Mini kipburgers, lekker op de grillpan, uit de koekenpan of van de barbecue. Kleine burgertjes die heerlijk zijn in een pita, wrap of als borrelhapje. Zelfs koud kunnen ze prima in de lunchtrommel. Ook is het een leuk feestelijk hapje of voorafje als je de burgertjes op een klein broodje serveert. Het lekkerst zijn ze bereid op de barbecue, zo krijgen ze een lekker rokerig smaakje.
Deze mini burgers maak je met ongekruid kipgehakt want je gaat het zelf op smaak brengen. Veel van de kruiden die je nodig hebt voor dit recept staan ongetwijfeld al in je voorraadkast. Je mengt de kruiden door het kipgehakt en laat dit een paar uurtjes in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Als je wilt weten of het gehakt op smaak is dan neem je een klein stukje en bak je dit bruin en gaar in een koekenpan. Proef en bepaal of er nog kruiden of zout en peper toegevoegd moet worden.
Mini kipburgers
Met de hoeveelheid in dit recept kun je ongeveer 15 burgers maken. Wil je een grotere hoeveelheid, dan verdubbel je de ingrediënten. Ook kun je een deel invriezen. Laat het mengsel koud worden in de koelkast, vorm er burgers van en leg deze verspreid op een bord. Zet het bord in de vriezer en laat de burgers volledig bevriezen. Als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar doen in een bakje of zakje zonder dat ze aan elkaar bevriezen. Voor gebruik laat je ze ontdooien.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.