Eetspiratie » Ananas smoothie
Ananas smoothie

Ananas smoothie

Met warm weer kan ik alleen maar aan lekkere frisse smoothies denken. Ik heb dan sowieso altijd zin in koud vers fruit. Een smoothie is een lekker verfrissend tussendoortje maar ik drink ze ook wel eens als ontbijt. Van deze ananas smoothie met kokosmelk krijg je een lekker tropisch gevoel!

Ik heb standaard een blikje kokosmelk in de koelkast staan en bananen in mijn vriezer. Hier kun je naast lekkere smoothies ook bananenijs en slagroom van maken. Kijk hier hoe je van koude kokosmelk kokosslagroom maakt.

Wat heb je nodig?

  • rijpe ananas (schoongemaakt)
  • 2 bevroren bananen
  • 300 milliliter koude kokosmelk
  • rasp en sap van een halve limoen

Hoe maak je het?

Maak de ananas schoon en doe deze samen met de bevroren bananen in de blender. Voeg de kokosmelk en de sap en rasp van de limoen toe en blend het tot een romige smoothie. Als je hem te dik vind kun je altijd nog wat water toevoegen. Serveer de smoothie in een leuk potje met een schijfje limoen aan de rand en steek er een leuk rietje in voor een extra tropisch gevoel.

Deze smoothie past perfect bij de zomer, tijdens een feestje of een barbecue.

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)