Handig recept voor ketjapsaus om je groenten, rijst en noedels nog lekkerder te maken. Net als sambal kun je ketjap manis gebruiken om je gerechten net even wat extra smaak te geven. En dan bedoel ik niet ketjap rechtstreeks uit de fles maar met een paar smaakmakers maak je er een lekker sausje van. Bewaar het in je koelkast en je hebt altijd een makkelijke smaakmaker bij de hand.
Ik heb weleens bij mensen gezien dat ze ketjap manis schenken over hun nasi goreng. En dat snap ik wel want het geeft een lekkere zoete smaak aan een gerecht. Ketjap manis wordt in principe gebruikt voor marinades of sauzen en ik ben het zelf niet gewend om het rechtstreeks uit de fles over een gerecht te schenken. Wel kun je er een sausje van maken, dan is het lekker over sateetjes, kip een omelet en zelfs nasi goreng.
Wil je weten welke ketjap manis ik gebruik en wat het verschil is tussen ketjap en sojasaus? Lees dan dit artikel, hierin leg ik alles uit.
Handig recept voor ketjapsaus
Je kunt dit sausje ongeveer een week bewaren in een potje in de koelkast. Handig als je gerechten snel smaak wilt geven of als je zin hebt in een ketjapachtig gerecht. Het is misschien een beetje vergelijkbaar met een ‘ketjap sambal’. Bij ketjap sambal meng je gemalen pepers, knoflook en sjalot met ketjap en dit serveer je bij soepen, rijstgerechten, noedels enzovoort. Dit sausje heeft er iets van weg maar dan is het kruidig in plaats van pittig.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)