Mijn jongste mag geen pinda’s in verband met een allergie. Dus ben ik regelmatig op zoek naar alternatieven hiervoor. Ik wilde weer eens een keer pindarotsjes maken maar dan zonder pinda. Toen kwam ik gepofte quinoa tegen en dacht: quinoa rotsjes! Smaakt niet exact hetzelfde als de pinda variant maar het is crunchy en het heeft een nootachtige smaak.
Gepofte quinoa kun je kopen in de supermarkt. Je vindt het meestal bij de biologische of natuurvoedingsproducten. In een natuurvoedingswinkel verkopen ze het bijna altijd.. Het zijn kleine lichtbruine knapperige bolletjes die je kunt eten in je yoghurt of verwerken in je muesli of granola.
Als ik eerlijk ben smaken ze in combinatie met chocolade toch het allerlekkerst! Het recept is echt super eenvoudig. Je maakt ze hetzelfde als pindarotsjes. Je smelt chocolade en mengt de quinoa erdoor. Laat het uitharden en ze zijn klaar!
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE