Pittige linzensoep met krokant kipgehakt. Ja daar zijn ze weer, linzen! Wat mij betreft altijd handig om in je voorraadkast te hebben want ze zijn in allerlei gerechten te gebruiken. Mijn dochter is gek op soep en vraagt dan ook regelmatig om deze linzensoep. Deze pittige linzensoep smaakt extra lekker door de krokante topping.
Deze soep is in de basis vegan, er zitten dus geen dierlijke ingrediënten in. Als je het kipgehakt toevoegt is het niet vegan meer. Je kunt deze soep ook maken zonder kipgehakt of je vervangt het door krokant gebakken verkruimelde tempeh. Verkruimel de tempeh en breng het op smaak met knoflookpoeder, chilipoeder en een snufje zout. Bak het in een scheutje olie bruin en krokant en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.
Pittige linzensoep met krokant kipgehakt
Voor al mijn recepten gebruik ik biologisch groentebouillonpoeder zonder smaakversterkers of gist. Dit heb ik altijd in huis en is onmisbaar in mijn keuken. Je kunt natuurlijk in plaats van groentebouillonpoeder ook groentebouillonblokjes gebruiken. Let ook even op als je kipgehakt koopt, zorg dat je de ongekruide variant hebt. Het gekruide gehakt is vaak veel te zout. Je kunt het beter zelf op smaak brengen of kiezen voor tempeh wat een neutrale smaak heeft.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)