Quinoa chocolade rotsjes

Quinoa rotsjes

Probeer quinoa rotsjes maar eens uit te spreken, je struikelt vast over het woord rotsjes! Maar deze quinoa ‘dingen’ zijn wel heel lekker! Ik noem ze familie van het pindarotsje, maar quinoa rotsjes vindt ik toch net iets lekkerder. Ach het is gewoon chocolade, meer hoef je niet te weten toch. Dit recept heeft maar 3 ingrediënten, dat is dan wel weer handige info.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels gepofte quinoa (te koop bij supermarkt en natuurvoedingswinkels)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • optioneel: 1 eetlepel ahorn siroop (maple syrup)

Hoe maak je het?

Smelt de chocolade au bain marie.

Au bain marie: breng een pannetje water aan de kook en zet daar een vuurvaste schaal bovenop. Zorg dat het water de kom niet raakt. Laat de chocolade smelten in de schaal.

Voeg nu (eventueel) de ahorn siroop toe. De gepofte quinoa en de rozijnen mogen er nu bij, spatel deze door de gesmolten chocolade heen.

Neem een snijplank en leg daar een stuk bakpapier op. Schep nu met een eetlepel hoopjes van het mengsel op het bakpapier en zet deze daarna in de koelkast zodat ze kunnen uitharden. Na een halfuurtje zijn ze klaar om opgegeten te worden.

Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast maar ik weet zeker dat ze daar niet lang zullen liggen!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Kan ik ook gewone quinoa hiervoor gebruiken >

    • Hoi Linda, gewone quinoa kun je hier niet voor gebruiken omdat je het gepofte effect dan niet krijgt. Ik heb wel eens zelf quinoa gepoft door een koekenpan te verhitten met een piepklein beetje olie en dan de quinoa te poffen net als popcorn. Misschien kun je dat proberen. Ik heb de gepofte quinoa gekocht omdat je er heel veel mee kunt doen. Het is echt een heerlijke krokante aanvulling op een gerecht. Succes! Groetjes Simone

  2. Hallo
    dit ziet er heerlijk uit maar is de chocola ook zelf te maken (dus geen kant en klare reep) en dan quinoa er door. gr Sophie

    • Hoi Sophie, met cacaoboter, cacaopoeder en een zoet element zoals kokosbloesemsuiker zou dit ook kunnen. Eigenlijk komt dit op hetzelfde neer als de reep die ik heb gebruikt :-) Het recept was snel in elkaar geflanst dus vandaar de keuze voor een reep. Chocolade maken staat nog op mijn to do list dus wellicht zal er een keer een recept op deze site verschijnen voor home made chocolade! Succes! Groetjes Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*