Tofu wrap, een heerlijke eiwitrijke lunch of ontbijt. Deze wrap eten we hier wekelijks, maar het recept hiervoor stond nog niet op mijn website. Op zondag maak ik altijd een grote portie van scrambled tofu die we de rest van de week eten op brood of in wraps. Het is een perfect gerecht voor mealprep. Je maakt er binnen no time een snelle lunch, tussendoortje of makkelijke avondmaaltijd van. Handig op drukke doordeweekse dagen of als je geen zin het om te koken.
Dit gerecht is een vegan variant op een ‘ei-wrap’. Je kunt dit recept ook maken met scrambled eggs, oftewel roerei. Met tofu maak je heel eenvoudig een plantaardig alternatief van roerei wat qua uiterlijk lijkt op ei, en door kala namak (zwart zout) toe te voegen ook smaakt naar ei. Maar je kunt het eigenlijk gewoon een tofu wrap noemen, die gelijkenissen heeft met een ‘ei wrap’. Maak er een aantal en bewaar deze in folie in de koelkast. Je kunt ze zelfs invriezen. Warm ze even op in een pan, de magnetron of tosti-ijzer, maar koud smaken ze ook prima.
Princess Panini Grill 112415 – Contactgrill groot 30 x 24 cm – Tosti apparaat
Met deze panini grill, maak je de lekkerste tosti’s, panini’s en wraps! Deze grill heeft een groot bakoppervlak, groot genoeg voor 4 tosti’s! Makkelijk schoon te maken en je hebt geen boter of olie nodig! Wel zo gezond!
Tofu wrap
Je kunt ervoor kiezen om enkel tofu scramble te gebruiken in de wrap, maar je kunt er ook ingrediënten aan toevoegen. Denk aan tomaatjes, een bladgroente zoals spinazie, boerenkool of snijbiet. Ui, knoflook en champignons zijn ook lekkere opties. Ik serveer de wraps met een drizzle hot sauce of sriracha. Voor dit recept kun je het beste een groot formaat wrap gebruiken zodat je deze goed kunt vullen. Het formaat XL met een doorsnede van 30 centimeter is ideaal.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Tofu wrap
6
porties20
minutes20
minutes40
minutesTofu wrap, een lekker en makkelijk eiwitrijk ontbijt of lunch van tofu scramble en eventueel groenten zoals tomaatjes, ui, en spinazie, boerenkool of snijbiet. Serveer met hot sauce of een drizzle sriracha.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 gram tofu, uitgeperst
halve eetlepel kerriepoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
chilipoeder naar smaak
2 eetlepels edelgistvlokken (nutritional yeast)
2 theelepels kala namak (zwart zout)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2 handjes spinazie of snijbiet (grof gesneden)
peper en zout
2 eetlepels water
1 eetlepel olie
6 tortillawraps maat XL
BEREIDING
- Laat de tofu uitlekken en pers het vocht eruit met een tofupers of druk de tofu droog met een theedoek. In dit recept hoeft je de tofu niet perse te persen. Goed droogdeppen met een schone theedoek volstaat prima.
- In een droge koekenpan doe je een halve eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder en chilipoeder naar smaak. Verwarm deze specerijen even op een laag vuur. Voeg vervolgens 2 eetlepels water toe en meng dit er doorheen zodat er een pasta ontstaat.
- Verkruimel de tofu boven de pan en bak deze op een middelhoog vuur rul zoals scrambled eggs voor 5 tot 7 minuten. Voeg 2 eetlepels edelgistvlokken en 2 theelepels kala namak toe. Meng alles door elkaar en schep de tofu scramble over op een bord. Zet dit even apart.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de spinazie of snijbiet grof. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet. Voeg vervolgens de spinazie of snijbiet toe en bak dit tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de tofu scramble toe en meng alles goed door elkaar. Laat dit even lichtjes afkoelen.
- Leg een tortilla wrap op een grote snijplank en schep 3 tot 4 grote eetlepels van de tofu scramble halverwege het midden en rol de wrap op zoals aangegeven op het plaatje hieronder. Herhaal dit tot de tofu scramble op is.
- Rol de wraps strak op in een velletje bakpapier of folie en bewaar in de koelkast. Warm de wraps op in een pan, 2 minuten in de magnetron of tussen het tosti-ijzer.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Boekweit wraps
- Wrap loempia’s
- Wat is tofu, hoe gebruik je het en wat kun je ermee?
- Wrap pizza
- Kip wrap met honing mosterdsaus
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.