Eetspiratie » Griekse salade
Griekse salade

Griekse salade

Griekse salade, een salade die ik elke dag wel zou kunnen eten. Deze versie is niet helemaal ‘traditioneel’, ik heb er een paar extra ingrediënten aan toegevoegd. Als ik een salade maak kijk ik vaak of ik nog iets in huis heb wat op moet. Een salade is ideaal om restjes op te maken. De basis voor deze salade is komkommer, rode ui en tomaat. Ik voegde olijven en linzen toe, dit past er prima bij. En als topping strooide ik er croutons overheen.

Op Corfu aten we elke avond bij het diner en soms ook bij de lunch een traditionele Griekse boerensalade. Het recept voor die salade vind je hier. Deze past perfect bij de stifado, die we daar gegeten hebben. Dat recept kreeg ik van de chef van het hotel, een echt traditioneel stifado recept. Bij Griekse salade wordt platbrood geserveerd, deze versie leukte ik op met knoflookcroutons.

Griekse salade

Deze salade heb ik voor de lunch snel uit de losse pols gemaakt. Maar hij beviel zo goed, dat ik het recept heb uitgeschreven. Ik gebruikte naast de basis ingrediënten groene olijven en gekookte bruine linzen uit blik. Deze spoelde ik eerst af onder de kraan. Ze geven de salade een lekkere bite en een nootachtige smaak. De croutons geven het een lekkere crunch.

Griekse salade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Tijd totaal

15

minuten

Met een paar simpele ingrediënten maak je snel een lekkere en salade.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 1 tomaat

  • halve halve komkommer

  • 1 1 ui

  • 1 1 rode puntpaprika

  • 10 10 groene olijven

  • halve plak halve fetakaas

  • 4 eetlepels 4 gekookte bruine linzen (blik)

  • 2 eetlepels 2 olijfolie

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 snufje 1 vers gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel 1 gedroogde oregano

  • 2 eetlepels 2 citroensap

  • knoflookcroutons

Hoe maak je het?

  • Begin met het snijden van alle groenten. Snijd de tomaat en komkommer lekker grof en snijd de paprika iets fijner. Het mag een lekkere rommelige salade worden.
  • Doe de groenten, de olijven en de afgespoelde bruine linzen in een kom en voeg oregano, citroensap en een snufje zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar en voeg een goede scheut olijfolie toe.
  • Maak de borden op, begin met een paar goede scheppen van de salade en verkruimel hier fetakaas overheen. Garneer met croutons en drizzle er nog een beetje olijfolie overheen.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE