Romige avocado kipsalade

Het blog Oh My Foodness kennen jullie vast wel. Sabine maakte onlangs een recept van mij, de Indo pulled pork. Ik vond het wel leuk idee om dus ook een recept van haar blog te maken. Ik had haar avocado kipsalade een tijdje geleden al voorbij zien komen. Toevallig had ik net een perfect rijpe avocado op mijn fruitschaal liggen. Dus ben ik meteen aan de slag gegaan. Het namelijk een snel en simpel recept en ook nog eens superlekker!

Het recept heb ik hier en daar een beetje naar eigen smaak aangepast. Bij deze salade kun je helemaal los gaan met de kruiden die je lekker vind. Ik vind koriander dus erg lekker, terwijl Sabine er niet zo fan van is!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram kip(haasjes)
  • rijpe avocado
  • flinke eetlepel Griekse yoghurt
  • teentje knoflook geraspt
  • snufje gedroogde chiliflakes
  • 1 kleine eetlepel groentebouillonpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • een paar takjes verse peterselie of koriander
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 250 ml water

Hoe maak je het?

Zet een pannetje water op en breng het water aan de kook. Voeg het groentebouillonpoeder en de laurierblaadjes aan het water toe. Als het water kookt leg je de kip erin en laat dit zachtjes garen op een laag vuurtje voor ongeveer 15 minuten.

Neem een diep bord en prak de avocado erin fijn. Bewaar de pit nog even. Voeg de yoghurt, de geraspte knoflook, de chiliflakes, een snufje zout en vers gemalen zwarte peper toe.

Haal de gare kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Schep de kip bij de avocado en meng het goed door elkaar. Hak verse peterselie of koriander fijn en schep dit door de salade heen. Proef of de salade op smaak is en voeg indien nodig nog kruiden, peper of zout toe.

Tip:

Heb je nog salade over? Om verkleuren tegen te gaan leg je de pit in het midden van de salade. Dek het schaaltje of bakje goed af. De volgende dag kun je de salade gewoon opeten. De bovenkant kan ietsjes verkleurd zijn, maar door de pit erin te bewaren blijft de salade nog een dagje goed.

Deze salade is lekker op brood, op crackertjes, toastjes, rijstwafels of in een wrap. En krijg je geen genoeg van avocado? Kijk dan hier voor 10 heerlijke recepten.

Romige avocado kipsalade

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. wauters jeannine

    lekker

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*