Eetspiratie » Zomerse slowcooker gerechten
Zomerse slowcooker gerechten

Zomerse slowcooker gerechten

Zomerse slowcooker gerechten want je slowcooker hoeft in de zomermaanden geen stof te vangen in je keukenkastje! Dit apparaat kun je namelijk ook heel goed inzetten om lekkere zomerse gerechten te maken. Ik maakte een handig overzicht met een aantal zomerse slowcook gerechten, zo hoef je alleen nog maar te kiezen waar je zin in hebt.

In de zomer is het lekker om wat lichtere frisse gerechten te eten. In de slowcooker wordt ‘meestal’ een vleesgerecht bereid. Vlees kun je met kruiden, limoen of citroensap, crème fraîche of yoghurt lekker ‘opfrissen’. Met een lekkere salade of knapperige groenten ernaast, een broodje, wraps, couscous of bulgur maak je gerechten iets lichter.

Zomerse gerechten voor de slowcooker

1. Oosterse salade met pulled chicken

Deze salade brengt je naar Thailand! Een perfect zomers gerecht waarvan je een deel bereid in de slowcooker. In de slowcooker kun je heerlijke pulled chicken maken. Combineer dit met lekkere knapperige groenten en een heerlijke dressing en je heb een prima licht en zomers gerecht. Bekijk hier het recept.

Oosterse pulled chicken salade
Oosterse pulled chicken salade

2. Indo slowcooked spareribs

Denk je aan zomer, dan denk je aan barbecue! En dan denk je misschien ook wel aan spareribs. Deze spareribs gaar je eerst in de slowcooker, vervolgens lak je ze af en rooster je ze in de oven of op de barbecue. Bekijk hier het recept.

Indo slowcooked spareribs
Indo slowcooked spareribs

3. Carnitas (krokant varkensvlees)

Mexicaanse gerechten passen uitstekend bij de zomer. Het vlees voor de carnitas wordt langzaam gegaard in de slowcooker en vervolgens krokant opgebakken in de pan. Met een frisse salade erbij is dit echt een fiësta op je bord. Bekijk het recept hier.

Carnitas krokant varkensvlees uit de slowcooker
Carnitas krokant varkensvlees uit de slowcooker

4. Kip fajitas

Dit gerecht heeft maar 3 tot 4 uur nodig in de slowcooker. Zet de toppings zoals avocado, koriander en tortillachips in leuke schaaltjes op tafel. Het recept vind je hier.

Kip fajitas
Kip fajitas

5. Kip in mangosaus

Bij een zomerse dag hoort een tropisch gerecht en bij tropisch denk ik meteen aan mango. Dit gerecht is verrassend lekker. Bekijk hier het recept.

Kip in mangosaus
Kip in mangosaus

6. Ajam nanas (kip met ananas uit de slowcooker)

Dat dit een fris gerecht is hoef ik niet uit te leggen. Kip met fris zoete ananas in een kruidige saus. Het heeft iets weg van kip pilav. Bekijk hier het recept.

Ajam nanas (kip met ananas uit de slowcooker)
Ajam nanas (kip met ananas)

7. Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas)

Dit gerecht at ik veel op Ibiza. Het is een simpel gerecht waar je meteen een vakantiegevoel van krijgt. Deze gehaktballetjes eet je met rijst, pasta of brood. Bekijk het recept hier.

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas)
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas)

8. Pulled pork barbecue style

Een klassiek gerecht, pulled pork bbq style. Pulled porc kun je maken in de oven, op de barbecue en natuurlijk ook in de slowcooker. Serveer op een lekker broodje met sla en pickles. Kijk hier voor het recept.

Pulled pork bbq
Pulled pork bbq style

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.