Eetspiratie » Boekweit wraps
Boekweit wraps

Boekweit wraps

Boekweit wraps, lekker hartig en nootachtig van smaak. Ik had nog boekweitmeel in mijn voorraadkast en zat te denken wat ik hier eens van ging maken. Dit zaad (want het is geen graan) gebruik ik graag omdat het een lekkere hartige smaak heeft. Het is heel eenvoudig in gebruik. Je kunt boekweitmeel kopen in de natuurvoedingswinkel, online en in sommige grote supermarkten.

In de supermarkt kun je ook een aantal boekweitproducten vinden. Udon noedels, rijstwafels met boekweit of granola om een paar producten op te noemen. Let op, boekweit is van nature glutenvrij. Maar vaak wordt boekweit gecombineerd met graansoorten waardoor een product ineens niet meer glutenvrij is. Lees daarom altijd het etiket van het product zodat je zeker weet dat het 100% glutenvrij is.

Boekweit wraps

Wij eten regelmatig tortilla wraps. Ik wilde deze eens maken met boekweitmeel. Het is eigenlijk meer een soort hartige pannenkoek die je prima kunt gebruiken om ergens omheen te ‘wrappen’. Het heeft wel een zachtere structuur als de tarwe variant. Maar de nootachtige smaak is heel erg lekker wat je bij de tarwe tortilla weer niet hebt.

Boekweit wraps

Boekweit wraps

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 from 2 votes
Difficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Tijd totaal

20

minutes

Van boekweitmeel kun je lekkere hartige glutenvrije boekweit wraps maken.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram boekweitmeel

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

  • 375 milliliter water

  • 1 mespunt knoflookpoeder

  • halve eetlepel gedroogde oregano

  • 1 snufje zout

  • olie om in te bakken

BEREIDING

  • Maak van de ingrediënten (behalve de olie) een beslag. Als het beslag iets te dik is, voeg dan nog een beetje extra water toe.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en schep een soeplepel van het beslag in de pan. Swirl de pan rond zodat je een mooie grote pannenkoek/wrap krijgt.
  • Bak de wrap wat langer zodat hij iets krokanter wordt. Laat hem zachter als je hem wilt op kunnen rollen.
  • Boekweit wraps kun je zowel warm als koud eten. Ze zijn ook prima in te vriezen (met een stukje bakpapier ertussen).

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.