Eetspiratie » Naanbroodjes
Naanbroodjes

Naanbroodjes

Naan is eigenlijk de juiste benaming. Naan betekent brood, dus naanbroodjes zou dan broodbroodjes betekenen. In Nederland noemen veel mensen dit Indiase brood, naanbrood. In het Indonesisch noemen we het roti. Waarschijnlijk is naan het meest simpele maar ook het meest lekkere brood wat er is. Iedereen kan dit maken!

Voor dit brood heb je niet veel ingrediënten nodig. Het meeste zul je waarschijnlijk al hebben in je voorraadkast. Ook hoef je de oven niet te gebruiken want naan bak je in een hete koekenpan.

Na het bakken bestrijk je het brood met gesmolten knoflook/koriander boter. Houd je niet van koriander? Gebruik dan platte peterselie als alternatief.

Naanbroodjes

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Bijgerechten, Brood en borrelhapjes, WereldkeukenCuisine: WereldkeukenDifficulty: gemiddeld
Porties

10

broodjes
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

15

minutes
Tijd totaal

45

minutes

Naan is heerlijk platbrood wat je bij veel gerechten kunt serveren.

Ingrediënten

  • 350 gram bloem

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 250 gram Griekse yoghurt

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels vers gehakte koriander

  • 2 snufjes zout (voor in het deeg en op het brood

  • 4 eetlepels gesmolten roomboter

  • 100 milliliter water

Hoe maak je het?

  • Doe de bloem in een kom en voeg het bakpoeder, zout, Griekse yoghurt en 2 teentjes geraspte knoflook toe. Meng dit met je handen of met behulp van een keukenmachine tot een deeg.
  • Houd het water bij de hand. Zie je dat het deeg te droog is? Voeg dan scheutjes water toe en kneed net zolang tot alle bloem is opgenomen.
  • Leg de deegbal in de kom en bestrijk hem lichtjes met olijfolie. Wrijf de deegbal hiermee in zodat hij straks niet aan de kom blijft plakken. Laat het deeg even (afgedekt) rusten en ruim ondertussen de keuken op.
  • Haal het deeg uit de kom. Verdeel het deeg nu in 10 stukjes en draai er balletjes van. Leg ze op een stuk bakpapier.
  • Doe een schepje bloem op je werkblad, neem een balletje en rol deze volledig door de bloem. Druk hem plat, draai hem om en druk nogmaals plat. Rol het nu met de deegroller tot een ovale plak.
  • Herhaal dit bij elk balletje. Stapel de plakjes deeg op elkaar met steeds een stukje bakpapier ertussen zodat het deeg niet aan elkaar plakt.
  • Verhit een koekenpan en leg er een plak deeg in. Bak deze aan beide kanten bruin. Naan kun je ook bereiden op een grill(pan).
  • Smelt de roomboter in een steelpan en hak twee eetlepels koriander fijn. Rasp een teentje knoflook en voeg dit samen met de koriander toe aan de boter. Doe dit net voor het serveren zodat de boter vloeibaar blijft.
  • Bestrijk de warme naan met de boter. Het handigst doe je dit met een kwastje.

Aantekeningen

Boter met knoflook en koriander
Gesmolten boter met knoflook en koriander

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE