Boekweit wraps

Boekweit wraps

Tortilla’s of wraps eten wij regelmatig. De wraps in de winkel zijn natuurlijk lekker handig maar gemaakt van bloem, water en andere ingrediënten die er naar mijn mening niet in thuis horen. Deze wrap is gemaakt met boekweitmeel. Het heeft iets weg van een pannenkoek maar je kunt hem wel ergens omheen ‘wrappen’ dus ik noem het boekweit wraps.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram boekweitmeel
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 375 tot 400 milliliter water
  • snufje knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • snufje zout
  • olie om in de bakken

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng dit tot een mooi beslag.

Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en schep een (soep) lepel van het beslag in de pan. Draai de pan rond zodat je een mooie ronde pannenkoek krijgt. Bak deze aan beide kanten.

Je kunt de wraps krokant bakken of iets zachter laten. Als je ze wat zachter laat dan zijn ze makkelijker te rollen. De wraps zijn heel makkelijk te bewaren in de vriezer. Je kunt ze koud of warm eten. Opwarmen kan heel eenvoudig in een koekenpan.

Als je een dubbele hoeveelheid maakt van het beslag kun je gelijk een voorraad aanleggen. Zo heb je altijd wraps in huis.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*