Deze sambal is eigenlijk ontstaan toen ik een ander recept aan het maken was. Ik had een ‘basis’ boemboe gemaakt van pepers, ui en knoflook en toen bedacht ik me dat een hete ketjapsambal ook wel lekker zou kunnen zijn. Als jullie Eetspiratie volgen weten jullie inmiddels dat ik graag sambals en hete sausjes eet. Ik had nog niks pittigs met ketjap in mijn sambalrepertoire en zo is dit recept ontstaan.
Ketjapsambal kun je net zo eten als elke andere sambal. Deze sambal is lekker als dip, in soep of bij nasi goreng of bami. Eigenlijk is het overal wel lekker bij! Je kunt deze sambal net zo pittig maken als je zelf wilt. Ik gebruikte een aantal pepers uit mijn vriezer met allerlei verschillende kleuren en voegde een paar rawits toe voor een extra pittig accent. Wil je een mildere sambal, laat dan de rawits eruit.
Dit artikel bevat affiliate links
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Hi Simone,
Super leuke site. Ik ga aan de slag hoor! :-)
Gebruik jij Rawit als pepers of de rode pepers uit de supermarkt?
Gr. Remco
Hoi Remco,
Dank je wel! In dit recept heb ik een aantal verschillende kleuren pepers gebruikt (ik koop mijn pepers meestal in de Turkse supermarkt). En hier heb ik een aantal Rawits aan toegevoegd, omdat deze pittiger zijn dan de grotere pepers. Ik laat ook de zaadjes van de pepers en de Rawits erin. Dat maakt het ook een ‘hete’ ketjapsambal.
Groetjes Simone
Ga ik zeker een keer maken. Wil even zeggen dat je een super leuke blog hebt. Ik heb jouw spareribs gemaakt en ze waren super lekker.