Eetspiratie » De 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken
De 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken

De 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken

De 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken, omdat je nooit genoeg pannenkoekrecepten kunt hebben! Zoete, hartige, glutenvrije of vegan pannenkoeken ze staan allemaal in dit lijstje. Als ik even geen ‘Eetspiratie’ heb val ik altijd terug op de pannenkoek. Makkelijk te maken en je kunt eraan toevoegen wat je lekker vindt. Vaak heb je de ingrediënten hiervoor standaard in je voorraadkast staan. Ik zette de lekkerste pannenkoeken voor je op een rij.

Zelfs als je voorraadkast bijna leeg is, maar je hebt wel bloem, eieren en (plantaardige) melk in huis dan hoef je geen honger te hebben want dan bak je gewoon pannenkoek(jes). Wil je vegan pannenkoeken bakken dan vervang je de eieren door appelmoes of yoghurt. En melk vervang je door plantaardige melk zoals sojamelk of havermelk. Op deze manier bak je heel eenvoudig een plantaardige versie van pannenkoeken.

Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

De 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken

De 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken

Bij pannenkoeken gaat het ook vaak om wat je erbij serveert, dat kan zowel iets hartigs of iets zoets zijn. De toppings maken van een simpele pannenkoek iets speciaals. Je kunt grote bakken of een aantal kleintjes, net waar je zin in hebt. Het ene beslag is meer geschikt voor grote pannenkoeken en een ander soort beslag meer geschikt voor een kleine variant. Maak ze met groenten, fruit of gewoon simpel. Kies de pannenkoek die jij het lekkerst vindt!

1. Groentepannenkoekjes

Als ik moest kiezen dan zijn deze groentepannenkoekjes toch wel mijn nummer 1. Boordevol groenten, een beetje knapperig en je serveert ze met een heerlijke dipsaus van soja of chilisaus. Ideaal om restjes groenten op te maken en je kunt creatief zijn met het recept wat betreft de ingrediënten. Het recept kun je hier teruglezen.

Yachaejeon Koreaanse groentepannenkoek
Yachaejeon Koreaanse groentepannenkoek

2. Boekweit pannenkoeken

Dit beslag is ideaal om een grote pannenkoek van te bakken. Vooral in de ochtend is een pannenkoek van dit beslag lekker makkelijk en vullend. Door het boekweitmeel zijn de pannenkoeken wat zachter wat heel erg lekker is. Ook smaakt boekweitmeel een beetje nootachtig. Boekweit is van nature glutenvrij. Top de pannenkoek met banaan, yoghurt en fijngehakte noten of beleg met (plantaardige) kaas, honing en walnoten. Lees hier het recept voor boekweit pannenkoeken.

3. Vegan pannenkoekjes

Pannenkoekjes zonder ei en melk, het is mogelijk. Het recept is heel eenvoudig want je vervangt het ei en de melk voor een plantaardige variant. Zo bak je heel eenvoudig plantaardige/vegan pannenkoeken. Dit beslag is geschikt voor grote en kleine pannenkoekjes. Bekijk het recept hier.

Pannenkoeken zonder ei
Pannenkoeken zonder ei

4. Havermoutpannenkoekjes met warm fruit

Deze havermoutpannenkoekjes zijn lekker door de warme frambozentopping. Het havermeel voor dit recept maak je gewoon zelf. Je doet dit door heel eenvoudig havermout fijn te malen in een keukenmachine of blender. Meng dit met ei, bakpoeder en (plantaardige) melk en bak er kleine pannenkoekjes van. Het warm fruit maak je door fruit te verwarmen in een steelpannetje met een scheutje water en honing. Beide recepten kun je hier vinden.

5. Bananenpannenkoekjes

Simpeler kan het eigenlijk niet, je prakt een banaan met ei, kaneel en wat havermout (voor de stevigheid). Maakt hoopjes van het beslag in de pan en dan rustig laten bakken. Draai ze voorzichtig om met een paletmes of spatel. Kijk hier hoe je heel eenvoudig stiekem groenten in bananenpannenkoekjes verwerkt.

6. Avocado pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk zacht en fluffy. Ik vind deze pannenkoekjes meer geschikt om te bakken in het weekend omdat je er iets meer geduld voor moet hebben. Het beslag maken is ook iets bewerkelijker maar zeker de moeite waard om te proberen. Als je een rijpe avocado hebt liggen en je weet niet wat je ermee moet, dan is dit een heel leuk en lekker recept om te maken. Het recept vind je hier.

Avocado pannenkoekjes
Avocado pannenkoekjes

7. Speltpannenkoeken

Een variant op pannenkoeken van tarwebloem zijn deze speltpannenkoeken. Je bakt ze net als pannenkoeken van tarwebloem. Van dit beslag kun je een hele stapel maken en ze smaken het lekkerst gewoon ouderwets met een beetje (chia) jam, honing of ahornsiroop.

8. Roze pannenkoekjes

Pannenkoeken met een kleurtje. De roze kleur krijg je door bietenpoeder door het beslag te mengen. Je proeft de biet niet terug in de pannenkoekjes. Serveer ze met vers fruit zoals blauwe bessen en drizzle er ahornsiroop overheen. Het recept vind je hier.

Moederdag recept roze pannenkoekjes
Moederdag recept roze pannenkoekjes

9. Amandelmeelpannenkoek

Dit is een van de best bekeken pannenkoekrecepten op Eetspiratie. Deze amandelmeelpannenkoek is glutenvrij en vult heel erg goed. Hij is erg geschikt als ontbijt en is favoriet bij mensen die koolhydraatarm eten. Het is een basispannenkoek dus je kunt zelf variëren met allerlei toppings. Het fijne van amandelmeel is dat het past bij zowel hartige als zoete smaken. Bekijk hier het recept.

10. Pompoen pannenkoekjes

Van alle zoete pannenkoekjes zijn deze mijn favoriet. De smaken passen goed bij de herfst en winter maar eigenlijk kun je ze prima het hele jaar door eten. Je kunt hier bijvoorbeeld diepvriespompoen voor gebruiken. Maak hier een puree van en gebruik dit als basis voor de pannenkoekjes. Ze zijn heerlijk met ahornsiroop. Het recept kun je hier vinden.

Pompoen pannenkoekjes
Pompoen pannenkoekjes

Dit waren de 10 lekkerste recepten voor pannenkoeken. Dit overzicht geeft je een hoop ‘Eetspiratie’ voor pannenkoeken, probeer ze allemaal!

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.