Eetspiratie » Quinoa rotsjes
Quinoa rotsjes

Quinoa rotsjes

Quinoa rotsjes een alternietief voor de variant met pinda. Mijn jongste mag geen pinda’s in verband met een allergie. Dus ben ik regelmatig op zoek naar alternatieven hiervoor. Ik wilde weer eens een keer pindarotsjes maken maar dan zonder pinda. Toen kwam ik een zak gepofte quinoa tegen en dacht: quinoa rotsjes! Smaakt niet exact hetzelfde als de pinda variant maar het is crunchy en het heeft een nootachtige smaak.

Gepofte quinoa kun je kopen in de supermarkt. Je vindt het meestal bij de biologische producten of natuurvoedingsproducten. In een natuurvoedingswinkel verkopen ze het bijna altijd. Het zijn kleine lichtbruine knapperige bolletjes die je kunt eten in je yoghurt of verwerken in je muesli of granola.

Quinoa rotsjes

Het maken van deze rotsjes is net zo eenvoudig als het maken van pindarotsjes. Je smelt chocolade en mengt de gepofte quinoa erdoor. Je schept het in hoopjes op een stukje bakpapier en laat het uitharden. En dat is eigenlijk alles. De gepofte quinoa is lekker krokant en heerlijk in combinatie met chocolade. Eet ze als tussendoortje of verkruimel ze over je yoghurt. Bewaar ze in de koelkast, zo blijft de chocolade hard en smelt hij niet.

Quinoa rotsjes

Quinoa rotsjes

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

10

stuks
Voorbereiding

20

minuten
Opstijven

30

minuten
Tijd totaal

50

minuten

Zoek je een alternatief voor pindarotsjes of vind je gepofte quinoa lekker? Maak dan quinoa rotsjes.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 100 gram 100 pure chocolade

  • 3 eetlepels 3 gepofte quinoa

  • 1 eetlepel 1 honing of ahorn siroop (maple syrup)

  • 1 snufje 1 zout

Bereiding:

  • Neem een steelpan en vul deze met een klein laagje water. Breng dit aan de kook. Zet er een vuurvaste schaal bovenop en laag hierin de chocolade smelten.
  • Als de chocolade gesmolten is voeg je de honing of de ahorn siroop en een snufje zout toe. Roer dit er goed doorheen.
  • Voeg de quinoa toe en schep alles goed om. Bekleed een bord met bakpapier en schep hier hoopjes van het mengsel op.
  • Laat dit uitharden in de koelkast. Als ze hard zijn, zijn ze klaar. Bewaar ze in de koelkast want als de chocolade op kamertemperatuur komt of je ze te lang in je hand houdt zal het gaan smelten.

Aantekeningen

  • Een ander leuk recept met chocolade zijn chocolade kokosballetjes. Deze balletjes maak je met onder andere met dadels. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)