Eetspiratie » Pangsit goreng met gehakt en garnaal
Pangsit goreng met gehakt

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Ben je ook zo gek op Indische hapjes? Van alle hapjes is pangsit goreng toch wel mijn favoriet. Deze krokante deegpakketjes eet je met een lekkere dip zoals chilisaus of een ketjapsausje. Eerder deelde ik al een pangsit recept met kip en bieslook. Deze keer heb ik pangsit goreng met gehakt en garnaal gemaakt. Het handige van dit recept is dat ik ze op de meest simpele manier gevouwen heb, iedereen kan pangsit vouwen!

Pangsit vouwen kan op veel verschillende manieren en je mag het zo mooi maken als je zelf wilt. Ben je een beginner, dan is een een vierkantje of een rechthoekje vouwen het makkelijkst.

Het fijne van pangsit velletjes is dat ze heel makkelijk zijn in gebruik. Er kan eigenlijk niet veel fout gaan. Alles draait natuurlijk om een goede vulling, een krokant korstje en als laatste een lekkere dipsaus natuurlijk.

Pangsit vellen koop je bij de toko. Je vindt ze in de vriezer als pangsit vellen of wonton vellen met de vermelding ‘for deep fry’. Je bewward ze in de vriezer. Wil je pangsit gaan vouwen dan haal je het hele pakje eruit. Vellen die je over hebt, vries je weer terug in.

Pangsit goreng met gehakt en garnaal

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, IndofoodKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

25

stuks
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Pangsit goreng zijn knapperige gevulde deegpakketjes die je serveert met een lekker dipsausje.

Ingrediënten

  • 1 pakje pangsit vellen (250 gram)

  • 250 gram half om half gehakt

  • 100 gram diepvries garnalen (ontdooit)

  • 2 bosuien

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel oestersaus

  • 1 liter olie om in te frituren (rijstolie of zonnebloemolie)

  • 1 eiwit

  • peper en zout

Hoe maak je het?

  • Ontdooi de pangsit velletjes, je kunt ze de avond van tevoren in de koelkast zetten of op de dag zelf een paar uur van tevoren uit de vriezer halen.
  • Begin met het maken van de vulling. Hak de garnalen fijn en doe dit samen met het gehakt in een grote kom. Rasp hierboven de knoflook en voeg de in ringetjes gesneden bosui, oestersaus, peper en zout toe. Kneed dit goed met je handen door elkaar en zet het apart tot gebruik.
  • Neem een velletje en schep een theelepel van het mengsel in het midden. Bestrijk de randjes met eiwit en vouw het velletje in de vorm van een driehoekje. Wil je een andere vorm, kijk dan hieronder voor 2 voorbeelden. Vouw tot de vulling op is en doe overgebleven velletjes terug in de vriezer.Voorbeeld pangsit vouwen
  • Verhit de olie in een wok of diepe pan. Frituur ongeveer 4 tot 5 pangsit per keer tot ze bruin en krokant zijn. Als je twijfelt of de vulling gaar is snijd dan de dikste open om het even te controleren.Pangsit goreng
  • Laat de pangsit uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier en serveer ze warm met een lekker dipsausje.Pangsit goreng met gehakt

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

1 Reactie

  1. Hallo, als ik ze na het invriezen als snack wil frituren, op hoeveel graden moet vet dan zijn? Groetjes!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

16 − 1 =