Hete ketjapsambal, een pittige rauwe sambal met een fris accent. Rauw wil zeggen dat er geen pan bij dit recept aan te pas komt. Je hoeft dus niks aan te bakken of te koken. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer of foodprocessor om de pepers, sjalotjes en de knoflook fijn malen. Dit meng je samen met een smaakvolle ketjap en je sambal is klaar. Je serveert het bij verschillende gerechten zoals nasi goreng, noedels of een soep zoals soto ajam (Indonesische kippensoep).
Ketjapsambal kun je net zo eten als elke andere sambal. Je geeft er gerechten extra smaak en kick mee. Zelf eet ik het ook graag als dip voor bijvoorbeeld komkommer. Mijn moeder eet het ook met stukjes appel als een soort roedjak. Ook lekker over een omelet of spiegeleitje of over gestoomde groenten.
Hete ketjapsambal maken
Je kunt deze sambal net zo pittig maken als je zelf wilt. Ik gebruikte een aantal pepers uit mijn vriezer met verschillende kleuren en voegde een paar rawits (pittige kleine pepertjes) toe voor een extra heet accent. Wil je een mildere sambal, laat dan de rawits eruit. Ook kun je de zaadjes erin laten of ze eruit halen voordat je ze fijnmaalt in de keukenmachine.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE