Griekse salade, een salade die ik elke dag wel zou kunnen eten. Deze versie is niet helemaal ’traditioneel’, ik heb er een paar extra ingrediënten aan toegevoegd. Als ik een salade maak, kijk ik vaak of ik nog iets in huis heb wat op moet. Een salade is ideaal om restjes op te maken. De basis voor deze salade is komkommer, rode ui en tomaat. Ik voegde olijven en linzen toe, dit past er prima bij. En als topping strooide ik er croutons overheen.
Op Corfu aten we elke avond bij het diner en soms ook bij de lunch een traditionele Griekse boerensalade. Het recept voor die salade vind je hier. Deze past perfect bij de stifado, die we daar gegeten hebben. Dat recept kreeg ik van de chef van het hotel, een echt traditioneel stifado recept. Bij Griekse salade wordt platbrood geserveerd, deze versie leukte ik op met knoflookcroutons.

Griekse salade
Deze salade heb ik voor de lunch snel uit de losse pols gemaakt. Maar hij beviel zo goed, dat ik het recept heb uitgeschreven. Ik gebruikte naast de basis ingrediënten groene olijven en gekookte bruine linzen uit blik. Deze spoelde ik eerst af onder de kraan. Ze geven de salade meer voedingswaarde, omdat linzen veel eiwitten bevatten. Daarnaast zorgen ze voor een lekkere bite en een nootachtige smaak. De croutons geven het een lekkere crunch.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.