Eetspiratie » Kip wrap met honing mosterdsaus
Kip wrap met honing mosterdsaus

Kip wrap met honing mosterdsaus

Bij een bekend wegrestaurant verkopen ze een tortilla wrap met kip, sla en honing mosterdsaus. Deze wrap (de vulling ervan) kun je heel makkelijk zelf thuis maken en hij is nog lekkerder ook. Doe alle toppings in schaaltjes en laat iedereen zijn eigen wrap vullen.

Het is handig om de kip voor het paneren eerst te kruiden en plat te maken. Neem een groot vel bakpapier en leg op een helft de kip. Bestrooi deze met peper en zout en vouw de ander helft van het bakpapier eroverheen. Maak de kip plat met bijvoorbeeld een deegroller. Als de kip dun is dan wordt hij ook gelijkmatig en sneller gaar. Vervolgens ga je de kip paneren.

3 manieren om kip te paneren

  • Paneer de kip met paneermeel. Hier heb je een bord met ei, bloem en paneermeel voor nodig. Haal de kip door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Bak de kip in olie en/of boter aan beide kanten bruin en krokant.
  • Paneer de kip in panko (Japans broodkruim, te koop in supermarkt en toko). Je paneert de kip op dezelfde manier zoals je doet met ‘normaal’ paneermeel. Bak de kip in olie en/of boter maar blijf erbij want panko kan snel verbranden.
  • Paneer de kip in polenta (gemalen maismeel, te koop in de supermarkt). Hier heb je geen ei of bloem bij nodig. Je wentelt de kip door de polenta en vervolgens druk je de polenta goed in de kip. Zorg dat de kip volledig bedekt is. Bak de kip in olie en/of boter bruin en krokant.

En als je in een luie bui bent kun je natuurlijk ook kant en klare krokante kipschnitzels in de supermarkt kopen. Deze wraps smaken trouwens ook prima met een vegetarische kipburger of een andere vegetarische schnitzel of burger.

Kip wrap met honing mosterdsaus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenKeuken: KipgerechtMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Bakijd

20

minuten
Tijd totaal

50

minuten

Ingrediënten

  • 1 kipfilet per persoon

  • 6 tot 8 eetlepels paneermeel naar keuze

  • zout en peper naar smaak

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 6 tot 8 tortillawraps

  • 2 eetlepels olie

  • groenten: sla/komkommer/tomaat/rode ui

  • verse kruiden: koriander/munt

  • tortillachips

  • 2 theelepels mosterd

  • 1 eetlepel honing

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel mayonaise

  • halve theelepel knoflookpoeder

Hoe maak je het?

  • Maak de kipfilet plat zoals hierboven omschreven. Paneer en bak de kip in zijn geheel.
  • Maak ondertussen de honing mosterdsaus. Meng Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, olijfolie, knoflookpoeder en zout en peper door elkaar in een kom. Proef of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig nog iets van bovenstaande ingrediënten toe. Snijd de groenten, doe deze in verschillende schaaltjes en verwarm de tortilla wraps in een koekenpan.
  • Als de kip bruin en gaar is haal je hem uit de pan en snijd deze in schuine repen. Leg de kipfilets op een mooie plank.
  • Neem een wrap en besmeer deze met de honing mosterdsaus. Leg er een flinke pluk sla op en vervolgens een paar reepjes kip. Daarna vul je de wrap met de groenten die je lekker vindt. Als laatste bestrooi je alles met een beetje verkruimelde tortillachips en klaar is je wrap.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE