Avocado ranch dip

Avocado ranch dip

Als je net als ik van avocado houdt dan wordt je heel blij van dit recept voor een avocado ranch dip! Ik wilde eens een keer wat anders om mijn zoete aardappelfriet en tortilla chips in te dippen dan in de guacamole

Een ranch dressing is meestal gemaakt met mayonaise, knoflook en kruiden en het is een van de meest gegeten dressings in Amerika. In dit recept wordt de mayonaise vervangen door avocado en dat is een lekkere en gezonde vervanger.

Wat heb je nodig?

  • een rijpe avocado
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • ongeveer 50 milliliter (plantaardige) ongezoete melk
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel (appelcider) azijn
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  •  2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • snufje paprikapoeder

Hoe maak je het?

Haal de pit uit de avocado en leg deze even apart, je hebt hem later nog nodig! Doe de avocado met de andere ingrediënten in de keukenmachine en als je die niet hebt dan kan het ook in een blender of zelfs met de staafmixer.

Pureer het tot een mooi romig geheel. De kleur van deze dip is heel mooi mintgroen, mijn lievelingskleur! Proef of de dip op smaak is en voeg indien nodig nog wat zout, peper of citroensap toe. Bewaar de dip in een afgesloten bakje in de koelkast en leg de pit erin om verkleuring tegen te gaan. Het lekkerst is om de dip zo snel mogelijk na het bereiden op te eten. Wil je hem toch bewaren, leg dan zeker de pit in de dip.

Avocado ranch dip

Deze dip is heerlijk bij zoete aardappelfrietjes of homemade tortillachips maar ook om stukjes groenten in te dippen. Maak de dip zo dik of dun als je zelf wil. Ik vind het lekker als hij lekker lobbig is. Deze dip is naast lekker ook nog eens gezond. Snel uitproberen dus!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*