Eetspiratie » Mini kipburgers
Mini kipburgertjes

Mini kipburgers

Mini kipburgers, lekker op de grillpan, uit de koekenpan of van de barbecue. Kleine burgertjes die heerlijk zijn in een pita, wrap of als borrelhapje. Zelfs koud kunnen ze prima in de lunchtrommel. Ook is het een leuk feestelijk hapje of voorafje als je de burgertjes op een klein broodje serveert. Het lekkerst zijn ze bereid op de barbecue, zo krijgen ze een lekker rokerig smaakje.

Deze mini burgers maak je met ongekruid kipgehakt want je gaat het zelf op smaak brengen. Veel van de kruiden die je nodig hebt voor dit recept staan ongetwijfeld al in je voorraadkast. Je mengt de kruiden door het kipgehakt en laat dit een paar uurtjes in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Als je wilt weten of het gehakt op smaak is dan neem je een klein stukje en bak je dit bruin en gaar in een koekenpan. Proef en bepaal of er nog kruiden of zout en peper toegevoegd moet worden.

Mini kipburgers

Met de hoeveelheid in dit recept kun je ongeveer 15 burgers maken. Wil je een grotere hoeveelheid, dan verdubbel je de ingrediënten. Ook kun je een deel invriezen. Laat het mengsel koud worden in de koelkast, vorm er burgers van en leg deze verspreid op een bord. Zet het bord in de vriezer en laat de burgers volledig bevriezen. Als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar doen in een bakje of zakje zonder dat ze aan elkaar bevriezen. Voor gebruik laat je ze ontdooien.

Mini kipburgers

Mini kipburgers

5 van 3 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

15

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Mini kipburgers, lekker op de grillpan, uit de koekenpan of van de barbecue.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 600 gram 600 ongekruid kipgehakt (2 pakjes)

  • 3 tenen 3 knoflook geraspt

  • 2 2 rode uien heel fijn gesnipperd

  • 1 theelepel 1 ketoembar (gemalen koriander)

  • 150 milliliter 150 tomatenblokjes

  • 6 eetlepels 6 paneermeel of broodkruim

  • halve theelepel halve gerookt paprikapoeder

  • 2 theelepels 2 paprikapoeder

  • 1 theelepel 1 djinten (gemalen komijn)

  • halve theelepel halve gedroogde chiliflakes

  • 1 theelepel 1 oregano

  • 1 scheutje 1 olie om in te bakken

  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Doe het kipgehakt in een grote kom. Rasp 2 tenen knoflook boven de kom. Snipper de ui zo fijn mogelijk en voeg deze ook toe aan het gehakt.
  • Voeg 1 theelepel ketoembar, een halve theelepel gerookt paprikapoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, halve theelepel gedroogde chili flakes, 1 theelepel oregano en een snufje zout en peper naar smaak toe. Meng dit door elkaar.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en het paneermeel en knijp dit er met je handen doorheen zodat alles goed vermengd wordt. Zet het gehakt afgedekt in de koelkast voor minimaal een uur.
  • Haal het gehakt uit de koelkast en vorm er ongeveer 15 miniburgertjes van. Verhit een grillpan (zet je afzuigkap aan) of barbecue en bestrijk de burgertjes met een beetje olie. Grill of rooster ze aan beide kanten bruin. Zet het vuur niet te hoog want anders verbranden ze. Je kunt de burgertjes ook gewoon bakken in een koekenpan.
  • Serveer er een lekkere dip van chilisaus of frisse knoflooksaus bij.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)