Eetspiratie » Kokosslagroom
Kokosslagroom

Kokosslagroom

Kokosslagroom is echt een geniale uitvinding! Kun je bijvoorbeeld geen slagroom eten omdat je geen lactose verdraagt eet je plantaardig of heb je een vegan leefstijl? Dan wordt je heel blij van deze slagroom! Met een blikje vette kokosmelk die je een nachtje in de koelkast hebt laten staan klop jij de meest heerlijke plantaardige slagroom.

Het belangrijkste ingrediënt voor het maken van kokosslagroom is de kokosmelk. Dit moet echte dikke kokosmelk zijn en geen light variant. Een light variant bestaat voor meer dan de helft uit water. Als je geen vette kokosmelk gebruikt gaat je kokosslagroom niet lukken.

Kokosslagroom

Nog iets belangrijks, de kokosmelk moet minimaal een nacht in de koelkast gestaan hebben. Het moet koud zijn en de olie en het vet uit de kokos worden op die manier van elkaar gescheiden. Ga het blikje ook niet schudden als je het uit de koelkast haalt. Het is de bedoeling dat je het blikje opent en het dikke gedeelte uit het blikje schept. Het kokoswater gebruik je niet voor deze slagroom maar kun je prima bewaren en gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie of pannenkoekenbeslag.

Om deze slagroom vegan te maken gebruik je als zoetmiddel ahornsiroop (maple syrup). En voor een niet vegan variant kun je honing gebruiken. Heb je dit niet in huis dan is poedersuiker ook een goed zoetmiddel.

Kokosslagroom

Kokosslagroom

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.7 van 3 stemmen
Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Mixen

4

minuten
Tijd totaal

9

minuten

Met 3 ingrediënten maak je lactosevrije vegan kokosslagroom.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 blikje kokosmelk

  • 1 eetlepel zoetmiddel (of meer naar smaak)

  • 1 theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder

BEREIDING

  • Schep het kokosvet uit het blikje en doe dit een een grote kom.Slagroom van kokosmelk
  • Voeg vanille en zoetmiddel toe. Klop dit in een keukenmachine of met een handmixer luchtig en stijf. Proef of de slagroom zoet genoeg is. Voeg indien nodig nog iets extra’s toe. De slagroom kun je bewaren in een bakje in de koelkast.
  • Gebruik de kokosslagroom als topping op gebakjes, pannenkoeken of als basis op een taartbodem.Slagroom van kokosmelk

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.