Vis met een krokant korstje, hoe maak je dat? Voordat dit mij lukte heb ik heel wat manieren uitgeprobeerd. Het lijkt zo eenvoudig, vis paneren en bakken. Het is bij mij regelmatig mislukt. Uiteindelijk na een hoop testen heb ik een manier gevonden waarop het wel werkt. Ik leg het stap voor stap uit in dit artikel.
Vis met een krokant korstje lukt (wat mij betreft) het beste bij een dun stukje vis. Een dikke filet is wat lastiger te bakken en ook valt vis redelijk snel uit elkaar. In dit recept heb ik scholfilets gebruikt en dat werkte perfect. Het resultaat waren lekkere knapperige en krokante gebakken visjes.
Vis met een krokant korstje
Hoe krijg je die vis nu krokant? Door te zorgen dat hij zo droog mogelijk is! Vocht is de grote vijand van krokante vis. Dep vis voor het paneren altijd goed droog, dit doe je het beste met een aantal vellen keukenpapier. Goed paneren is belangrijk voor een krokant korstje. Je haalt de vis eerst door de bloem, daarna door geklutst ei en als laatste door het paneermeel. Bakken doe je een ruime laag olie in een koekenpan. Draai de vis niet te vaak om en als je hem omdraait doe je dat het beste met twee spatels zodat de vis niet ‘breekt’. Op deze manier bak je een lekker visje met een krokant korstje.
Vis met een krokant korstje
4
stuks30
minuten10
minuten40
minutenMet deze tips bak de lekkerste vis met een krokant korstje.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
4 dunne witvis filets (bv schol)
6 eetlepels bloem
2 eieren
8 tot 10 eetlepels paneermeel of broodkruim
halve theelepel uienpoeder
halve theelepel knoflookpoeder
halve theelepel kerriepoeder
zout en peper naar smaak
ruim (rijst) olie
1 citroen
BEREIDING
- Dep de vis helemaal droog met keukenpapier en leg deze op een bord.
- Meng de kruiden een halve theelepel knoflookpoeder een halve theelepel uienpoeder, een halve theelepel kerriepoeder, peper en zout door het paneermeel en schep dit goed door elkaar.
- Roer 2 eieren los in een diep bord en maak een paneerstation.
- Zet 3 borden op een rij. De eerste met 6 eetlepels bloem, de tweede met2 losgeklopte eieren en de derde met 8 tot 10 eetlepels paneermeel.
- Haal de visfilets door de bloem en zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
- Haal de visfilet door het ei, de hele vis moet bedekt zijn met ei anders plakt het paneermeel/broodkruim niet.
- Druk nu de visfilet in het broodkruim zodat de hele vis bedekt is.
- Schenk nu een laagje olie in de pan totdat de bodem bedekt is. Leg de vis er voorzichtig in. Zorg dat de onderkant eerst goed stevig en bruin is voordat je hem gaat omdraaien. Draai hem om met een grote spatel zodat de vis niet uit elkaar kan vallen. Laat de vis even uitlekken op een bordje bekleed met keukenpapier. Serveer met een partje citroen.
AANTEKENINGEN
- Serveer de vis met partjes citroen en bestrooi eventueel met verse peterselie. Lekker met knapperige frietjes uit de oven en zelfgemaakte knoflooksaus.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Groente tempura
- Krokant gebakken tofu
- Krokant Indisch rundvlees
- Rendang van rundvlees uit de slowcooker
- Pittige linzensoep met krokant kipgehakt
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.