Eetspiratie » Kip wrap met honing mosterdsaus
Kip wrap met honing mosterdsaus

Kip wrap met honing mosterdsaus

Kip wrap met honing mosterdsaus, een gerecht wat ze verkopen bij een bekend wegrestaurant. Deze wrap (de vulling ervan) kun je heel makkelijk zelf thuis maken en hij is nog lekkerder ook. Doe alle toppings in schaaltjes en laat iedereen zijn eigen wrap vullen.

Het is handig om de kip voor het paneren eerst te kruiden en plat te maken. Neem een groot vel bakpapier en leg op een helft de kip. Bestrooi deze met peper en zout en vouw de ander helft van het bakpapier eroverheen. Maak de kip plat met bijvoorbeeld een deegroller. Als de kip dun is dan wordt hij ook gelijkmatig en sneller gaar. Vervolgens ga je de kip paneren.

Kip wrap met honing mosterdsaus

Het meeste werk zit hem in het paneren van de kip. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Gewoon op de ouderwetse manier met ei, bloem en paneermeel. Of je kunt in plaats van paneermeel panko (Japans broodkruim) gebruiken, dit geeft een knapperiger resultaat. En een snelle manier is om polenta te gebruiken, hier heb je geen ei en bloem voor nodig. Hier hoef je de kip enkel maar doorheen te wentelen en je kunt direct gaan bakken. In dit artikel leg ik het uit.

    Heb je nu geen zin om te gaan paneren of heb je gewoon geen tijd? Dan zijn er altijd nog kipschnitzels te koop in de supermarkt. Vegetarische kipschnitzels of krokante vegan kipburgers zijn ook erg geschikt voor deze wrap.

    Kip wrap met honing mosterdsaus

    Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
    Hoeveelheid

    4

    personen
    Voorbereiding

    30

    minuten
    Bakijd

    20

    minuten
    Tijd totaal

    50

    minuten

    Maak met krokante kip en de toppings die je lekker vindt, je eigen kip wrap met honing mosterdsaus.

    Kook modus

    Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

    Ingrediënten

    • 1 1 kipfilet (of kipburger/schnitzel) per persoon

    • 6 tot 8 eetlepels 6 tot 8 paneermeel naar keuze

    • zout en peper naar smaak

    • 1 theelepel 1 kerriepoeder

    • 6 tot 8 6 tot 8 tortillawraps

    • 2 eetlepels 2 olie

    • groenten: sla/komkommer/tomaat/rode ui

    • verse kruiden: koriander/munt

    • tortillachips

    • 2 theelepels 2 mosterd

    • 1 eetlepel 1 honing

    • 1 eetlepel 1 olijfolie

    • 2 eetlepels 2 Griekse yoghurt

    • 1 eetlepel 1 mayonaise

    • halve theelepel halve knoflookpoeder

    Hoe maak je het?

    • Maak de kipfilet plat zoals hierboven omschreven. Paneer en bak de kip in zijn geheel.
    • Maak ondertussen de honing mosterdsaus. Meng Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, olijfolie, knoflookpoeder en zout en peper door elkaar in een kom. Proef of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig nog iets van bovenstaande ingrediënten toe. Snijd de groenten, doe deze in verschillende schaaltjes en verwarm de tortilla wraps in een koekenpan.
    • Als de kip bruin en gaar is haal je hem uit de pan en snijd deze in schuine repen. Leg de kipfilets op een mooie plank.
    • Neem een wrap en besmeer deze met de honing mosterdsaus. Leg er een flinke pluk sla op en vervolgens een paar reepjes kip. Daarna vul je de wrap met de groenten die je lekker vindt. Als laatste bestrooi je alles met een beetje verkruimelde tortillachips en klaar is je wrap.

    Aantekeningen

    Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

    REAGEREN?

    Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

    info@eetspiratie.nl

    WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

    Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

    LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE