Eetspiratie » Zomerse slowcooker gerechten
Zomerse slowcooker gerechten

Zomerse slowcooker gerechten

Je slowcooker hoeft in de zomermaanden niet te verstoffen in je keukenkastje! Dit apparaat kun je namelijk ook heel goed inzetten om lekkere zomerse gerechten te maken. Ik maakte een handig overzicht met een aantal zomerse slowcook gerechten, zo hoef je alleen nog maar te kiezen waar je zin in hebt.

In de zomer is het lekker om wat lichtere frisse gerechten te eten. In de slowcooker wordt ‘meestal’ een vleesgerecht bereid. Vlees kun je met kruiden, limoen of citroensap, crème fraîche of yoghurt lekker ‘opfrissen’. Met een lekkere salade of knapperige groenten ernaast, een broodje, wraps, couscous of bulgur maak je gerechten iets lichter. Ik heb een aantal recepten op een rij gezet. Wil je een recept bekijken? Klik dan op de titel en je komt bij het recept.

Oosterse salade met pulled chicken

Deze salade brengt je naar Thailand! Een perfect zomers gerecht waarvan je een deel bereid in de slowcooker. In de slowcooker kun je heerlijke pulled chicken maken. Combineer dit met lekkere knapperige groenten en een heerlijke dressing en je heb een prima licht en zomers gerecht.

Oosterse pulled chicken salade

Indo slowcooked spareribs

Denk je aan zomer, dan denk je aan barbecue! En dan denk je misschien ook wel aan spareribs. Deze spareribs gaar je eerst in de slowcooker, vervolgens lak je ze af en rooster je ze in de oven of op de barbecue.

Indo slowcooked spareribs

Carnitas (krokant varkensvlees)

Mexicaanse gerechten passen uitstekend bij de zomer. Het vlees voor de carnitas wordt langzaam gegaard in de slowcooker en vervolgens krokant opgebakken in de pan of kort gegrild. Met een frisse salade erbij is dit echt een fiësta op je bord.

Carnitas krokant varkensvlees uit de slowcooker

Kip fajitas

Dit gerecht heeft maar 3 tot 4 uur nodig in de slowcooker. Zet de toppings zoals avocado, koriander en tortillachips in leuke schaaltjes op tafel.

Kip fajitas

Kip in mangosaus

Bij een zomerse dag hoort een tropisch gerecht en bij tropisch denk ik meteen aan mango. Dit gerecht is verrassend lekker.

Kip in mangosaus

Ajam nanas (kip met ananas uit de slowcooker)

Dat dit een fris gerecht is hoef ik niet uit te leggen. Kip met fris zoete ananas in een kruidige saus.

Ajam nanas (kip met ananas uit de slowcooker)

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas)

Dit gerecht at ik veel op Ibiza. Het is een simpel gerecht waar je meteen een vakantiegevoel van krijgt.

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas)

Pulled pork barbecue style

Een klassiek gerecht, pulled pork bbq style. Pulled porc kun je maken in de oven, op de barbecue en natuurlijk ook in de slowcooker. Serveer op een lekker broodje met sla en pickles.

Pulled pork bbq

Dit waren een aantal gerechten ter inspiratie. Wat is jouw favoriete zomerse slowcooker gerecht?

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE