Eetspiratie » Wrap pizza
Wrap pizza

Wrap pizza

Wrap pizza, voor als je zin hebt in pizza maar geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan of een duur exemplaar te laten bezorgen. Oké, dit is natuurlijk geen echte pizza maar het komt er qua smaak en uiterlijk een beetje bij in de buurt. Deze versie van ‘pizza’ is sowieso vriendelijk voor je portemonnee. Het is het een lekkere snelle lunch of tussendoortje en met een kop soep erbij is het ook een prima maaltijd.

Dit recept is voor één pizza. Wil je er meer maken, verdubbel dan het recept. Doe het een beetje op gevoel en smaak, gebruik de hoeveelheden die je lekker vindt. Er zijn eigenlijk geen regels voor dit gerechtje. Voor deze ‘pizza’ gebruik je een (volkoren) tortilla wrap. Maar he je deze niet in huis dan kun je ook pitabroodjes gebruiken. Snijd ze door, beleg ze en bak ze 10 minuten in de oven op 180 – 200 graden.

Wrap pizza maken

De basis is een tomatensaus, dit kun je maken van een blikje gezeefde tomaten. Je hebt niet alles nodig uit het blikje, restjes bewaar je in de koelkast of vriezer. Ben je nu in een hele luie bui of heb je geen gezeefde tomaten, dan kun je zelfs tomatenketchup gebruiken. De toppings voeg je toe naar eigen smaak. Mijn favorieten zijn, rode ui, dun gesneden plakjes courgette, paprika, tomaatjes enzovoort. Als de wrap pizza klaar is garneer ik deze met een flinke pluk rucola en eventueel pijnboompitjes. Zelf vind ik het lekker om er een beetje sriracha overheen te drizzelen.

Wrap pizza

Wrap pizza

4.3 van 3 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

persoon
Voorbereiding

7

minuten
Baktijd

5

minuten
Tijd totaal

12

minuten

Heb je tortilla wraps in huis? Tover deze dan binnen no time om in een pizza!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 (volkoren) tortilla wrap

  • 2 eetlepels gezeefde tomaten of tomatenketchup

  • 2 eetlepels geraspte (plantaardige) kaas

  • 1 theelepel gedroogde oregano of gemengde Italiaanse kruiden

  • 1 mespunt knoflookpoeder

  • toppings naar smaak

  • 1 pluk rucola

  • geroosterde pijnboompitjes naar smaak (optioneel)

Bereiding:

  • Leg de wrap op een snijplank en besmeer hem met tomatensaus. Bestrooi de wrap met de oregano en/of Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. 
  • Verdeel de toppings over de wrap pizza en bestrooi deze met kaas.
  • Leg de wrap pizza in de pan en zet het vuur laag en doe een deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.
  • Zodra de kaas gesmolten is kan de deksel van de pan en zet je het vuur iets hoger zodat de bodem krokanter wordt. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten. Let op dat het niet verbrand. Haal de pizza uit de pan en bestrooi deze eventueel met pijnboompitjes en rucola.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)