Eetspiratie » Kokosslagroom
Kokosslagroom

Kokosslagroom

Kokosslagroom is echt een geniale uitvinding! Kun je bijvoorbeeld geen slagroom eten omdat je geen lactose verdraagt of heb je een vega(n) leefstijl? Dan wordt je heel blij van deze slagroom! Nou ja, wie wordt er niet blij van slagroom?

Het belangrijkste ingrediënt voor het maken van kokosslagroom is de kokosmelk. Dit moet echte dikke kokosmelk zijn en geen light variant. Een light variant bestaat voor meer dan de helft uit water. Als je geen vette kokosmelk gebruikt gaat je kokosslagroom niet lukken.

Nog iets belangrijks, de kokosmelk moet minimaal een nacht in de koelkast gestaan hebben. Het moet koud zijn en de olie en het vet uit de kokos worden op die manier van elkaar gescheiden. Ga het blikje ook niet schudden als je het uit de koelkast haalt. Het is de bedoeling dat je het blikje opent en het dikke gedeelte uit het blikje schept. Het kokoswater gebruik je niet voor deze slagroom maar kun je prima bewaren en gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie of pannenkoekenbeslag.

Om deze slagroom vegan te maken gebruik je als zoetmiddel ahorn siroop (maple syrup). En voor een niet vegan variant kun je honing gebruiken. Heb je dit niet in huis dan is poedersuiker ook een goed zoetmiddel.

Kokosslagroom

Kokosslagroom

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: DessertsKeuken: ZoetighedenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Mixen

4

minuten
Tijd totaal

9

minuten

Met 3 ingrediënten maak je lactosevrije vegan kokosslagroom.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 blikje 1 kokosmelk

  • 1 eetlepel 1 zoetmiddel (of meer naar smaak)

  • 1 theelepel 1 vanille extract of een mespunt vanillepoeder

Bereiding:

  • Schep het kokosvet uit het blikje en doe dit een een grote kom.Slagroom van kokosmelk
  • Voeg vanille en zoetmiddel toe. Klop dit in een keukenmachine of met een handmixer luchtig en stijf. Proef of de slagroom zoet genoeg is. Voeg indien nodig nog iets extra’s toe. De slagroom kun je bewaren in een bakje in de koelkast.
  • Gebruik de kokosslagroom als topping op gebakjes, pannenkoeken of als basis op een taartbodem.Slagroom van kokosmelk

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)