Eetspiratie » Kokosslagroom
Kokosslagroom

Kokosslagroom

Kokosslagroom is echt een geniale uitvinding! Kun je bijvoorbeeld geen slagroom eten, omdat je geen lactose verdraagt, eet je plantaardig of heb je een vegan leefstijl? Dan word je heel blij van deze slagroom! Met een blikje vette kokosmelk die je een nachtje in de koelkast hebt laten staan, klop jij de meest heerlijke plantaardige slagroom.

Het belangrijkste ingrediënt voor het maken van kokosslagroom is de kokosmelk. Dit moet echte dikke kokosmelk zijn en geen light variant. Een light variant bestaat voor meer dan de helft uit water. Als je geen vette kokosmelk gebruikt, gaat je kokosslagroom niet lukken.

Kokosslagroom

Nog iets belangrijks, de kokosmelk moet minimaal een nacht in de koelkast gestaan hebben. Het moet koud zijn en de olie en het vet uit de kokos worden op die manier van elkaar gescheiden. Ga het blikje ook niet schudden als je het uit de koelkast haalt. Het is de bedoeling dat je het blikje opent en het dikke gedeelte uit het blikje schept. Het kokoswater gebruik je niet voor deze slagroom maar kun je prima bewaren en gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie of pannenkoekenbeslag.

Om deze slagroom vegan te maken, gebruik je als zoetstof ahornsiroop (maple syrup). En voor een niet vegan variant kun je honing gebruiken. Heb je dit niet in huis dan is poedersuiker ook een goed alternatief.

Mix mix mix
KitchenAid Classic - Keukenmachine - Wit

KitchenAid Classic – Keukenmachine – Wit

Oerdegelijke keukenmachine, het populaire instapmodel van Kitchenaid. Een parel voor in jouw keuken! Met 10 snelheden en een roestvrij stalen mengkom!

Kokosslagroom

Kokosslagroom

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.8 van 4 stemmen
Gang: Ingrediënt, CondimentKeuken: InternationaalNiveau: Gemiddeld
Porties

1

portie
Bereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

10

minuten

Met 3 ingrediënten maak je lactosevrije vegan kokosslagroom.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 blikje gekoelde kokosmelk van 400 gram (géén light variant)

  • 1 eetlepel zoetmiddel (of meer naar smaak)

  • 1 theelepel vanille essence

BEREIDING

  • Zet 1 blikje kokosmelk van 400 gram een nacht in de koelkast.
  • Schep de volgende dag het kokosvet uit het blikje (dus niet de vloeistof) en doe dit een een grote kom.Slagroom van kokosmelk
  • Voeg 1 theelepel vanille essence en 1 eetlepel zoetstof (honing of ahornsiroop) toe. Klop dit in een keukenmachine of met een handmixer luchtig en stijf. Proef of de slagroom zoet genoeg is. Voeg indien nodig nog iets extra’s toe. De slagroom kun je bewaren in een bakje in de koelkast.
  • Gebruik de kokosslagroom als topping op gebakjes, pannenkoeken of als basis op een taartbodem.Slagroom van kokosmelk

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.