Een keer geen sambal! Maar wel een pittige saus, namelijk piri piri. Deze saus ken je misschien wel van kip piri piri, een gerecht wat in Portugal erg bekend is. Ik vind het vooral erg lekker omdat mijn lievelingspeper er in zit, namelijk de rawit. Naast de pepers heeft piri piri saus nog een belangrijk ingrediënt: gerookt paprikapoeder. Dit geeft de saus de kenmerkende rokerige smaak.
In dit recept begin ik met het roosteren van de paprika’s, ui, knoflook en rawits. Door dit te doen krijg je echt die lekkere smaak. Sla deze stap dus niet over! Let wel op dat het niet pikzwart wordt of echt verbrand want dat is én niet veilig én oneetbaar. Blijf er dus altijd bij en neem hier even de tijd voor.
Je kunt ook na het roosteren de paprika’s ontvellen. Doe ze dan in een plastic ziplockzakje en laat ze daar een paar minuten in. Daarna kun je het velletje er makkelijk afhalen en het vruchtvlees van de paprika gebruiken. Ik heb dat niet gedaan in dit recept maar het kan natuurlijk wel.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE