Eetspiratie » Boekweit wraps
Boekweit wraps

Boekweit wraps

Ik had nog boekweitmeel in mijn voorraadkast en zat te denken wat ik hier eens van ging maken. Dit zaad (want het is geen graan) gebruik ik graag omdat het een lekkere nootachtige smaak heeft. Het is heel eenvoudig in gebruik. Je kunt boekweitmeel kopen in de natuurvoedingswinkel, online en in sommige grote supermarkten.

In de supermarkt kun je ook een aantal boekweitproducten vinden. Udon noedels, rijstwafels met boekweit of granola om een paar producten op te noemen. Let op, boekweit is van nature glutenvrij. Maar vaak wordt boekweit gecombineerd met graansoorten waardoor een product ineens niet meer glutenvrij is. Lees daarom altijd het etiket van het product zodat je zeker weet dat het 100% glutenvrij is.

Wij eten regelmatig tortilla wraps. Ik wilde dit eens maken met boekweitmeel. Het is eigenlijk meer een soort hartige pannenkoek die je prima kunt gebruiken om ergens omheen te ‘wrappen’. Het heeft wel een zachtere structuur als de tarwe variant. Maar de nootachtige smaak is heel erg lekker wat je bij de tarwe tortilla weer niet hebt.

Boekweit wraps

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Vegan, plantaardigKeuken: HartigMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Van boekweitmeel kun je lekkere hartige glutenvrije boekweit wraps maken.

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitmeel

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

  • 375 milliliter water

  • 1 mespunt knoflookpoeder

  • halve eetlepel gedroogde oregano

  • 1 snufje zout

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Maak van de ingrediënten (behalve de olie) een beslag. Als het beslag iets te dik is, voeg dan nog een beetje extra water toe.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en schep een soeplepel van het beslag in de pan. Swirl de pan rond zodat je een mooie grote pannenkoek/wrap krijgt.
  • Bak de wrap wat langer zodat hij iets krokanter wordt. Laat hem zachter als je hem wilt op kunnen rollen.
  • Boekweit wraps kun je zowel warm als koud eten. Ze zijn ook prima in te vriezen (met een stukje bakpapier ertussen).

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

2 Reacties

  1. Ontzettend lekker!! En zo makkelijk!! Deze ga ik zeker wekelijks maken.. Kun je me ook vertellen HOE ik ze het best kan bewaren in de vriezer? En als ik ze alleen wil bewaren voor op de korte duur, morgen of overmorgen bijv. Hoe kan ik ze dan het best bewaren?

    • Hoi! Wat leuk om te lezen! Dit is al best een ‘oudje’ wat betreft recept maar doet het nog zeker heel goed. Ik vries ze in met een stukje bakpapier ertussen zodat ze niet aan elkaar plakken. Ik maak dan een stapeltje met tussen elke wrap een bakpapiertje. Bewaren voor korte termijn eigenlijk hetzelfde en dan in de koelkast in bijvoorbeeld een ziplockzakje. Het is vergelijkbaar met het bewaren van bijvoorbeeld pannenkoeken :-) Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

een × 3 =