Eetspiratie » Kokosslagroom
Kokosslagroom

Kokosslagroom

Kokosslagroom is echt een geniale uitvinding! Kun je bijvoorbeeld geen slagroom eten omdat je geen lactose verdraagt of heb je een vega(n) leefstijl? Dan wordt je heel blij van deze slagroom! Nou ja, wie wordt er niet blij van slagroom?

Het belangrijkste ingrediënt voor het maken van kokosslagroom is de kokosmelk. Dit moet echte dikke kokosmelk zijn en geen light variant. Een light variant bestaat voor meer dan de helft uit water. Als je geen vette kokosmelk gebruikt gaat je kokosslagroom niet lukken.

Nog iets belangrijks, de kokosmelk moet minimaal een nacht in de koelkast gestaan hebben. Het moet koud zijn en de olie en het vet uit de kokos worden op die manier van elkaar gescheiden. Ga het blikje ook niet schudden als je het uit de koelkast haalt. Het is de bedoeling dat je het blikje opent en het dikke gedeelte uit het blikje schept. Het kokoswater gebruik je niet voor deze slagroom maar kun je prima bewaren en gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie of pannenkoekenbeslag.

Om deze slagroom vegan te maken gebruik je als zoetmiddel ahorn siroop (maple syrup). En voor een niet vegan variant kun je honing gebruiken. Heb je dit niet in huis dan is poedersuiker ook een goed zoetmiddel.

Kokosslagroom

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: DessertsKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Mixen

4

minuten
Tijd totaal

9

minuten

Met 3 ingrediënten maak je lactosevrije vegan kokosslagroom.

Ingrediënten

  • 1 blikje kokosmelk

  • 1 eetlepel zoetmiddel (of meer naar smaak)

  • 1 theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder

Hoe maak je het?

  • Schep het kokosvet uit het blikje en doe dit een een grote kom.Slagroom van kokosmelk
  • Voeg vanille en zoetmiddel toe. Klop dit in een keukenmachine of met een handmixer luchtig en stijf. Proef of de slagroom zoet genoeg is. Voeg indien nodig nog iets extra’s toe. De slagroom kun je bewaren in een bakje in de koelkast.
  • Gebruik de kokosslagroom als topping op gebakjes, pannenkoeken of als basis op een taartbodem.Slagroom van kokosmelk

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

2 Reacties

  1. Als ik ongeklopte slagroom nodig heb in een recept, kan ik dat dan 1:1 vervangen zonder er iets bij te doen?!?

    • Hoi Laura, als je bv 200 ml slagroom in een recept nodig hebt dan kun je in principe ook 200 ml kokosmelk aanhouden en daar slagroom van kloppen. Bedoel je dat? Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

een × 5 =