Seroendeng met cashewnoten, een strooisel van gebakken kokos wat al je Indische gerechten nog lekkerder maakt. Vroeger hadden veel mensen zo’n klein potje in huis. Misschien werd het één keer gebruikt en belandde het daarna achterin een keukenkastje. Want waar eet je seroendeng bij? En hoe kun je het zelf maken? In dit artikel vertel ik hoe ik mijn versie met cashewnoten maak.
In seroendeng zitten dus pinda’s. Deze worden eerst gefrituurd/gebakken in olie waardoor ze die lekkere smaak krijgen. Ik gebruik cashewnoten in mijn seroendeng omdat mijn dochter niet tegen pinda’s kan. Ik gebruik hiervoor ongezouten, ongeroosterde cashews. Wil je wel pinda’s gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Kies dan ook voor de ongezouten variant.
In verband met de pinda-allergie van mijn dochter maakte ik ook een ‘pindasaus zonder pinda’s’. Deze saus is op basis van cashewnoten. Bekijk hier het recept.
Seroendeng met cashewnoten
De meeste Indische en Indonesische gerechten garneer je met gebakken uitjes (bawang goreng) of gefrituurde sjalotjes. Ze geven veel smaak en crunch. Seroendeng wordt gemaakt van geraspte kokos, dit geeft je gerechten die kenmerkende smaak die je vaak proeft bij ‘Indofood’. Strooi het over de rijst, nasi goreng, gado gado, rendang, op je pindasaus, noem maar op. Je kunt er ook heerlijk sateetjes in dippen.
Voor mijn seroendeng gebruik ik gedroogde ingrediënten in combinatie met verse producten. Normaal gesproken wrijf je uien en knoflook fijn in de vijzel samen met de rest van de specerijen. Voor dit recept gebruik ik in plaats van verse ui en knoflook, uienpoeder en knoflookpoeder. Wat ik wel vers gebruik is, sereh (citroengras) en djeroek poeroet (limoenblad). Ik neem extra veel limoenblad omdat ik dit heel erg lekker vindt. Ook gebruik ik tamarindepasta, dit kun je kopen in een potje in de supermarkt.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE