Eetspiratie » Boekweit appelcake
Boekweit appelcake

Boekweit appelcake

Ik ben geen ster in bakken maar wat meestal wel goed lukt is het bakken van een cake. Nu ben ik geen zoetekauw maar een stukje cake op z’n tijd vind ik wel lekker. Meestal bak ik een cake als er fruit op mijn fruitschaal ligt wat echt op moet, in dit geval waren dat appels. In mijn voorraadkast had ik nog boekweitmeel staan dus ging ik daarmee aan de slag.

In elk cake recept vertel ik het geheim voor een goede cake. Maar dan is het dus geen geheim meer. Komt ie, Griekse yoghurt en olie. Met deze twee ingrediënten krijg je altijd een heerlijke zachte en luchtige cake.

Glutenvrije cake

Boekweit is van nature glutenvrij. Het is geen graansoort maar een zaad. Daarom is boekweit geschikt voor mensen die geen graan kunnen verdragen. Boekweit heeft een nootachtige smaak. De cake zal dus net iets anders smaken dan je misschien gewend bent.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Boekweit appelcake
Boekweit appelcake
Boekweit appelcake

Boekweit appelcake

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bakrecepten, Ontbijt, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Oventijd

45

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Met boekweitmeel kun je een lekkere glutenvrije cake bakken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 200 gram 200 boekweitmeel

  • 2 theelepels 2 bakpoeder

  • halve theelepel halve zout

  • 3 3 eieren

  • halve halve citroen (de rasp)

  • 3 eetlepels 3 honing

  • 2 eetlepels 2 gesmolten kokosolie

  • mespunt mespunt vanillepoeder (of theelepel vanille essence)

  • 200 milliliter 200 Griekse yoghurt

  • 4 4 appels

  • 1 eetlepel 1 suiker

Bereiding:

  • Meng de droge ingrediënten (boekweitmeel, bakpoeder, zout) in een kom.
  • De natte ingrediënten (eieren, citroenrasp, honing, kokosolie, vanille essence en de Griekse yoghurt) meng je in een andere kom. Klop dit goed door met een garde zodat het lekker luchtig wordt.
  • Meng de natte en droge ingrediënten met elkaar en rasp de twee appels boven de kom. Schep deze met een spatel goed door het mengsel.
  • Snijd de andere appels in hele dunne plakjes. Deze steek je straks in de cake. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Leg de appelpartjes dakpansgewijs op de cake en druk ze lichtjes aan. Bestrooi als laatste de cake met een klein beetje suiker en zet de hem voor ongeveer 45 minuten in de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is hij klaar.

Aantekeningen

  • Met boekweitmeel kun je ook heerlijke pannenkoeken bakken. In plaats van bloem of volkorenmeel gebruik je dan boekweitmeel. Omdat dit een nootachtige smaak heeft past het zowel bij hartig als zoet. Of je er nu kaas op doet of jam of fruit, het kan allemaal.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)