Eetspiratie » Kokos ananas smoothie
Kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie, een tropische smoothie gecombineerd met blauwe bessen. Misschien een vreemde combinatie maar het is echt heel erg lekker. Zoals bij zoveel recepten is deze combinatie ‘per ongeluk’ ontstaan. Ik wilde iets lekkers maken voor de kinderen. Ik keek wat ik nog in huis had en maakte daar iets lekkers van. Ik had nog een halve verse ananas en bevroren blauwe bessen in de vriezer. In de koelkast vond ik nog een blikje kokosmelk want dit heb ik altijd koud staan.

Deze drie ingrediënten maakten een heerlijke dikke smoothie die wel iets weg heeft van ijs. Dus per ongeluk maakte ik een lekkere smoothie die op warme dagen ook voor ijs kan doorgaan. Ik heb ook altijd bevroren stukjes banaan in de vriezer liggen zodat ik als ik zin heb bananenijs kan maken (klik hier voor het recept). De koude kokosmelk heb ik altijd klaar staan om kokosslagroom van te maken (klik hier voor het recept). Deze recepten zijn allemaal vegan.

Kokos ananas smoothie

Wat ik ook op standaard op voorraad heb in mijn vriezer zijn smoothie packs oftewel kant en klare smoothie pakketjes. Op deze manier kan ik binnen no time bijvoorbeeld een kokos ananas smoothie maken. Bij de wekelijkse boodschappen koop ik altijd extra bananen en verschillende bevroren fruitsoorten zoals aardbeien, mango, ananas, frambozen en blauwe bessen. Bevroren fruit is niet alleen handig om in his te hebben, het is ook een stuk goedkoper dan vers fruit.

Ik neem een aantal ziplockzakjes en doe in elk zakje een in stukjes gesneden banaan. Vervolgens maak ik verschillende combinaties van fruit en bijvoorbeeld verse spinazie. Een van mijn favoriete combinaties is banaan met mango, ananas en verse spinazie. Ik sluit het zakje, vouw hem dubbel en vries hem in. De avond ervoor haal ik mijn smoothie pack uit de vriezer en laat hem ontdooien. De volgende dag voeg ik bijvoorbeeld 250 milliliter havermelk toe en binnen 2 minuten is mijn smoothie klaar. Je maakt dus de pakketjes en de vloeistof voeg je pas toe op het moment dat je de smoothie gaat maken.

Kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie

5 van 1 stem
Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Desserts, Smoothies en drankjesNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Bereiding

5

minuten

Deze kokos ananas smoothie heeft wel iets weg van romig ijs. De smaak van blauwe bessen met ananas en kokosmelk is ijskoud het lekkerst.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • halve halve verse ananas

  • 100 gram 100 bevroren blauwe bessen

  • 200 milliliter 200 gekoelde kokosmelk

  • optioneel: dadels

Bereiding:

  • Doe de ingrediënten in een blender en blend het tot een romige smoothie.
  • Proef of de smaak naar wens is. Vind je de smoothie niet zoet genoeg? Voeg dan (ontpitte) dadels naar smaak toe.
  • Schenk de smoothie in glazen en drink hem met een dik rietje.

Aantekeningen

  • Wil je een extra romige smoothie? Voeg dan eens blokjes avocado toe of geweekte cashewnoten. Deze ingrediënten zijn neutraal van smaak en ze maken je smoothie lekker romig. Je kunt dit ook met je smoothie pack invriezen.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)