Ik ben geen ster in bakken maar wat meestal wel goed lukt is het bakken van een cake. Nu ben ik geen zoetekauw maar een stukje cake op z’n tijd vind ik wel lekker. Meestal bak ik een cake als er fruit op mijn fruitschaal ligt wat echt op moet, in dit geval waren dat appels. In mijn voorraadkast had ik nog boekweitmeel staan dus ging ik daarmee aan de slag.
In elk cake recept vertel ik het geheim voor een goede cake. Maar dan is het dus geen geheim meer. Komt ie, Griekse yoghurt en olie. Met deze twee ingrediënten krijg je altijd een heerlijke zachte en luchtige cake.
Glutenvrije cake
Boekweit is van nature glutenvrij. Het is geen graansoort maar een zaad. Daarom is boekweit geschikt voor mensen die geen graan kunnen verdragen. Boekweit heeft een nootachtige smaak. De cake zal dus net iets anders smaken dan je misschien gewend bent.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)