Kip wrap met honing mosterdsaus, een gerecht wat ze verkopen bij een bekend wegrestaurant. Deze wrap (de vulling ervan) kun je heel makkelijk zelf thuis maken en hij is nog lekkerder ook. Doe alle toppings in schaaltjes en laat iedereen zijn eigen wrap vullen.
Het is handig om de kip voor het paneren eerst te kruiden en plat te maken. Neem een groot vel bakpapier en leg op een helft de kip. Bestrooi deze met peper en zout en vouw de ander helft van het bakpapier eroverheen. Maak de kip plat met bijvoorbeeld een deegroller. Als de kip dun is dan wordt hij ook gelijkmatig en sneller gaar. Vervolgens ga je de kip paneren.
Kip wrap met honing mosterdsaus
Het meeste werk zit hem in het paneren van de kip. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Gewoon op de ouderwetse manier met ei, bloem en paneermeel. Of je kunt in plaats van paneermeel panko (Japans broodkruim) gebruiken, dit geeft een knapperiger resultaat. En een snelle manier is om polenta te gebruiken, hier heb je geen ei en bloem voor nodig. Hier hoef je de kip enkel maar doorheen te wentelen en je kunt direct gaan bakken. In dit artikel leg ik het uit.

Heb je nu geen zin om te gaan paneren of heb je gewoon geen tijd? Dan zijn er altijd nog kipschnitzels te koop in de supermarkt. Vegetarische kipschnitzels of krokante vegan kipburgers zijn ook erg geschikt voor deze wrap.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.