Eetspiratie » Havermoutpannenkoekjes met warm fruit
Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes met warm fruit

Op Eetspiratie vind je heel veel recepten voor pannenkoekjes! En waarom? Omdat pannenkoekjes lekker zijn, je hebt weinig ingrediënten nodig, je kunt ze eten als ontbijt, lunch of avondeten en je kunt ze in allerlei varianten bakken. Havermout is nog steeds erg hip en dat kan ik heel goed begrijpen. Met havermout kun je ook heel goed pannenkoekjes bakken. En zoals Nigella Lawson zegt gaat het er bij pannenkoekjes om wat je erbij serveert en daar ben ik het helemaal mee eens! Ga deze havermoutpannenkoekjes zeker eens proberen!

In het boek Simply Nigella serveert ze bij haar pannenkoekjes een heerlijke frambozensaus. Je kunt deze saus natuurlijk maken met allerlei soorten fruit zoals, aardbeien, blauwe bessen, bramen of cranberry’s.

Wat heb je nodig voor de saus?

  • 2 flinke handen bevroren fruit
  • een eetlepel honing

Wat heb je nodig voor de pannenkoekjes?

  • 100 gram havermeel (dit kun je zelf maken door havermout fijn te malen)
  • 1 ei
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • kokosolie of rijstolie om in te bakken

Hoe maak je het?

Begin met het maken van de saus. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat het op een middelmatig vuurtje zacht worden. Ondertussen maak je het pannenkoekenbeslag.

Havermoutpannenkoekjes met warm fruit

Maak van de ingrediënten een  beslag. Het is een dik en plakkerig beslag maar dat is ook de bedoeling. Doe een klein beetje olie in de pan en verdeel dit met een keukenpapiertje over de bodem. Schep met een eetlepel hoopjes beslag in de pan, 3 of 4 stuks per keer (ligt eraan hoe groot je pan is). Bak ze aan een kant totdat je belletjes ziet en draai de pannenkoekjes dan pas om.

Havermoutpannenkoekjes met warm fruit
Het beslag is dik en plakkerig

Leg ze op een mooi bord en serveer de saus erop en ernaast. Lekker met Griekse yoghurt erbij en voor de zoetekauwen nog een extra drizzle honing.

Mijn favoriet waren eerst de banaanpannenkoekjes maar deze moeten plaatsmaken voor deze havermoutpannenkoekjes!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.