Aziatische wrap met kip, een handig gerecht voor drukke doordeweekse dagen. Als ik aan een snel gerecht denk dan kom ik vaak uit bij tortilla wraps. Hier kun je namelijk heel goed je creativiteit op los laten. Het is ook een ideaal gerecht om je restjes mee op te maken. Er zijn namelijk geen regels voor het vullen van een wrap. Vul het met wat jij lekker vindt.
Tegenwoordig zijn er verschillende soorten wraps. De simpele versie met bloem, de volkoren variant en de nieuwste trend wraps gemaakt met groente. De laatste soort zijn vaak beperkt houdbaar en moeten koel bewaard worden. Het is een manier om meer groenten toe te voegen aan je voeding. Ik houd het op de volkoren variant en stop er gewoon zo veel mogelijk groenten in.
Aziatische wrap met kip
Er is eigenlijk geen standaard recept voor deze wrap. Neem knapperige groenten zoals, komkommer, radijs, bosui, wortel, Romaine sla en rode ui en je bent al een heel eind. Vul de wrap met gemarineerde kip of kruid vegan kipstukjes en serveer er een lekker sausje bij. Mijn favoriet is en blijft sriracha of chilisaus. Vul de groenten en kip aan met een handje gekookte rijstnoedels (mihoen), bestrooi met sesamzaadjes voor een beetje crunch en je hebt een goed gevulde wrap met een Oosters tintje.
Voor een vegan variant kun je voor dit recept reepjes tempeh of kipstukjes op basis van soja-eiwit gebruiken. Vervang dan ook de honing voor agavesiroop.