Naanbroodjes of eigenlijk is naan de juiste benaming. Naan betekent brood, dus naanbroodjes zou dan broodbroodjes betekenen. In Nederland noemen veel mensen dit Indiase brood, naanbrood. In het Indonesisch noemen we het roti. Waarschijnlijk is naan het meest simpele maar ook het meest lekkere brood wat er is. Iedereen kan dit maken!
Voor dit brood heb je niet veel ingrediënten nodig. Het meeste zul je waarschijnlijk al hebben in je voorraadkast. Ook hoef je de oven niet te gebruiken want naan bak je in een hete koekenpan. Het deeg hoeft zelfs niet te rijzen.
Naanbroodjes
Een belangrijk ingrediënt voor naan is yoghurt, Griekse yoghurt in dit geval. Het is wel handig als je de balletjes plat hebt gerold je er steeds een bakpapiertje tussen legt zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. Je bakt het brood in een droge koekenpan of op een grillpan. Dek de broodjes die je gebakken hebt even af met een theedoek. Voor het serveren bestrijk je het brood met gesmolten knoflook/koriander boter. Houd je niet van koriander? Gebruik dan platte peterselie als alternatief.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE