Gele linzensoep uit de pan of slowcooker, een makkelijke soep met gezonde ingrediënten waar je niet zoveel voor hoeft te doen. En dat soort recepten willen we allemaal, toch? Makkelijke recepten waar je niet zoveel werk aan hebt. Nou ja, op een beetje snijwerk na dan maar dat is dan ook alles. Deze verwarmende gele soep is vullend, zit vol groenten en wordt extra lekker met een drizzle chili olie.
Linzensoep heb je vast weleens gegeten. Vaak worden er bruine linzen of rode voor gebruikt. Maar deze keer gebruikte ik gele splitlinzen. Deze linzen kun je gewoon kopen in de supermarkt. Je kunt ze vinden in het schap bij de gedroogde bonen en kikkererwten. Verwar de splitlinzen niet met gele spliterwten. Gele spliterwten zijn hetzelfde als groene spliterwten alleen smaken ze iets zoeter. Hier kun je ook een lekkere soep van maken zoals deze zomerse erwtensoep.
Groene linzen zijn ook heerlijk om een soep van te maken. Ze vallen niet uit elkaar tijdens het koken maar houden een lekkere bite. Bekijk hier het recept voor groene linzensoep.
In de receptenkaart kun je de bereidingswijze lezen voor de ‘gewone’ pan. Onderaan de receptenkaart kun je in de aantekeningen de bereiding vinden voor de slowcooker. Heb je een slowcooker met aanbakfunctie of multicooker, dan kun je alles direct daarin aanbakken.
Gele linzensoep uit de pan en slowcooker
Hier thuis zijn we gek op linzensoep (recept). We eten dit minstens één tot twee keer per week en ik wilde een keer een andere variant maken. Ik koos dit keer voor gele linzen in plaats van de rode of bruine die ik meestal gebruik. Linzen zijn gezond en makkelijk te verwerken in recepten. In een soep zijn ze binnen een half uur zacht en gaar. De soep wordt als je hem in een ‘gewone’ pan kookt lekker dik en romig. En heb je een slowcooker of multicooker dan kun je de soep ook low en slow hierin bereiden. Het handige hiervan is dat je er dan geen omkijken naar hebt. De soep wordt hierin niet zo dik als in een gewone pan, maar de structuur is prima. De smaken van de soep komen wel beter naar voren als je deze in de slowcooker bereidt om dit ook een langere kooktijd heeft. Hoe je de soep ook bereidt, lekker is hij sowieso.
En een tip die ik echt wil meegeven, drizzle er chili olie (kijk hier voor mijn recept) overheen en bestrooi de soep met gebakken uitjes.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)