Wrap pizza, voor als je zin hebt in pizza maar geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan of een duur exemplaar te laten bezorgen. Oké, dit is natuurlijk geen echte pizza maar het komt er qua smaak en uiterlijk een beetje bij in de buurt. Deze versie van ‘pizza’ is sowieso vriendelijk voor je portemonnee. Het is het een lekkere snelle lunch of tussendoortje en met een kop soep erbij is het ook een prima maaltijd.
Dit recept is voor één pizza. Wil je er meer maken, verdubbel dan het recept. Doe het een beetje op gevoel en smaak, gebruik de hoeveelheden die je lekker vindt. Er zijn eigenlijk geen regels voor dit gerechtje. Voor deze ‘pizza’ gebruik je een (volkoren) tortilla wrap. Maar he je deze niet in huis dan kun je ook pitabroodjes gebruiken. Snijd ze door, beleg ze en bak ze 10 minuten in de oven op 180 – 200 graden.
Wrap pizza maken
De basis is een tomatensaus, dit kun je maken van een blikje gezeefde tomaten. Je hebt niet alles nodig uit het blikje, restjes bewaar je in de koelkast of vriezer. Ben je nu in een hele luie bui of heb je geen gezeefde tomaten, dan kun je zelfs tomatenketchup gebruiken. De toppings voeg je toe naar eigen smaak. Mijn favorieten zijn, rode ui, dun gesneden plakjes courgette, paprika, tomaatjes enzovoort. Als de wrap pizza klaar is garneer ik deze met een flinke pluk rucola en eventueel pijnboompitjes. Zelf vind ik het lekker om er een beetje sriracha overheen te drizzelen.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.