Boekweit wraps, lekker hartig en nootachtig van smaak. Ik had nog boekweitmeel in mijn voorraadkast en zat te denken wat ik hier eens van ging maken. Dit zaad (want het is geen graan) gebruik ik graag omdat het een lekkere hartige smaak heeft. Het is heel eenvoudig in gebruik. Je kunt boekweitmeel kopen in de natuurvoedingswinkel, online en in sommige grote supermarkten.
In de supermarkt kun je ook een aantal boekweitproducten vinden. Udon noedels, rijstwafels met boekweit of granola om een paar producten op te noemen. Let op, boekweit is van nature glutenvrij. Maar vaak wordt boekweit gecombineerd met graansoorten waardoor een product ineens niet meer glutenvrij is. Lees daarom altijd het etiket van het product zodat je zeker weet dat het 100% glutenvrij is.
Boekweit wraps
Wij eten regelmatig tortilla wraps. Ik wilde deze eens maken met boekweitmeel. Het is eigenlijk meer een soort hartige pannenkoek die je prima kunt gebruiken om ergens omheen te ‘wrappen’. Het heeft wel een zachtere structuur als de tarwe variant. Maar de nootachtige smaak is heel erg lekker wat je bij de tarwe tortilla weer niet hebt.

Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie!
Boekweit wraps
4
porties5
minuten15
minuten20
minutenVan boekweitmeel kun je lekkere hartige glutenvrije boekweit wraps maken.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
150 gram boekweitmeel
2 eetlepels gebroken lijnzaad
375 milliliter water
1 mespunt knoflookpoeder
halve eetlepel gedroogde oregano
1 snufje zout
olie om in te bakken
BEREIDING
- Maak een beslag van 150 gram boekweitmeel, 2 eetlepels gebroken lijnzaad, 1 mespunt knoflookpoeder, een halve eetlepel oregano, 1 snufje zout en 375 milliliter water. Als het beslag iets te dik is, voeg dan nog een beetje extra water toe.
- Verhit een halve eetlepel olie in een koekenpan en schep een soeplepel van het beslag in de pan. Swirl de pan rond zodat je een mooie grote pannenkoek/wrap krijgt.
- Bak de wrap aan beide kanten bruin en gaar. Herhaal stap 2 tot het beslag op is. Wil je een krokantere wrap, bak hem dan iets langer. Wil je de wrap kunnen oprollen, verkort dan de baktijd.
- Boekweit wraps kun je zowel warm als koud eten. Ze zijn ook prima in te vriezen (met een stukje bakpapier ertussen).
AANTEKENINGEN
- Boekweit smaakt ook prima in zoete gerechten zoals pannenkoeken en in bijvoorbeeld een appelcake.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
- Boekweit appelcake
- Tofu wrap
- Boekweitpannenkoek
- De 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken
- Aziatische wrap met kip
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.