De lekkerste mosterd dressing – frisse mosterd dille dressing, een recept dat je zeker in je kookrepertoire moet hebben! Mosterd is sowieso onmisbaar in mijn keuken, want het is een goede basis voor heerlijke dressings en sauzen. De combinatie van zoet, pittig en een beetje zuur vind je allemaal in deze frisse dressing terug. Niet alleen te gebruiken als salade dressing, maar ook perfect als drizzle op een sandwich, als dip of spread. Het geeft gerechten een extra kick.
Honing mosterd dressing kennen we allemaal, maar mosterd dille dressing is eigenlijk nog net iets lekkerder. Dille heeft een citrus/anijsachtig smaakje, dat heel goed combineert met pittige mosterd. Dit kruid wordt soms een beetje ondergewaardeerd terwijl het hartstikke lekker is. Het geeft een fris accent aan je gerechten. Gedroogde en verse dille kun je vinden in de supermarkt. Voeg het bijvoorbeeld toe aan tzatziki, salades, aardappels of kruidenboter.
De lekkerste mosterd dressing – frisse mosterd dille dressing
Het handigst is om voor deze dressing gedroogde dille te gebruiken. Verse dille kan uiteraard ook, maar dit is minder lang houdbaar. De smaak van verse dille is ‘levendig’ en fris. Gedroogde dille smaakt iets milder en minder aromatisch, maar voor deze dressing is dat prima. Kies wat je zelf het lekkerst vindt. Het recept is heel eenvoudig en prima te maken in een vegan variant. Door ahornsiroop (maple syrup) of agavesiroop te gebruiken in plaats van honing is dit recept vegan.

Dynabright Melkopschuimer Electrisch
Een melkopschuimer, maar ook ideaal om dressings mee te maken.
Als je de dressing bewaart in de koelkast zul je zien dat de olijfolie stolt. Dit kun je makkelijk oplossen door de dressing voor gebruik op kamertemperatuur te laten komen. Heb je haast, dan kun je het potje even in een bakje met warm water zetten, zodat de dressing weer vloeibaar wordt.
Met dit recept maak je ongeveer 150 milliliter dressing.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

De lekkerste mosterd dressing – frisse mosterd dille dressing
1
portie5
minuten0
minuten5
minutenEen heerlijke frisse dressing op basis van mosterd.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
2 eetlepels gladde mosterd
1 theelepel gedroogde of verse dille (fijngehakt)
1 eetlepel ahornsiroop of een andere zoetstof
peper en zout naar smaak
BEREIDING
- In een kom meng je 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels gladde mosterd, 1 theelepel gedroogde of vers gehakte dille, 1 eetlepel ahornsiroop, peper en zout naar smaak.
- Schenk de olie er nu langzaam bij terwijl je de dressing opklopt met een garde. Je kunt ook alle ingrediënten bij elkaar doen in een glazen pot en deze goed schudden zodat de dressing emulgeert.
- Proef en breng de dressing naar wens op smaak. Bewaar het in een potje tot 5 dagen in de koelkast. Laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen omdat de olijfolie stolt in de koelkast. Roer de dressing door en hij is klaar voor gebruik.
AANTEKENINGEN
- Met dit recept maak je ongeveer 150 milliliter dressing.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
- Dressing met mosterd en citroen
- Komkommersalade met yoghurt en dille
- Chinese hete mosterd
- Inspiratie voor salade dressings
- Snelle en simpele dressings
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.