Naanbroodjes

Naanbroodjes

Naanbroodjes! Deze Indiase broodjes zijn heerlijk om te eten met een plakje kaas, bij een salade, om ergens in te dippen of om te eten bij een stoofgerecht waarbij je vaak een lekkere saus of jus hebt. Je maakt er een aantal in voorraad en vriest ze in. Heb je ze nodig dan warm je ze even op in de oven of koekenpan en klaar!

Wat heb je nodig?

  • 350 gram (spelt) bloem
  • scheutje kokosolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • snufje zout

Benodigdheden:

  • deegroller
  • koekenpan
  • bakpapier

Hoe maak je het?

Maak een deeg van de ingrediënten en kneed dit met de hand of met de keukenmachine. Laat het deeg even rusten. Bestrooi je werkblad met bloem en maak 12 bolletjes van het deeg. Rol de bolletjes één voor één plat en ovaal en leg ze even apart. Dit kun je doen door ze tussen 2 ingevette velletjes bakpapier te leggen. Door het bakpapier blijft het deeg niet aan de deegroller plakken.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de naanbroodjes bruin en gaar. Dit gaat vrij snel dus draai regelmatig om zodat ze niet verbranden. Je zou ze ook om en om kunnen grillen op een grillpan zodat je mooie grillstrepen krijgt. Naanbroodjes zijn heerlijk om in knoflooksaus of hummus te dippen!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Dag Simone,
    Wat een mooie site en heerlijke gerechten. Heb het net ontdekt.
    Weet je misschien of ik speltmeel ipv speltbloem kan gebruiken?
    Groetjes Juliette

    • Dank je wel Juliette! Je kunt op zich wel speltmeel gebruiken maar dit zal wel veel zwaarder zijn dan alleen bloem. Je zou het ook fifty-fifty kunnen doen. Speltbloem is niet meer dan gezeefd speltmeel namelijk maar, dan heb je toch nog iets van vezels als je 50/50 doet. Groetjes, Simone

  2. Kan ik het ook maken met boekweitmeel

    • Hoi, ik heb het zelf nog niet geprobeerd met boekweitmeel. Ik denk dat het wel de moeite waard is om te proberen alleen denk ik dat het wat compacter/droger zal zijn. Ik heb nog wel een recept voor boekweitbroodjes gepland staan, wellicht is dat iets voor jou :-)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*