Eetspiratie » Griekse salade
Griekse salade

Griekse salade

Griekse salade, een salade die ik elke dag wel zou kunnen eten. Deze versie is niet helemaal ’traditioneel’, ik heb er een paar extra ingrediënten aan toegevoegd. Als ik een salade maak, kijk ik vaak of ik nog iets in huis heb wat op moet. Een salade is ideaal om restjes op te maken. De basis voor deze salade is komkommer, rode ui en tomaat. Ik voegde olijven en linzen toe, dit past er prima bij. En als topping strooide ik er croutons overheen.

Op Corfu aten we elke avond bij het diner en soms ook bij de lunch een traditionele Griekse boerensalade. Het recept voor die salade vind je hier. Deze past perfect bij de stifado, die we daar gegeten hebben. Dat recept kreeg ik van de chef van het hotel, een echt traditioneel stifado recept. Bij Griekse salade wordt platbrood geserveerd, deze versie leukte ik op met knoflookcroutons.

Het geheime wapen van elke keuken ninja
VDN Santokumes damaststaal - Elegance serie - VG-10 Japans damascus - 67 lagen staal

VDN Santokumes damaststaal – Elegance serie – VG-10 Japans damascus – 67 lagen staal

Voor als je op zoek bent naar een echt goed mes!

Griekse salade

Deze salade heb ik voor de lunch snel uit de losse pols gemaakt. Maar hij beviel zo goed, dat ik het recept heb uitgeschreven. Ik gebruikte naast de basis ingrediënten groene olijven en gekookte bruine linzen uit blik. Deze spoelde ik eerst af onder de kraan. Ze geven de salade meer voedingswaarde, omdat linzen veel eiwitten bevatten. Daarnaast zorgen ze voor een lekkere bite en een nootachtige smaak. De croutons geven het een lekkere crunch.

Griekse salade

Griekse salade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Gang: Lunch, Bijgerecht, HoofdgerechtKeuken: GrieksNiveau: Makkelijk
Porties

2

porties
Bereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

15

minuten

Met een paar simpele ingrediënten maak je snel een lekkere en eiwitrijke Griekse salade. Garneer de salade met croutons voor een extra crunch.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 tomaat, in grove stukken gesneden

  • halve komkommer, in stukjes gesneden

  • 1 ui, in halve maantjes gesneden

  • 1 rode puntpaprika, in stukjes gesneden

  • 10 groene olijven, in plakjes gesneden of heel

  • halve plak fetakaas (of een plantaardige variant), verkruimeld

  • 4 eetlepels gekookte bruine linzen (blik), afgespoeld

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 snufje zout en vers gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 2 eetlepels citroensap

  • knoflookcroutons

BEREIDING

  • Begin met het snijden van alle groenten. Snijd 1 tomaat en een halve komkommer lekker grof en snijd de puntpaprika in stukjes. Het mag een lekkere rommelige salade worden.
  • Doe deze samen met 10 groene olijven, 4 eetlepels gekookte bruine linzen in een kom en voeg 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels citroensap en een snufje zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar en voeg 1 tot 2 eetlepels olijfolie toe.
  • Maak de borden op, begin met een paar goede scheppen van de salade en verkruimel hier een halve plak fetakaas (of een plantaardige variant) overheen. Garneer met knoflookcroutons en drizzle er nog een beetje olijfolie overheen.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.