Eetspiratie » Cloud bread (hartig en zoet)
Cloud bread

Cloud bread (hartig en zoet)

Wolkjes brood, klinkt schattig. Maar is het ook lekker? Ik was erg nieuwsgierig naar dit cloud bread of oopsies zoals ze ook wel genoemd worden. Als ik Pinterest bekijk zou het fantastisch moeten zijn. Dat wil ik dus uitproberen! Maar waarom zou je cloud bread eten in plaats van ‘gewoon’ brood?

Dit ‘brood’ past bijvoorbeeld in een koolhydraatarme leefstijl. Het wordt gemaakt met maar 3 ingrediënten en er komt geen tarwe of suiker aan te pas. Dat is wel weer fijn voor mensen die geen tarwe of suiker kunnen verdragen. Zo kunnen ze toch iets eten wat een beetje lijkt op brood.

Om cloud bread te maken heb moet je wel wat voorbereidingen treffen. Je gaat namelijk eiwit stijf kloppen. Dit meng je met het eigeel en de roomkaas en dit bak je in de oven. Je hebt dan een basis broodje. Dit kun je beleggen met wat je maar wilt.

Je kunt de broodjes ook een smaakje meegeven. Maak een hartige en/of een zoete variant. Ik maak graag een hartige variant. Voor het bakken bestrooi ik de broodjes met mijn persoonlijke ‘everything bagel mix’ Dit is een mengsel van onder andere sesamzaadjes, knoflookstukjes en maanzaad. Kijk hier voor het recept van mijn bagel mix.

Voor een zoete variant gebruik je bijvoorbeeld blauwe bessen of rozijnen. Meng deze mee in het beslag. Besmeer de broodjes bijvoorbeeld met roomkaas en jam als je van zoet houdt.

Cloud bread (hartig en zoet)

Cloud bread (hartig en zoet)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Gang: Brood en borrelhapjes, Budget, Lunch, Ontbijt, TussendoortjesKeuken: WereldkeukenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

15

stuks
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met maar 3 ingrediënten maak je koolhydraatarme, suikervrije en tarwevrije broodjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 3 eieren

  • 100 gram Hüttenkäse of roomkaas

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 snufje zout

BEREIDING

  • Begin met het splitsen van de eieren. Doe het eigeel in een kom en het eiwit in een andere kom.
  • Voeg de Hüttenkäse of roomkaas toe aan het eigeel en kluts dit door elkaar met een garde.
  • Doe het bakpoeder bij de eiwitten in de kom en klop de eiwitten stijf met behulp van een handmixer of keukenmachine.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Voeg nu het eigeelmengsel bij de stijfgeklopte eiwitten en spatel dit voorzichtig door elkaar zodat het mengsel luchtig blijft.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en Schep met een eetlepel even grote hoopjes van het beslag op de plaat. Bak ze eventueel in twee rondes als ze niet allemaal tegelijk op de bakplaat passen.
  • Bak het cloud bread in ongeveer 12 tot 15 minuten bruin en gaar. Laat ze buiten de oven afkoelen. Ze zullen wel een beetje inzakken maar dat hoort zo. Gebruik een paletmes om ze van het bakpapiertje af te halen.
  • Bewaar je de broodjes in een ziplockzakje dan blijven ze iets vochtiger en zacht. En als je ze in een bakje of trommel bewaart zullen ze wat krokant worden.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.