Eetspiratie » Quinoa rotsjes
Quinoa rotsjes

Quinoa rotsjes

Quinoa rotsjes een alternatief voor de variant met pinda. Mijn jongste mag geen pinda’s in verband met een allergie. Dus ben ik regelmatig op zoek naar alternatieven hiervoor. Ik wilde weer eens een keer pindarotsjes maken, maar dan zonder pinda. Toen kwam ik een zak gepofte quinoa tegen en dacht: quinoa rotsjes! Smaakt niet exact hetzelfde als de pinda variant, maar het is crunchy en het heeft een nootachtige smaak.

Gepofte quinoa kun je kopen in de supermarkt. Je vindt het meestal bij de biologische producten of natuurvoedingsproducten. In een natuurvoedingswinkel verkopen ze het bijna altijd. Het zijn kleine lichtbruine knapperige bolletjes die je kunt eten in je yoghurt of verwerken in je muesli of granola.

Quinoa rotsjes

Het maken van deze rotsjes is net zo eenvoudig als het maken van pindarotsjes. Je smelt chocolade en mengt de gepofte quinoa erdoor. Je schept het in hoopjes op een stukje bakpapier en laat het uitharden. En dat is eigenlijk alles. De gepofte quinoa is lekker krokant en heerlijk in combinatie met chocolade. Eet ze als tussendoortje of verkruimel ze over je yoghurt. Bewaar ze in de koelkast, zo blijft de chocolade hard en smelt hij niet.

Dit recept maak je in een goede steelpan met schenktuit
Tefal Illico Steelpan met Deksel - 1.7 liter - Ø18cm met schenktuit

Tefal Illico Steelpan met Deksel – 1.7 liter – Ø18cm met schenktuit

Kook met gemak met de Tefal Illico Steelpan – 1.7L RVS met schenktuiten en stoomgaatjes. Perfect voor soepen en sauzen. Geschikt voor inductie en alle warmtebronnen. Vaatwasserbestendig en ovenbestendig tot 175°C!

Quinoa rotsjes

Quinoa rotsjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Gang: Tussendoortje, SnackKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

10

stuks
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Opstijven

30

minuten
Totale tijd

45

minuten

Quinoa rotsjes, een lekker alternatief voor de populaire pindarotsjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 100 gram pure chocolade

  • 3 eetlepels gepofte quinoa

  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop (maple syrup)

  • 1 snufje zout

BEREIDING

  • Neem een steelpan en vul deze met een klein laagje water. Breng dit aan de kook. Zet er een vuurvaste schaal bovenop en laag hierin 100 gram pure chocolade smelten.
  • Als de chocolade gesmolten is, voeg je 1 eetlepel honing of ahornsiroop en een snufje zout toe. Roer dit er goed doorheen.
  • Voeg 3 eetlepels quinoa toe en schep alles goed om. Bekleed een bord met bakpapier en schep hier met een eetlepel hoopjes van het mengsel op.
  • Laat de rotsjes uitharden in de koelkast. Als ze hard zijn, zijn ze klaar. Bewaar ze in de koelkast, want als de chocolade op kamertemperatuur komt – of je ze te lang in je hand houdt – zal het gaan smelten.

AANTEKENINGEN

  • Een ander leuk recept met chocolade zijn chocolade kokosballetjes. Deze balletjes maak je met onder andere met dadels. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.