Ajam nanas, (kip met ananas uit de slowcooker). Ik weet dat veel mensen gek zijn op zoete gerechten. Zelf ben ik meer een pittige eter, maar overal kan natuurlijk sambal bij. Ajam nanas is een licht pittig/zoet gerecht dat ook goed in de smaak valt bij kinderen. De combinatie van de zoete ananas, gember, knoflook en rode peper is heel erg lekker. Er zitten ook redelijk wat groenten in dit gerecht. Samen met rijst, komkommertjes en kroepoek is dit een prima bordje eten!
Dit recept voor kip met ananas kun je niet alleen maken in een slowcooker maar ook in een ‘gewone’ pan. Zelf heb ik het in de slowcooker gemaakt. Het voordeel daarvan is dat ik er dan geen omkijken naar heb en de smaken lekker lang kunnen intrekken (lees hier alles over de slowcooker). Belangrijk is om de kip en groenten in even grote stukjes te snijden, op deze manier kan alles gelijktijdig gaar worden.
Ajam nanas (kip met ananas uit de slowcooker)
In dit recept heb ik kipfilet gebruikt, maar kippendijen zijn ook een goede keuze. Kippendij wordt minder snel droog en is wat malser. Je kunt voor dit gerecht ook vega(n) kipstukjes gebruiken (op basis van soja eiwit). De bereiding is dan hetzelfde alleen vervang je de kip voor kipstukjes. Vervang de honing voor suiker en laat de Thaise vissaus in het recept weg, dan is dit gerecht vegan.
Dit zoet/zure kip gerecht heeft wel wat weg van een gerecht wat sommige mensen kip pilav noemen. Meestal wordt het gemaakt met perziken en kip, ook een combinatie van zoet en hartig. Je serveert dit gerecht met rijst en een frisse salade.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)