Kneed dit goed met je handen door elkaar en zet het apart tot gebruik.
  • Neem een velletje en schep een theelepel van het mengsel in het midden. Bestrijk de randjes met eiwit en vouw het velletje in de vorm van een driehoekje. Wil je een andere vorm, kijk dan hieronder voor 2 voorbeelden. Vouw tot de vulling op is en doe overgebleven velletjes terug in de vriezer.Voorbeeld pangsit vouwen
  • Verhit de olie in een wok of diepe pan. Frituur de pangsit op ongeveer 180 graden voor 2 tot 3 minuten en keer ze tussentijds een keer om. Als je twijfelt of de vulling gaar is snijd dan de dikste open om het even te controleren.Pangsit goreng
  • Laat de pangsit uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier en serveer ze warm met een lekker dipsausje.Pangsit goreng met gehakt

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.