Cloud bread

Cloud bread (hartig en zoet)

Cloud bread – oftewel wolkjes brood – klinkt dat niet schattig? Deze broodjes zijn erg populair, want cloud bread is koolhydraatarm en er komt geen suiker of meel aan te pas. En het leuke is je hebt maar 3 ingrediënten nodig!

Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig naar de smaak van deze broodjes. Heel pinterest staat er op dit moment vol mee, dus ik wilde ze graag zelf proberen. Het is natuurlijk een leuk alternatief voor de standaard boterham en lekker als afwisseling. Je hebt dus het basis recept en daarmee maakte ik een hartige en een zoete variant.

Wat heb je nodig voor 15 broodjes?

  • 3 eieren
  • 100 gram hüttenkäse of roomkaas
  • theelepel bakpoeder
  • snufje rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • handje blauwe bessen
  • snufje kaneel

Benodigdheden:

  • 2 beslagkommen
  • 1 spatel
  • handmixer
  • garde
  • bakpapier

Hoe maak je het?

Splits de eieren. Doe het eigeel in een kom en in de andere (schone en vetvrije) kom de eiwitten. Voeg de hüttenkäse of de roomkaas bij het eigeel en mix dit goed door elkaar met de garde.

Klop met behulp van een keukenmachine of handmixer de eiwitten samen met het bakpoeder stijf totdat het pieken vormt.

Roomkaas
Zelfgemaakte roomkaas

Verwarm ondertussen de oven voor op 175-180 graden. Ik heb de bakplaat ook voorverwarmd, zodat de broodjes ook aan de onderkant gelijkmatig bakken.

Hoe nu verder?

Voeg nu het opgeklopte eigeelmengsel bij de stijfgeklopte eiwitten en spatel dit voorzichtig door elkaar zodat het mengsel luchtig blijft. Schep nu de helft van het mengsel terug in de andere kom. Voeg aan één kom de blauwe bessen en kaneel toe en aan de andere kom de rozemarijn en tijm. Je kunt natuurlijk ook gewoon één soort maken in plaats van twee. Ik wilde ze gewoon allebei proeven!

Neem nu de bakplaat uit de oven en bekleed het met bakpapier. Schep met een eetlepel even grote hoopjes van het beslag op de plaat. Ik heb ze in 2 rondes gebakken, omdat ze niet allemaal tegelijk op de bakplaat pasten. Bak ze af in ongeveer 15 tot 20 minuten. Dit verschilt per oven. Maak tussendoor de oven niet open. Als ze bruin zijn, zijn ze klaar. Laat ze buiten de oven afkoelen op een rooster. Ze zakken na het bakken een beetje in, het lijken dan op dunne pannenkoekjes.

Bewaar ze in een plastic zakje zodat ze wat vochtiger blijven. Als je ze in een trommeltje bewaart, heb je kans dat ze krokant worden in plaats van dat ze lekker zacht blijven. De volgende dag schijnen ze nog lekkerder te zijn.

Je kunt natuurlijk van alles aan het beslag toevoegen wat je lekker vind! Ook kun je ze beleggen met kaas, jam met hüttenkäse of mager vleesbeleg. Zelfs eiersalade is er heerlijk op. Dus gebruik je creativiteit!

Wist je dat cloud bread ook wel ‘oopsies’ worden genoemd?

Cloud bread

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Wat een heerlijkheid super bij mijn koolhydraten arme leefwijze …….dank je wel
    Groetjes Ellen

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*