Saté van kipgehakt, (saté lilit). Bij saté denk je vast aan zomerse barbecues en satésaus. Echter alle soorten vlees die op een stokje kunt serveren, mag je saté noemen, want saté is namelijk vlees op een stokje. Dit keer gebruikte ik in plaats van satéprikkers sereh, oftewel citroengras. Naast dat het er mooi uitziet geeft sereh ook nog eens een heerlijke geur en smaak af. Het recept is heel simpel en makkelijk voor te bereiden.
Voor dit recept heb je sereh (citroengras) nodig. Deze heerlijke aromatische stengels kun je in sommige supermarkten en de toko kopen. Bij de toko vind je ze vers, maar ook in het vriesvak. Voor dit gerecht is het beter om de verse variant te gebruiken omdat deze stengels stevig blijven. Als de ontdooien vanuit de vriezer worden ze slap en verliezen ze hun kleur.
Saté van kipgehakt (saté lilit)
Deze saté bereid je op een grillpan of een saté barbecue. Blijf er wel constant bij in de buurt en draai ze regelmatig zodat ze niet verbranden. Serveer ze als bijgerechtje, als onderdeel van een rijsttafel, als snack of borrelhapje. Een saus zoals chilisaus, sambalmayonaise of pindasaus maken deze sateetjes nog lekkerder! Of bestrooi ze met geroosterde pinda’s, seroendeng of gebakken uitjes voor extra crunch.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)