Eetspiratie » Vis met een krokant korstje
Vis met een krokant korstje

Vis met een krokant korstje

Hoe maak je vis met een krokant korstje? Voordat dit mij lukte heb ik heel wat manieren geprobeerd. Het lijkt zo eenvoudig, vis paneren en bakken maar het is bij mij regelmatig mislukt. Uiteindelijk heb ik een manier gevonden waarop het wel werkt. Ik leg het stap voor stap uit in dit artikel.

Vis met een krokant korstje lukt (wat mij betreft) het beste bij een dun stukje vis. Een dikke filet is wat lastiger te bakken en ook valt vis redelijk snel uit elkaar. In dit recept heb ik scholfilets gebruikt en dat werkte perfect. Het resultaat waren lekkere knapperige en krokante gebakken visjes.

Hoe krijg je die vis nu krokant? Door te zorgen dat hij zo droog mogelijk is! Vocht is de grote vijand van krokante vis. Dep vis voor het paneren altijd goed droog. Dit doe je het beste met een aantal vellen keukenpapier.

Vis met een krokant korstje

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenKeuken: VisMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

stuks
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Hoe bak je vis nu lekker krokant?

Ingrediënten

  • 4 dunne witvis filets (bv schol)

  • 6 eetlepels bloem

  • 2 eieren

  • 8 tot 10 eetlepels paneermeel of broodkruim

  • 1 mespunt uienpoeder

  • 1 mespunt knoflookpoeder

  • halve theelepel kerriepoeder

  • zout en peper naar smaak

  • ruim (rijst) olie

  • 1 citroen

Hoe maak je het?

  • Dep de vis helemaal droog met keukenpapier en leg deze op een bord.
  • Meng de kruiden (knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder, peper en zout) door het paneermeel en schep dit goed door elkaar.
  • Roer de eieren los in een diep bord.
  • Maak een paneerstation! Zet 3 borden op een rij. De eerste met bloem, de tweede met ei en de derde met paneermeel.
  • Haal de visfilets door de bloem en zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
  • Haal de visfilet door het ei, de hele vis moet bedekt zijn met ei anders plakt het paneermeel/broodkruim niet.
  • Druk nu de visfilet in het broodkruim zodat de hele vis bedekt is.
  • Schenk nu een laagje olie in de pan totdat de bodem bedekt is. Leg de vis er voorzichtig in. Zorg dat de onderkant eerst goed stevig en bruin is voordat je hem gaat omdraaien. Draai hem om met een grote spatel zodat de vis niet uit elkaar kan vallen. Laat de vis even uitlekken op een bordje bekleed met keukenpapier.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

3 Reacties

  1. Hi,
    Kan ik de 4 tot kruim vermalen boterhammen ook vervangen door kant en klare paneermeel? Zo ja, hoeveel gram moet ik dan gebruiken?

    • Hallo, een exacte hoeveelheid durf ik niet te zeggen maar ik denk ongeveer 2 tot misschien 3 eetlepels paneermeel per vis. Meestal strooi ik een laagje op een groot bord en vul dat aan indien nodig. Groetjes, Simone

  2. Peter Nagtegaal

    Heerlijke vis gemaakt met lekkere korst dankzij jou! En google…. :-)

    Groeten Peter.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

twintig − tien =