Eetspiratie » Avocado ranch dip
Avocado ranch dip

Avocado ranch dip

Avocado ranch dip, de populaire dressing/dip maar dan net even anders. Je hebt misschien weleens gehoord van een ‘ranch dressing’. Dit is een hele bekende dressing die veel gegeten wordt in Amerika. Deze bestaat uit voornamelijk uit mayonaise knoflook en kruiden. Ik swapte de mayonaise voor avocado en maakte er een mooie mintgroene dip van.

Ik ben gek op avocado’s en ook op lekkere dips en sausjes. Mijn favorieten zijn hummus, baba ganoush, guacamole en labneh (yoghurtdip met kruiden). Meestal dip ik er pita chips of groenten in. Deze ranch dip is heel erg lekker bij zoete aardappelfriet en tortillachips. Ik eet dit als ik in een luie bui ben of geen zin heb om te koken.

Avocado ranch dip

In een ranch dressing of dip zit vaak (karne)melk of melkpoeder, citroen en bijna altijd dille, bieslook en peterselie. Het is een romige dressing wat in Amerika als saladedressing wordt gebruikt net zoals wij hier slasaus gebruiken. Het is een friszurige dressing die bij veel mensen goed in de smaak valt. In dit recept vervangt de avocado de mayonaise. Het wordt net zo romig en je krijgt de gezonde vetten van de avocado er gratis bij.

Dit recept is ook heel makkelijk te ‘veganizen’. Je vervangt de yoghurt door een plantaardige variant zoals een haveryoghurt Griekse stijl of sojayoghurt. En de melk vervang je door een plantaardige variant zoals amandelmelk of sojamelk. Dan heb je een vegan avocado ranch dip.

Avocado ranch dip

Avocado ranch dip

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

2

porties
Total time

10

minuten

Maak je eigen ranch dip en vervang de mayonaise voor een avocado.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 rijpe avocado

  • 2 eetlepels dikke (plantaardige) yoghurt

  • 50 milliliter (plantaardige) melk

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • halve theelepel uienpoeder

  • halve citroen (het sap)

  • halve eetlepel gedroogde of verse peterselie

  • 1 eetlepel gedroogde of verse bieslook

  • halve eetlepel gedroogde of verse dille

  • zout en peper naar smaak

BEREIDING

  • Doe de avocado (bewaar de pit) samen met de yoghurt in de blender of pureer dit met de staafmixer. Kijk of het romig genoeg is en voeg anders beetje bij beetje de melk toe.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en pureer het tot een mooi romig geheel.
  • Proef of de smaak naar wens is en pas indien nodig nog iets aan.
  • Bewaar een restje ranch dip in de koelkast en doe de pit erin om verkleuring tegen te gaan.

AANTEKENINGEN

  • Als je de dip verdund met een beetje water kun je er een salade dressing van maken.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.