Hoe maak je vis met een krokant korstje? Voordat dit mij lukte heb ik heel wat manieren geprobeerd. Het lijkt zo eenvoudig, vis paneren en bakken maar het is bij mij regelmatig mislukt. Uiteindelijk heb ik een manier gevonden waarop het wel werkt. Ik leg het stap voor stap uit in dit artikel.
Vis met een krokant korstje lukt (wat mij betreft) het beste bij een dun stukje vis. Een dikke filet is wat lastiger te bakken en ook valt vis redelijk snel uit elkaar. In dit recept heb ik scholfilets gebruikt en dat werkte perfect. Het resultaat waren lekkere knapperige en krokante gebakken visjes.
Hoe krijg je die vis nu krokant? Door te zorgen dat hij zo droog mogelijk is! Vocht is de grote vijand van krokante vis. Dep vis voor het paneren altijd goed droog. Dit doe je het beste met een aantal vellen keukenpapier.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)