Tijdens mijn vakantie op Corfu at ik voor het eerst stifado en het is een heerlijk gerecht. Omdat je dit natuurlijk perfect kunt bereiden in de slowcooker heb ik het recept gevraagd aan de chefkok van het hotel en ik heb hem gekregen. Ook mag ik het recept met jullie delen. Er zijn veel recepten voor stifado op internet te vinden, maar ik mag dit toch wel een authentiek recept uit Corfu noemen.
In het originele recept van de chef wordt er konijn gebruikt. Rundvlees is iets makkelijker te verkrijgen in Nederland dus heb ik dat voor mijn recept gebruikt. Ook kleine zilveruitjes (geen zoetzure variant) of pearl onions zoals het zo mooi genoemd wordt, zijn in Griekenland overal te koop. In Nederland zijn ze er ook maar niet altijd. Als alternatief heb ik kleine sjalotjes gebruikt en dat werkt prima.
In het recept heb ik kippenbouillon vervangen door groentebouillonpoeder. Verder is het recept hetzelfde zoals ze het bereiden in Hotel Yannis in Ipsos Corfu. Nog een tip, is de kooktijd verstreken en je wilt de saus nog iets laten indikken? Haal dan de deksel van de slowcooker af en laat hem zo een tijdje staan zodat het meeste vocht kan verdampen.
Heb je geen slowcooker? Onderaan het recept heb ik beschreven hoe je dit recept kunt bereiden in een gewone stoofpan.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
goedemorgen,
dit gerecht als eerste uit geprobeerd in de slow cooker echt een heerlijk gerecht, lekker met stokbrood.
ben nieuw op je site ga zeker diverse dingen uitproberen.
gr rob
Hi Simone,
Stifado is heerlijk! Ik krijg aankomend weekend eters en was daarvoor op zoek naar een goed authentiek recept. Er zijn inderdaad nogal wat te vinden te vinden op het web maar dat van jou (of Yannis eigenlijk) gaat het worden.
Ik was van plan om het in de oven laten stoven. Kan dat ook en zo ja, welke bereidingstijd en temperatuur moet ik dan aanhouden?
Hoi Sjoerd, klopt er zijn veel verschillende recepten! In de oven zou ik het op een lage temperatuur houden zo rond de 100/120 graden en dan voor minimaal 4 uur of langer. Eventueel tussendoor checken en indien nodig water toevoegen zodat het niet droog wordt. Ik zou wel een pan met deksel gebruiken of een schaal afdekken met aluminiumfolie. Veel kookplezier alvast! Groetjes, Simone
Geweldig recept, en erg goed. Ben zelf niet van het volgen van recepten, maar als je eenmaal een goede basis hebt voor iets, dan kun je elke keer weer wat “knutselen”. Heerlijk. Heb het sinds ik t gevonden heb in Juli al zeker een keer of 5 .. 6 gemaakt. Top!
In de oven een dag van te voren gemaakt, geweldig recept!
Vandaag gemaakt: heerlijk!!!!
Hoi, hoe lang en op hoeveel graden heb je het gedaan? Ik wil het een keer in de airfryer proberen en dan kan ik de temperatuur en tijd terug rekenen.
Het staat hier al vanaf 10:30 uur zacht te pruttelen. Het ruikt enorm lekker en kan bijna niet wachten tot het etenstijd is.