Quinoa rotsjes een alternatief voor de variant met pinda. Mijn jongste mag geen pinda’s in verband met een allergie. Dus ben ik regelmatig op zoek naar alternatieven hiervoor. Ik wilde weer eens een keer pindarotsjes maken, maar dan zonder pinda. Toen kwam ik een zak gepofte quinoa tegen en dacht: quinoa rotsjes! Smaakt niet exact hetzelfde als de pinda variant, maar het is crunchy en het heeft een nootachtige smaak.
Gepofte quinoa kun je kopen in de supermarkt. Je vindt het meestal bij de biologische producten of natuurvoedingsproducten. In een natuurvoedingswinkel verkopen ze het bijna altijd. Het zijn kleine lichtbruine knapperige bolletjes die je kunt eten in je yoghurt of verwerken in je muesli of granola.
Quinoa rotsjes
Het maken van deze rotsjes is net zo eenvoudig als het maken van pindarotsjes. Je smelt chocolade en mengt de gepofte quinoa erdoor. Je schept het in hoopjes op een stukje bakpapier en laat het uitharden. En dat is eigenlijk alles. De gepofte quinoa is lekker krokant en heerlijk in combinatie met chocolade. Eet ze als tussendoortje of verkruimel ze over je yoghurt. Bewaar ze in de koelkast, zo blijft de chocolade hard en smelt hij niet.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.