Eetspiratie » Gerechten voor een warme zomerse dag
Gerechten voor een warme zomerse dag

Gerechten voor een warme zomerse dag

Gerechten voor een warme zomerse dag. Als het zomers warm is heb ik vaak niet zoveel zin in ‘zwaar’ en warm eten. Het liefst eet ik iets lichts en fris zoals een groot stuk watermeloen, een salade of een snel en makkelijk te bereiden gerecht. Om jou (en ook mezelf) een beetje Eetspiratie te geven heb ik een overzichtje gemaakt van een aantal gerechten voor tropische dagen.

Als het warmer is dan 30 graden heb ik geen zin om boven de warme pannen te gaan hangen of de oven aan te zetten. Vaak ontkom ik er niet aan maar ik probeer het dan minimaal te houden en doe het vooral snel. Meestal bereid ik de avond ervoor of in ochtend (als het nog niet te warm is) alles al voor zodat ik tegen de avond niet zoveel meer hoef te doen.

Gerechten voor een warme zomerse dag

Gado Gado (Indonesische salade met pindasaus)

Wat ik vroeger thuis altijd at tijdens zomerse dagen was gado gado. Mijn moeder maakte vaak een simpele versie met de groenten die we nog in huis hadden. Vaak waren dat sperzieboontjes, komkommer, spitskool en stukjes gekookt ei en aardappel. Hierbij aten we rijst en natuurlijk pindasaus. Onder de blauwe parasol op het witte tuinsetje aten we dit lekker op in het zonnetje, Bekijk hier het recept voor gado gado.

Gado gado

Petjel (Indische salade met pittige pindasaus)

Ook dit is een salade met groente en pindasaus. Het verschil met gado gado is dat er in de petjelsaus kentjoer zit. Dit geeft de saus zijn kenmerkende smaak. Bij petjel gebruik je ook weer andere groenten als bij gado gado zoals bijvoorbeeld spinazie en taugé. Bekijk hier het recept van petjel.

Oosterse pulled chicken salade

De basis voor deze salade (de kip) kun je zowel bereiden in de slowcooker als in een gewone pan. Het lekkere van deze salade is dat hij een Thais tintje heeft en dat geeft gelijk een vakantiegevoel. Deze salade heeft die typische Thaise smaken en ziet er ook nog eens prachtig uit. Lees hier het recept.

Oosterse pulled chicken salade

Knapperige salade van Romaine sla

Romaine sla is wat mij betreft de lekkerste slasoort die er is. Ik kan gerust een hele krop in mijn eentje opeten als het moet. Deze salade is verassend lekker. De croutons geven het een lekkere bite. Bekijk hier het recept voor de salade.

Knapperige salade van Romaine sla

Tacosalade

Een tacosalade is lekker, knapperig en kleurrijk. Ook staat het binnen een kwartier op tafel. Het is een kwestie van groenten snijden, gehakt kruiden en bakken en de salade opbouwen. Het lekkerste zijn de toppings en bijgerechtjes zoals salsa en guacamole. Bekijk hier het recept.

Fattoush (Libanese salade met pitachips)

Een salade met chips? Dat wil je! Fattoush is een frisse knapperige salade van onder andere komkommer, ui en tomaat. Daarbij bak je krokante pitachips waarmee je de salade garneert. De frisse citrusachtige dressing maakt deze salade compleet. Bekijk hier het recept voor fattoush.

Fattoush

Carnitas (krokant varkensvlees)

Dit simpele gerecht lust eigenlijk bijna iedereen wel. Langzaam gegaard varkensvlees wat je even krokant opbakt in een koekenpan klinkt goed toch? Ik ken bijna niemand die niet houdt van iets krokants! Carnitas serveer je op kleine tortillawraps en je eet er een lekkere frisse salade bij. Bekijk hier het recept.

Carnitas krokant varkensvlees uit de slowcooker

Piri piri pulled chicken

Van dit gerecht krijg je een echt vakantiegevoel. Het handige is, je maakt het in de slowcooker. Om het extra lekker te maken bak je de kip nadat hij gaar is nog even op tot hij lekker krokant is. Serveer de pulled chicken in kleine tortilla wraps en maak er een frisse salade bij. Bekijk hier het recept.

Snelle pasta met garnalen

Dit gerecht staat binnen een half uurtje op tafel. Met weinig ingrediënten maak je een een pan vol lekkere pasta. Deze pasta is lekker licht en fris. Dit komt door de combinatie van garnalen met citroen en een beetje pit van de chili flakes. Lees hier het recept.

Volkoren pasta met garnalen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE