Eetspiratie » Amandelmeel taartbodem
Taartbodem van amandelmeel

Amandelmeel taartbodem

Amandelmeel taartbodem, een simpel en glutenvrij alternatief voor een traditionele taartbodem. Gemalen amandelen hebben een lichtzoete smaak en een zachte textuur. Het meel wordt gebruikt voor zowel zoete als hartige taarten. Het bevat veel eiwitten en vezels. Daarnaast heeft dit meel ook gezonde vetten waardoor je baksels een lekkere vochtige textuur krijgen. Ideaal om mee te bakken.

Bloem is wel een stuk goedkoper dan amandelmeel. Het maken van amandelmeel is een stuk arbeidsintensiever. Amandelen worden handmatig geoogst, gepeld en daarna vermalen tot poeder. Om de houdbaarheid van een pak amandelmeel te verlengen kun je deze het beste bewaren in de vriezer. Bewaar het in een luchtdichte zak of bak. Op deze manier is het 6 tot 9 maanden houdbaar. Zo kun je gebruiken wat je nodig hebt en hoef je geen duur amandelmeel weg te gooien.

Amandelmeel taartbodem

Voor dit recept gebruik je Hüttenkäse (cottage cheese) en eieren. Hierdoor wordt de taartbodem luchtig maar ook stevig. Verder heb je geen ingewikkelde ingrediënten meer nodig behalve een paar uit je voorraadkast. Met de hoeveelheden uit dit recept bak je één taartbodem. Je kunt er natuurlijk ook meerdere bakken. Verdubbel dan gewoon de ingrediënten. Op deze manier kun je een taart met meerdere laagjes maken. Voor kleine taartjes kun je er met een glas of uitsteekvorm rondjes uitsteken.

Amandelmeel taartbodem

Amandelmeel taartbodem

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.2 van 5 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

bodem
Voorbereiding

5

minuten
Oventijd

25

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Amandelmeel taartbodem, een simpel en glutenvrij alternatief voor een traditionele taartbodem.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 100 gram amandelmeel

  • 2 eetlepels Hüttenkäse (cottage cheese)

  • 4 eieren

  • 1 snufje zout

  • 3 eetlepels (riet)suiker

  • 1 theelepel vanille extract

BEREIDING

  • Doe bovengenoemde ingrediënten in een grote kom en mix dit tot een beslag.
  • Neem een springvorm (van 22 cm), neem een stuk bakpapier en verfrommel deze. Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taartbodem in ongeveer 20 tot 25 minuten bruin en gaar. Laat hem afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

AANTEKENINGEN

  • Cloud bread maak je ook met Hüttenkäse. Dit is een handig ingrediënt voor glutenvrije en koolhydraatarme baksels. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.