Eetspiratie » Koolsla met ananas (coleslaw)
Koolsla met ananas

Koolsla met ananas (coleslaw)

Als ik aan een frisse en salade denk dan komt deze koolsla als eerste in me op. Van een halve spitskool kun je een flinke schaal met koolsla maken. Samen met wat ingrediënten uit je koelkast en kruiden la, tover je binnen no time deze salade op tafel. Heel verassend: kinderen vinden deze salade ook erg lekker!

In deze salade gebruik ik spitskool. Witte kool kan ook prima voor deze koolsla gebruikt worden. Het lekkerst is, is om de kool in hele dunne reepjes te snijden. Door naast mayonaise ook Griekse yoghurt te gebruiken voor de dressing wordt de salade lekker licht en fris van smaak.

In dit recept gebruik ik ananas uit blik. De siroop kun je namelijk gebruiken voor de dressing. Voeg dit toe naar smaak. Om de dressing wat meer pit te geven kun je ook gembersiroop gebruiken.

Koolsla met ananas (coleslaw)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Budget, SaladesKeuken: Bijgerecht, SaladesMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

25

minuten

Geef je koolsla een lekker zoet accent met rozijnen en ananas.

Ingrediënten

  • halve spitskool

  • 1 blik ananasstukjes + evt siroop (blik 450 gram)

  • 2 eetlepels rozijnen

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 eetlepel mayonaise

  • halve theelepel kerriepoeder

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel (appelcider)azijn

  • 1 snuf zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 2 bosuitjes

  • naar smaak: gembersiroop

Hoe maak je het?

  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en bewaar het groene gedeelte om straks mee te garneren. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes, doe deze in een vergiet en spoel het af onder de kraan. Dep de spitskool droog met een theedoek. Doe de kool in een grote kom of schaal.
  • Haal de ananas uit het blik en bewaar de siroop. Doe de ananas samen met de rozijnen bij de kool.
  • Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, azijn, gember of ananas siroop, kerriepoeder, knoflookpoeder, mosterd, peper en zout. Proef of de dressing op smaak is en voeg indien nodig nog wat extra van de ingrediënten toe.
  • Schenk de dressing over de spitskool en meng alles goed door elkaar. Voeg het witte gedeelte toe van de bosui en meng dit door de salade. Garneer de salade met het groene gedeelte van de bosui. Je kunt hem direct serveren of even laten staan zodat de smaken nog beter kunnen intrekken.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE