Ik ben geen ster in bakken maar wat meestal wel goed lukt is het bakken van een cake. Nu ben ik geen zoetekauw maar een stukje cake op z’n tijd vind ik wel lekker. Meestal bak ik een cake als er fruit op mijn fruitschaal ligt wat echt op moet, in dit geval waren dat appels. In mijn voorraadkast had ik nog boekweitmeel staan dus ging ik daarmee aan de slag.
In elk cake recept vertel ik het geheim voor een goede cake. Maar dan is het dus geen geheim meer. Komt ie, Griekse yoghurt en olie. Met deze twee ingrediënten krijg je altijd een heerlijke zachte en luchtige cake.
Glutenvrije cake
Boekweit is van nature glutenvrij. Het is geen graansoort maar een zaad. Daarom is boekweit geschikt voor mensen die geen graan kunnen verdragen. Boekweit heeft een nootachtige smaak. De cake zal dus net iets anders smaken dan je misschien gewend bent.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE