Echte Griekse stifado (uit de slowcooker). Tijdens mijn vakantie op Corfu at ik voor het eerst stifado en het is een heerlijk gerecht. Omdat je dit natuurlijk perfect kunt bereiden in de slowcooker heb ik het recept gevraagd aan de chefkok van het hotel en ik heb hem gekregen. En het leukste, ik mag ik het recept met jullie delen. Er zijn veel recepten voor stifado op internet te vinden, maar ik mag dit toch wel een authentiek recept uit Corfu noemen.
In het originele recept van de chef wordt er konijn gebruikt. Rundvlees is makkelijker te verkrijgen in Nederland dus heb ik dat voor mijn recept gebruikt. Ook kleine zilveruitjes (niet de zoetzure variant) of pearl onions zoals het zo mooi genoemd wordt, zijn in Griekenland overal te koop. In Nederland zijn ze er ook maar niet altijd. Als alternatief heb ik kleine sjalotjes gebruikt en dat werkt prima.
Echte Griekse stifado (uit de slowcooker)
In het recept heb ik kippenbouillon vervangen door groentebouillonpoeder. Verder is het recept hetzelfde zoals ze het bereiden in Hotel Yannis in Ipsos Corfu. Nog een tip, is de kooktijd verstreken en je wilt de saus nog iets laten indikken? Haal dan de deksel van de slowcooker af en laat hem zo een tijdje staan zodat het meeste vocht kan verdampen.
Heb je geen slowcooker? Onderaan het recept heb ik beschreven hoe je dit recept kunt bereiden in een gewone stoofpan.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE