Eetspiratie » Mini kipburgers
Mini kipburgertjes

Mini kipburgers

Soms moet je het eten net even iets aantrekkelijker maken want waarom zou je altijd hetzelfde doen? In plaats van grote burgers maakte ik mini kipburgers. Deze zijn geschikt voor in of op een (pita)broodje, maar ze smaken ook heerlijk in een tortilla wrap. Kinderen vinden deze burgertjes ook erg lekker en zelfs koud zijn ze prima voor in de lunchtrommel. Zelfs als borrelhapje zouden ze niet misstaan. Je kunt deze burgertjes makkelijk voorbereiden en ze zijn ook geschikt voor op de barbecue.

Mini kipburgers

Mini kipburgers

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenKeuken: WereldkeukenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

15

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

40

minuten

In plaats van grote burgers maakte ik mini kipburgers. Deze zijn geschikt voor in of op een broodje of een wrap. Kinderen vinden deze burgertjes ook erg lekker.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 600 gram 600 kipgehakt

  • 3 tenen 3 knoflook geraspt

  • 2 2 rode uien heel fijn gesnipperd

  • 1 theelepel 1 ketoembar (gemalen koriander)

  • 150 milliliter 150 tomatenblokjes

  • 6 eetlepels 6 paneermeel of broodkruim

  • halve theelepel halve gerookt paprikapoeder

  • 2 theelepels 2 paprikapoeder

  • 1 theelepel 1 djinten (gemalen komijn)

  • halve theelepel halve gedroogde chiliflakes

  • 1 theelepel 1 oregano

  • 1 scheutje 1 olie om in te bakken

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 snufje 1 peper

Hoe maak je het?

  • Doe het kipgehakt met alle ingrediënten – behalve de olie – in een grote kom. Meng dit goed door elkaar met je handen en laat dit het liefst een paar uurtjes afgedekt staan in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  • Haal het gehakt uit de koelkast en vorm er ongeveer 15 miniburgertjes van. Verhit een grillpan (zet je afzuigkap aan) en bestrijk de burgertjes met een beetje olie. Grill ze aan beide kanten bruin. Zet het vuur niet te hoog want anders verbranden ze. Je kunt de burgertjes ook gewoon bakken in een koekenpan.
  • Serveer er een lekkere frisse yoghurtsaus bij. Kijk hier voor inspiratie voor een saus of een dressing. Mayonaise, knoflooksaus of guacamole smaken er ook prima bij. Eet deze kipburgers zoals jij ze lekker vindt!

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE