Seroendeng met cashewnoten

Seroendeng met cashewnoten

Wij zijn gek op strooiseltjes zoals gebakken uitjes en gefrituurde sjalotjes. Hiermee maak je Indo food nog lekkerder. Een heel bekend crunchy bijgerechtje is seroendeng. Veel mensen hadden vroeger ergens achter in een keukenkastje zo’n potje van dit mengsel staan. Ik pikte er altijd de pinda’s uit. Ik kan dus wel pinda’s eten maar mijn dochter niet. Daarom maakte ik (speciaal voor haar) seroendeng met cashewnoten.

In seroendeng zitten dus pinda’s. Deze worden eerst gefrituurd waardoor ze die lekkere smaak krijgen. Maar ik doe het net even anders. Ik bak de cashewnoten gewoon simpel in een koekenpan, dat werkt ook prima.

Waar eet je seroendeng bij?

Eigenlijk kun je bij de meeste gerechten Indo food gerechten wel seroendeng serveren. Het is sowieso altijd lekker om dit als bijgerechtje te maken voor een rijsttafel. Het geeft net even die lekkere crunch en natuurlijk de geroosterde kokossmaak.

wat heb je nodig voor 1 potje seroendeng?

  • 200 gram kokosrasp

  • 75 gram ongezouten cashewnoten

  • 1 tot 2 eetlepels (palm)suiker

  • sereh stengel

  • 2 – 3 djeroek poeroet blaadjes

  • theelepel gemalen koriander (ketoembar)

  • theelepel gemalen gember (djahé)

  • flink mespunt knoflookpoeder

  • flink mespunt uienpoeder

  • snuf zout

  • (rijst)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Hak met een mes de cashewnoten even grof zodat je kleine en grote stukken krijgt. Doe de kokosrasp met de gehakte cashewnoten en suiker in een kom. Meng dit goed door elkaar.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok en bak hierin de gemalen specerijen aan (djahé, ketoembar, knoflookpoeder, uienpoeder).
  • Kneus de sereh stengel (bijvoorbeeld met de stamper van een vijzel) en de djeroek poeroet blaadjes (door ze te verfrommelen). Leg ze bij de specerijen in de wok. Schep alles goed om.
  • Voeg het kokosmengsel nu toe en blijf omscheppen toto de kokos bruin verkleurd. Let op dat het niet verbrand! Bestrooi als laatste de seroendeng met een snuf zout en laat het afkoelen op een bord.
  • Bewaar de seroendeng in een schone (goed afgesloten) pot in de voorraadkast. Hier blijft het een paar weken goed.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*