Koolsla met ananas (coleslaw)

Koolsla met ananas (coleslaw)

Als ik aan een frisse en zomerse salade denk dan komt deze koolsla als eerste in me op. Met weinig ingrediënten zet je binnen no time een flinke schaal van deze salade op tafel. Erg lekker bij de barbecue en deze salade valt vaak ook goed in de smaak bij kinderen.

In deze salade gebruik ik spitskool. Van een halve spitskool kun je best een grote hoeveelheid salade maken. Door naast mayonaise ook Griekse yoghurt te gebruiken wordt de salade lekker fris van smaak.

In dit recept kun je verse ananas of ananas in blik gebruiken. En heb je geen gembersiroop in huis maar wel ananas in blik? Gebruik dan voor de dressing de ananassiroop dat is een lekker alternatief. Voeg dit toe naar smaak.

wat heb je nodig?

  • hele spitskool

  • ananas uit blik + 4 eetlepels siroop

  • 2 eetlepels rozijnen

  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt

  • flinke eetlepel mayonaise

  • theelepel mosterd

  • halve theelepel kerriepoeder

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • theelepel (appelcider)azijn

  • snuf zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en bewaar het groene gedeelte om straks mee te garneren. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes, doe deze in een vergiet en spoel het af onder de kraan. Dep de spitskool droog met een theedoek. Doe de kool in een grote kom of schaal.
  • Snijd een verse ananas in blokjes of giet ananas uit blik af. Voeg deze samen met de rozijnen toe aan de spitskool.
  • Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, azijn, kerriepoeder, knoflookpoeder, mosterd, peper en zout. Proef of de dressing op smaak is en voeg indien nodig nog wat extra van de ingrediënten toe.
  • Giet de dressing over de spitskool en meng alles goed door elkaar. Voeg het witte gedeelte toe van de bosui en meng dit door de salade. Garneer de salade met het groene gedeelte van de bosui.
  • Een restje salade kun je bewaren in de koelkast.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

5 Reacties

  1. Ik heb deze nu al een aantal keren gemaakt en elke keer een succesnummer

  2. Simone, je bent een toppertje! Precies wat ik zoek voor a.s. Vrijdag.

  3. Ga ik gauw maken, ziet er lekker uit en weinig ingrediënten!

  4. Ohhh deze is heerlijk heb ik al paar keer gemaakt tooppiehh ???Gr Ira

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*