Bij een bekend wegrestaurant verkopen ze een tortilla wrap met kip, sla en honing mosterdsaus. Deze wrap (de vulling ervan) kun je heel makkelijk zelf thuis maken en hij is nog lekkerder ook. Doe alle toppings in schaaltjes en laat iedereen zijn eigen wrap vullen.
Het is handig om de kip voor het paneren eerst te kruiden en plat te maken. Neem een groot vel bakpapier en leg op een helft de kip. Bestrooi deze met peper en zout en vouw de ander helft van het bakpapier eroverheen. Maak de kip plat met bijvoorbeeld een deegroller. Als de kip dun is dan wordt hij ook gelijkmatig en sneller gaar. Vervolgens ga je de kip paneren.
3 manieren om kip te paneren
- Paneer de kip met paneermeel. Hier heb je een bord met ei, bloem en paneermeel voor nodig. Haal de kip door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Bak de kip in olie en/of boter aan beide kanten bruin en krokant.
- Paneer de kip in panko (Japans broodkruim, te koop in supermarkt en toko). Je paneert de kip op dezelfde manier zoals je doet met ‘normaal’ paneermeel. Bak de kip in olie en/of boter maar blijf erbij want panko kan snel verbranden.
- Paneer de kip in polenta (gemalen maismeel, te koop in de supermarkt). Hier heb je geen ei of bloem bij nodig. Je wentelt de kip door de polenta en vervolgens druk je de polenta goed in de kip. Zorg dat de kip volledig bedekt is. Bak de kip in olie en/of boter bruin en krokant.
En als je in een luie bui bent kun je natuurlijk ook kant en klare krokante kipschnitzels in de supermarkt kopen. Deze wraps smaken trouwens ook prima met een vegetarische kipburger of een andere vegetarische schnitzel of burger.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Pingback: Snel krokante kip maken - Eetspiratie
Hoi, wat een leuke en handige site! Wij hebben vandaag de wrap met kip gehad en die was erg lekker! Ik heb op internet gelezen dat rijstolie nog veel gezonder is dan olijfolie dus heb ik het daarmee gedaan.
Groetjes Patty
Hoi Patty! Wat leuk dat je de wraps hebt gemaakt en fijn dat het lekker was ;-) En het is goed om dingen uit te proberen zoals rijstolie. Kokosolie is ook erg gezond en heel veelzijdig, heb je daar al eens mee gekookt? Veel kookplezier in ieder geval. Groetjes Simone
Kokosolie kan je hoog verhitten zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen ! Dat gebeurd wel bij olijfolie .
Klopt Corrie! Ik gebruik dan bij voorkeur ook kokosolie om in te bakken en bijvoorbeeld bij deze dressing heb ik de olijfolie koud gebruikt.