Boekweit appelcake

Boekweit appelcake

Ik ben eigenlijk niet zo’n ster in bakken. Koken is eigenlijk veel makkelijker want bij bakken kun je niet echt smokkelen met hoeveelheden en ook de oventemperatuur is erg bepalend. Het gebeurd dus regelmatig dat mijn (mis) baksels rechtstreeks belanden in de prullenbak. En ik houd niet van voedselverspilling! Maar soms lukt het wel om iets lekkers uit de oven te toveren zoals deze boekweit appelcake.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels (wijnsteenzuur) bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 2 geraspte appels zonder schil
  • 2 hele appels geschild en in dunne partjes gesneden
  • (kokosbloesem) suiker om over de cake te strooien

Hoe maak je het?

Meng de droge ingrediënten, het meel met het bakpoeder en het zout in een kom.

Meng in een andere kom de natte ingrediënten, de eieren, citroenrasp, de honing, de kokosolie, het vanille extract en de Griekse yoghurt. Klop dit goed door met een garde zodat het lekker luchtig wordt. Rasp de appel en combineer de natte met de droge ingrediënten en meng de geraspte appel door het mengsel.

Snijd de andere appels in dunne partjes en verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag erin. Leg de appelpartjes erop en druk lichtjes aan. Bestrooi als laatste de cake met een klein beetje suiker en zet de hem voor ongeveer 45 minuten in de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze er droog uitkomt is hij klaar.

Laat de cake goed afkoelen en snijd hem in vierkanten. Wil je hem bewaren doe dit dan in een goed afgesloten trommel of vries ze in. Deze cake is ook heerlijk met wat Griekse yoghurt als ontbijt. Ook als een bodem voor een trifle is hij erg geschikt. Het is een lekkere luchtige en glutenvrije cake. Deze is bij mijn kinderen erg goed in de smaak gevallen!

Tip: hou je van cake? Maak dan ook eens deze blauwe bessen cake!

Boekweit appelcake

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

18 Reacties

  1. Hallo Simone,
    Ik heb vandaag jouw recept gemaakt. Nu is alleen de binnenkant nog soort van klef gebleven, niet zoals bij jou op de foto. De buitenkant is wel goed bruin, ik heb het er zelfs nog 20 minuten langer in gehad (ingepakt in bakpapier). Het is naar mijn idee wel gaar, bleef niets aan stokje zitten…. Verder smaakt het wel ok, maar ben toch benieuwd hoe jij een luchtige binnenkant krijgt :-)
    Groeten, Vanessa

    • Hoi Vanessa, leuk dat je deze cake gebakken hebt. De luchtigheid kwam bij mij met name door de yoghurt en ik heb het beslag flink geklopt. Het is voor mij al een tijdje geleden dat ik hem gebakken heb. Ik ga deze cake binnenkort nog eens maken en kijken of ik iets aan het recept kan verbeteren. Ik laat het je weten! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*