Kip wrap met honing mosterdsaus

Kip wrap met honing mosterdsaus

Bij een bekend wegrestaurant verkopen ze een tortilla wrap met kip, sla en honing mosterdsaus. Deze wrap (de vulling ervan) kun je heel makkelijk zelf thuis maken en hij is nog lekkerder ook. Je kunt je tortilla wrap vullen met de ingrediënten die jij lekker vindt. Maak er een feestje van door alle ingrediënten te presenteren in verschillende schaaltjes. Dat ziet er extra aantrekkelijk uit. Maak je eigen kip wrap met honing mosterdsaus.

Tips vooraf:

Het is handig om de kip voor het paneren eerst te kruiden en plat te maken. Neem een groot vel bakpapier en leg op een helft de kip. Bestrooi deze met peper en zout en vouw het bakpapier eroverheen. Maak de kip plat met bijvoorbeeld een deegroller. Als de kip dun is dan wordt hij ook gelijkmatig en sneller gaar. Vervolgens ga je de kip paneren.

Er zijn een aantal manieren om krokante kip te maken:

Paneer de kip met paneermeel. Hier heb je een bord met ei, bloem en paneermeel voor nodig. Haal de kip door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Bak de kip in olie en/of boter aan beide kanten bruin en krokant.

Paneer de kip in panko (Japans broodkruim, te koop in supermarkt en toko). Je paneert de kip op dezelfde manier zoals je doet met ‘normaal’ paneermeel. Bak de kip in olie en/of boter maar blijf erbij want panko kan snel verbranden.

Paneer de kip in polenta (gemalen maismeel, te koop in de supermarkt). Hier heb je geen ei of bloem bij nodig. Je wentelt de kip door de polenta en vervolgens druk je de polenta goed in de kip. Zorg dat de kip volledig bedekt is. Bak de kip in olie en/of boter bruin en krokant.

Wat heb je nodig?

  • 1 kipfilet per persoon
  • paneermeel, panko of polenta
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 tot 2 tortilla wraps per persoon
  • olie om in te bakken
  • groenten zoals, sla, komkommer, tomaat, rode ui, mais, avocado en bosui

Wat heb je nodig voor de honing mosterdsaus?

  • 2 flinke theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook geraspt

Hoe maak je het?

Maak de kipfilet plat zoals hierboven omschreven. Paneer en bak de kip in zijn geheel.

Maak ondertussen de honing mosterdsaus. Meng alle ingrediënten door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Voeg indien nog iets van bovenstaande ingrediënten toe. Snijd de groenten, doe deze in verschillende schaaltjes en verwarm de tortilla wraps in een koekenpan.

Als de kip bruin en gaar is haal je hem uit de pan en snijd deze in schuine repen. Leg de kipfilets op een mooie plank.

Neem een wrap en besmeer deze met de honing mosterdsaus. Leg er een flinke pluk sla op en vervolgens een paar reepjes kip. Daarna vul je de wrap met de groenten die je lekker vindt. Als laatste bestrooi je alles met een beetje verkruimelde tortillachips en klaar is je wrap.

Om dit gerecht nog lekkerder te maken kun je er zoete aardappelfriet bij serveren. Lees hier hoe je zoete aardappelfriet maakt.

Kip wrap met honing mosterdsaus

 

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

5 Reacties

  1. Pingback: Snel krokante kip maken - Eetspiratie

  2. Hoi, wat een leuke en handige site! Wij hebben vandaag de wrap met kip gehad en die was erg lekker! Ik heb op internet gelezen dat rijstolie nog veel gezonder is dan olijfolie dus heb ik het daarmee gedaan.
    Groetjes Patty

    • Hoi Patty! Wat leuk dat je de wraps hebt gemaakt en fijn dat het lekker was ;-) En het is goed om dingen uit te proberen zoals rijstolie. Kokosolie is ook erg gezond en heel veelzijdig, heb je daar al eens mee gekookt? Veel kookplezier in ieder geval. Groetjes Simone

    • Kokosolie kan je hoog verhitten zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen ! Dat gebeurd wel bij olijfolie .

      • Klopt Corrie! Ik gebruik dan bij voorkeur ook kokosolie om in te bakken en bijvoorbeeld bij deze dressing heb ik de olijfolie koud gebruikt.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*