Kokosslagroom is echt een geniale uitvinding! Kun je bijvoorbeeld geen slagroom eten omdat je geen lactose verdraagt of heb je een vega(n) leefstijl? Dan wordt je heel blij van deze slagroom! Nou ja, wie wordt er niet blij van slagroom?
Het belangrijkste ingrediënt voor het maken van kokosslagroom is de kokosmelk. Dit moet echte dikke kokosmelk zijn en geen light variant. Een light variant bestaat voor meer dan de helft uit water. Als je geen vette kokosmelk gebruikt gaat je kokosslagroom niet lukken.
Nog iets belangrijks, de kokosmelk moet minimaal een nacht in de koelkast gestaan hebben. Het moet koud zijn en de olie en het vet uit de kokos worden op die manier van elkaar gescheiden. Ga het blikje ook niet schudden als je het uit de koelkast haalt. Het is de bedoeling dat je het blikje opent en het dikke gedeelte uit het blikje schept. Het kokoswater gebruik je niet voor deze slagroom maar kun je prima bewaren en gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie of pannenkoekenbeslag.
Om deze slagroom vegan te maken gebruik je als zoetmiddel ahorn siroop (maple syrup). En voor een niet vegan variant kun je honing gebruiken. Heb je dit niet in huis dan is poedersuiker ook een goed zoetmiddel.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)