Eetspiratie » Chinese hete mosterd
Chinese hete mosterd

Chinese hete mosterd

Chinese hete mosterd, hou je van een beetje pit? Dan is dit recept voor jou! Soms kom je hele simpele en interessante recepten tegen. Zo liep ik tegen dit ‘Chinese hot mustard’ recept aan. Na wat onderzoek blijkt dit een dipsaus te zijn die ze serveren bij loempia’s en dumplings in Chinese restaurants. Het is een simpel recept dat ik zelf eens wilde uitproberen.

Ken je van die mosterd die brandt in je neus als je het eet? Dat heb je dus ook bij deze Chinese mosterd. Houd je wel van pittig maar niet tè, dan pas je het recept aan naar je eigen smaak.

Chinese hete mosterd

Voor dit recept heb je mosterdpoeder nodig. Dit koop je gewoon in de supermarkt. Je vindt het in het schap met kruiden en specerijen. Er zijn verschillende varianten te koop, maar het bekende gele blikje van Colman’s kun je het beste gebruiken voor dit recept. Je zou eventueel (als je het gele blikje niet kunt vinden) ook zelf mosterdzaadjes tot poeder kunnen fijnmalen in een (koffie)molentje.

Het handige van dit mosterdpoeder is dat je het niet alleen kunt gebruiken om mosterd mee te maken, maar je kunt het ook gebruiken in kruidenmengsels, dressings (honingmosterd dressing), een dry rub, curry, marinade en stoofschotels. Dit poeder geeft smaak en pit. Het is lang houdbaar en handig om even snel een dipsausje van te maken of iets op smaak te brengen.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Chinese hete mosterd
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Chinese hete mosterd

Chinese hete mosterd

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 3 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

2

porties
Total time

5

minuten

Met mosterdpoeder maak je snel een lekkere pitte dipsaus voor bij loempia’s of dumplings.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels mosterdpoeder

  • 1 mespunt witte peper

  • 1 theelepel rijstazijn of appelcider azijn

  • 1 theelepel olijfolie

  • 1 eetlepel warm water (of meer om te verdunnen)

  • zout naar smaak

  • optioneel: snufje knoflookpoeder

BEREIDING

  • Doe het mosterdpoeder in een kom en voeg een eetlepel warm water toe. Roer dit tot een papje.
  • Voeg olijfolie, azijn, witte peper, zout en eventueel knoflookpoeder toe.
  • Proef of de smaak van de mosterd naar wens is. Voeg indien nodig nog iets van de bovengenoemde ingrediënten toe. Bepaal zelf hoe dik je de mosterd maakt. Je kunt hem smeerbaar maken of wat dunner zodat het geschikt is als (dip)saus.

AANTEKENINGEN

  • Tip: maak van deze mosterd meteen een dubbele hoeveelheid. Het is in een afgesloten potje een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.