Eetspiratie » Amandelmeel taartbodem
Taartbodem van amandelmeel

Amandelmeel taartbodem

Op zoek naar een simpele taartbodem? Je zou hem maar nodig hebben! Dan is dit recept een lifesaver. En het fijne is, hij is ook nog eens glutenvrij dus ook handig voor mensen die geen gluten verdragen. Een recept voor een snelle en simpele taartbodem is altijd handig om bij de hand te hebben. Deze amandelmeel taartbodem heeft weinig ingrediënten en heeft een korte baktijd.

Handig om te weten is dat je amandelmeel kunt invriezen, hoe fijn is dat? Je kunt natuurlijk deze taartbodem gebruiken om te beleggen met fruit. Of je besmeert hem met jam, room of slagroom. Laat je creativiteit erop los.

En denk je, ja maar een laagje is wel erg weinig? Dan bak je er toch gewoon meer! Stapel ze op elkaar om een laagjestaart te maken. Tussen de laagjes gebruik je de vulling die je lekker vindt.

Amandelmeel taartbodem

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, TussendoortjesKeuken: Zoetigheid
Hoeveelheid

1

bodem
Voorbereiding

5

minuten
Oventijd

25

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel

  • 2 eetlepels Hüttenkäse (cottage cheese)

  • 4 eieren

  • 1 snufje zout

  • 3 eetlepels (riet)suiker

  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je het?

  • Doe bovengenoemde ingrediënten in een grote kom en mix dit tot een beslag.
  • Neem een springvorm (van 22 cm), neem een stuk bakpapier en verfrommel deze. Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taartbodem in ongeveer 20 tot 25 minuten bruin en gaar. Laat hem afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Aantekeningen

  • Met een uitsteekvormpje kun je kleine bodems uit deze taartbodem steken.
  • Cloud bread maak je ook met Hüttenkäse. Dit is een handig ingrediënt voor glutenvrije en koolhydraatarme baksels. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE