Eetspiratie » Pittige linzensoep met krokant kipgehakt
Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt. Ja daar zijn ze weer, linzen! Wat mij betreft altijd handig om in je voorraadkast te hebben want ze zijn in allerlei gerechten te gebruiken. Makkelijk te bereiden, lang houdbaar en vol met eiwitten. Deze pittige linzensoep smaakt extra lekker door de krokante topping.

Voor al mijn recepten gebruik ik biologisch groentebouillonpoeder zonder smaakversterkers of gist. Dit heb ik altijd in huis en is onmisbaar in mijn keuken. Je kunt natuurlijk in plaats van groentebouillonpoeder ook groentebouillonblokjes gebruiken. Let ook even op als je kipgehakt koopt, zorg dat je de de variant die je hebt ongekruid is. Vaak is gekruid gehakt uit de supermarkt aan de zoute kant en op deze manier kun je zelf bepalen hoeveel zout je toevoegt.

KoRo | Bio groentebouillon 600 gram

KoRo | Bio groentebouillon 600 gram

Deze groentebouillon is volledig zonder smaakversterkers en andere toevoegingen.

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Deze soep is in de basis vegan, er zitten dus geen dierlijke ingrediënten in. Als je het kipgehakt toevoegt is het niet vegan meer. Je kunt deze soep ook maken zonder kipgehakt of je vervangt het door krokant gebakken verkruimelde tempeh. Verkruimel de tempeh en breng het op smaak met knoflookpoeder, chilipoeder en een snufje zout. Bak het in een scheutje olie bruin en krokant en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Gang: Voorgerecht, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

40

minuten

Maak een heerlijke goedgevulde en eiwitrijke soep met bruine linzen. De krokante topping van kipgehakt maakt deze soep extra lekker. Voor een plantaardige topping kun je kiezen voor tempeh.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 400 gram gekookte bruine linzen, afgespoeld en uitgelekt

  • 600 gram kipgehakt, (ongekruid)

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2 centimeter verse gember, geraspt

  • 1 blikje tomatenblokjes (a 400 gram)

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 2 wortels, in plakjes gesneden

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • gedroogde chiliflakes naar smaak

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 liter water

  • 1-2 eetlepels groentebouillonpoeder (of blokjes)

  • 1 tot 2 rawits of pepertjes (heel)

  • optioneel: verse koriander en ringetjes bosui

  • 1 eetlepel olie om in te bakken

BEREIDING

  • Snipper de ui en hak 2 tenen knoflook fijn. Rasp 2 centimeter gember en snijd 2 wortels in dunne plakjes. Was de pepers en prik er met een mes een paar gaatjes in. Deze gaan straks in zijn geheel mee in de soep.
  • Verhit een een eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de gember toe en vervolgens de wortel. Bak dit samen tot de wortels zacht zijn. Voeg 1 theelepel gemalen komijn toe en schep alles goed om.
  • Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak deze mee. Blus af met 400 gram tomatenblokjes en voeg 1,5 liter water toe.
  • Roer alles goed door elkaar en doe er 1 tot 2 eetlepels groentebouillonpoeder (of bouillonblokjes) erbij. Leg de pepers in zijn geheel in de soep en laat het zachtjes doorkoken.
  • Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Voeg ze toe aan de soep. Laat de linzen mee verwarmen. Voeg eventueel als je de soep te dik vind nog wat extra water toe.
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak hierin het kipgehakt bruin en krokant. Voeg een snufje peper en zout en een halve theelepel knoflookpoeder toe. Bak het goed bruin, je ziet vanzelf wanneer het crispy wordt.
  • Proef of de soep op smaak is en voeg chilivlokken toe om het pittiger te maken.
  • Doe de soep in kommen en doe er een royale schep van het krokante kippengehakt bovenop. Garneer eventueel met koriander of in ringetjes gesneden bosui.
  • Lekker met vers brood ernaast of een flinke schep rijst erin.

AANTEKENINGEN

  • Deze soep wordt nog lekkerder met een flinke drizzle chili olie. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.