Taartbodem van amandelmeel

Amandelmeel taartbodem

Een recept voor een snelle en simpele taartbodem is altijd handig om bij de hand te hebben. Dit recept heeft weinig ingrediënten en heeft een korte baktijd. Deze taartbodem is een lekkere basis voor een simpele taart of je bakt meerdere bodems om een laagjestaart te maken.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels cottage cheese (hüttenkäse)
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 3 eetlepels (kokosbloesem) suiker
  • theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder

Benodigdheden:

  • taartvorm van ongeveer 22 cm doorsnede
  • bakpapier

Hoe maak je het?

Maak van de ingrediënten een beslag en giet het in een met bakpapier beklede springvorm. Strijk het geheel glad met een spatel of tik met de springvorm op je werkblad totdat het beslag mooi naar de bodem is gezakt. Bak de bodem 25 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden. Laat de bodem afkoelen en haal hem uit de vorm.

Je kunt de bodem nu gebruiken als basis voor je taart. Met uitsteekvormpjes maak je er kleine taartbodempjes van. Bak meerdere bodems om er een laagjestaart van te maken.

Amandelmeel is glutenvrij, dus dit is een fijne taartbodem voor mensen die geen gluten kunnen verdragen.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Hallo Simone
    Dit lijkt me prachtige en heerlijke taartbodem!
    Maar ik eet Paleo, en dus geen zuivel. Weet jij waar ik de huttenkase door zou kunnen vervangen? – geprakte banaan? kokosmelk (kleinere hoeveelheid)?

    • Hoi Marlene,

      Ik heb het al eens geprobeerd met een banaan maar de bodem werd niet stevig helaas dus ik vond dat geen fijne vervanger voor de hüttenkäse. Ik denk nog steeds na over een alternatief :-) Een gekookte zoete aardappel zou misschien ook wel een optie kunnen zijn.

      Groetjes,
      Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*