Mini kipburgertjes

Mini kipburgers

Soms moet je het eten net even iets aantrekkelijker maken want waarom zou je altijd hetzelfde doen? In plaats van grote burgers maakte ik mini kipburgers. Deze zijn geschikt voor in of op een (pita)broodje, maar ze smaken ook heerlijk in een tortilla wrap. Kinderen vinden deze burgertjes ook erg lekker en zelfs koud zijn ze prima voor in de lunchtrommel. Zelfs als borrelhapje zouden ze niet misstaan. Je kunt deze burgertjes makkelijk voorbereiden en ze zijn ook geschikt voor op de barbecue.

Wat heb je nodig voor 15 mini burgers?

  • 600 gram kipgehakt
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 2 rode uien heel fijn gesnipperd
  • theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 150 milliliter tomatenblokjes
  • 6 eetlepels paneermeel of broodkruim
  • snufje zout en peper
  • halve theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • theelepel djinten (gemalen komijn)
  • halve theelepel gedroogde chiliflakes
  • theelepel oregano
  • scheutje olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Doe het kipgehakt met alle ingrediënten – behalve de olie – in een grote kom. Meng dit goed door elkaar met je handen en laat dit het liefst een paar uurtjes afgedekt staan in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Haal het gehakt uit de koelkast en vorm er ongeveer 15 miniburgertjes van. Verhit een grillpan (zet je afzuigkap aan) en bestrijk de burgertjes met een beetje olie. Grill ze aan beide kanten bruin. Zet het vuur niet te hoog want anders verbranden ze. Je kunt de burgertjes ook gewoon bakken in een koekenpan.

Serveer er een lekkere frisse yoghurtsaus bij. Kijk hier voor inspiratie voor een saus of een dressing. Mayonaise, knoflooksaus of guacamole smaken er ook prima bij. Eet deze kipburgers zoals jij ze lekker vindt!

Mini kipburgertjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*