Vis met een krokant korstje

Vis met een krokant korstje

Hoe maak je vis met een krokant korstje? Voordat dit mij lukte heb ik heel wat manieren geprobeerd. Het lijkt zo eenvoudig, vis paneren en bakken maar het is bij mij ook regelmatig mislukt. Uiteindelijk heb ik een manier gevonden waarop het wel werkt. Ik leg het stap voor stap uit in dit artikel.

Vis met een krokant korstje lukt (wat mij betreft) het beste bij een dun stukje vis. Een dikke filet is wat lastiger te bakken en ook valt vis redelijk snel uit elkaar. In dit recept heb ik scholfilets gebruikt en dat werkte perfect. Het resultaat waren lekkere knapperige en krokante gebakken visjes.

Wat heb je nodig?

  • 4 scholfilets (vers of uit de diepvries)
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren geklutst
  • 4 sneetjes brood vermalen tot kruimels
  • snufje uienpoeder
  • mespunt knoflookpoeder
  • half theelepeltje kerriepoeder
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • ruim (plantaardige) olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Stap 1:

Dep de vis helemaal droog met keukenpapier en leg deze op een droog bord.

Stap 2:

Haal de visfilets door de bloem en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met bloem.

Stap 3:

Haal de visfilet door het ei, de hele vis moet bedekt zijn met ei anders plakt het broodkruim niet.

Stap 4:

Meng de kruiden (knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder, peper en zout) door het paneermeel en schep dit goed door elkaar. Druk nu de visfilet in het broodkruim zodat de hele vis bedekt is.

Stap 5:

Verhit ruim olie in een grote koekenpan en leg de vis er voorzichtig in. Zorg dat de onderkant eerst goed stevig en bruin is voordat je hem gaat omdraaien. Draai hem om met een grote spatel zodat de vis niet uit elkaar kan vallen. Laat de vis even uitlekken op een bordje bekleed met keukenpapier.

Serveer de vis met partjes citroen en bestrooi eventueel met verse peterselie. Lekker met knapperige frietjes uit de oven en zelfgemaakte knoflooksaus.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

1 Reactie

  1. Peter Nagtegaal

    Heerlijke vis gemaakt met lekkere korst dankzij jou! En google…. :-)

    Groeten Peter.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*