Eetspiratie » Pittige linzensoep met krokant kipgehakt
Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt. Ja daar zijn ze weer, linzen! Wat mij betreft altijd handig om in je voorraadkast te hebben want ze zijn in allerlei gerechten te gebruiken. Mijn dochter is gek op soep en vraagt dan ook regelmatig om deze linzensoep. Deze pittige linzensoep smaakt extra lekker door de krokante topping.

Deze soep is in de basis vegan, er zitten dus geen dierlijke ingrediënten in. Als je het kipgehakt toevoegt is het niet vegan meer. Je kunt deze soep ook maken zonder kipgehakt of je vervangt het door krokant gebakken verkruimelde tempeh. Verkruimel de tempeh en breng het op smaak met knoflookpoeder, chilipoeder en een snufje zout. Bak het in een scheutje olie bruin en krokant en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Voor al mijn recepten gebruik ik biologisch groentebouillonpoeder zonder smaakversterkers of gist. Dit heb ik altijd in huis en is onmisbaar in mijn keuken. Je kunt natuurlijk in plaats van groentebouillonpoeder ook groentebouillonblokjes gebruiken. Let ook even op als je kipgehakt koopt, zorg dat je de ongekruide variant hebt. Het gekruide gehakt is vaak veel te zout. Je kunt het beter zelf op smaak brengen of kiezen voor tempeh wat een neutrale smaak heeft.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met linzen kun je een lekkere vullende soep maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 400 gram 400 gekookte bruine linzen

  • 600 gram 600 kipgehakt (ongekruid)

  • 1 1 ui

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 2 centimeter 2 verse gember

  • 1 blikje 1 tomatenblokjes

  • 1 eetlepel 1 tomatenpuree

  • 2 2 wortels

  • 1 flinke theelepel 1 gemalen komijn

  • gedroogde chiliflakes naar smaak

  • halve theelepel halve knoflookpoeder

  • 1 liter 1 water

  • 1 eetlepels 1 groentebouillonpoeder (of blokje)

  • 1 tot 2 1 tot 2 rawits of pepertjes (heel)

  • optioneel: verse koriander en ringetjes bosui

  • olie om in te bakken

Bereiding:

  • Snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember en snijd de wortels in dunne plakjes. Was de pepers en prik er met een mes een paar gaatjes in. Deze gaan straks in zijn geheel mee in de soep.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de gember toe en vervolgens de wortel. Bak deze tot hij zacht is. De komijn mag er nu ook bij. Schep alles goed om.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee. Blus af met de tomatenblokjes en voeg 1,5 liter water toe.
  • Roer alles goed door elkaar en doe het groentebouillonpoeder erbij. Leg de pepers in zijn geheel in de soep en laat het zachtjes doorkoken.
  • Giet (indien nodig) de linzen af en voeg deze bij de soep. Laat de linzen mee verwarmen. Voeg eventueel als je de soep te dik vind nog wat extra water toe.
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak hierin het kipgehakt bruin en krokant. Voeg een snufje peper en zout en knoflookpoeder toe. Bak het goed bruin, je ziet vanzelf wanneer het crispy wordt.
  • Proef of de soep op smaak is en voeg naar wens chilivlokken toe om het pittiger te maken.
  • Doe de soep in kommen en doe er een royale schep van het krokante kippengehakt bovenop. Garneer eventueel met koriander of in ringetjes gesneden bosui.
  • Lekker met vers brood ernaast of een flinke schep rijst erin.

Aantekeningen

  • Deze soep wordt nog lekkerder met een flinke drizzle chili olie. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)