Eetspiratie » Boekweit wraps
Boekweit wraps

Boekweit wraps

Boekweit wraps, lekker hartig en nootachtig van smaak. Ik had nog boekweitmeel in mijn voorraadkast en zat te denken wat ik hier eens van ging maken. Dit zaad (want het is geen graan) gebruik ik graag omdat het een lekkere hartige smaak heeft. Het is heel eenvoudig in gebruik. Je kunt boekweitmeel kopen in de natuurvoedingswinkel, online en in sommige grote supermarkten.

In de supermarkt kun je ook een aantal boekweitproducten vinden. Udon noedels, rijstwafels met boekweit of granola om een paar producten op te noemen. Let op, boekweit is van nature glutenvrij. Maar vaak wordt boekweit gecombineerd met graansoorten waardoor een product ineens niet meer glutenvrij is. Lees daarom altijd het etiket van het product zodat je zeker weet dat het 100% glutenvrij is.

Boekweit wraps

Wij eten regelmatig tortilla wraps. Ik wilde deze eens maken met boekweitmeel. Het is eigenlijk meer een soort hartige pannenkoek die je prima kunt gebruiken om ergens omheen te ‘wrappen’. Het heeft wel een zachtere structuur als de tarwe variant. Maar de nootachtige smaak is heel erg lekker wat je bij de tarwe tortilla weer niet hebt.

Boekweit wraps

Boekweit wraps

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

stuks
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Van boekweitmeel kun je lekkere hartige glutenvrije boekweit wraps maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 150 gram 150 boekweitmeel

  • 2 eetlepels 2 gebroken lijnzaad

  • 375 milliliter 375 water

  • 1 mespunt 1 knoflookpoeder

  • halve eetlepel halve gedroogde oregano

  • 1 snufje 1 zout

  • olie om in te bakken

Bereiding:

  • Maak van de ingrediënten (behalve de olie) een beslag. Als het beslag iets te dik is, voeg dan nog een beetje extra water toe.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en schep een soeplepel van het beslag in de pan. Swirl de pan rond zodat je een mooie grote pannenkoek/wrap krijgt.
  • Bak de wrap wat langer zodat hij iets krokanter wordt. Laat hem zachter als je hem wilt op kunnen rollen.
  • Boekweit wraps kun je zowel warm als koud eten. Ze zijn ook prima in te vriezen (met een stukje bakpapier ertussen).

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)