Eetspiratie » IJskoffie
IJskoffie

IJskoffie

Op warme dagen laat ik meestal de koffie staan en drink ik liever water. Maar als ik toch zin heb in koffie dan drink ik liever een zelfgemaakte ijskoffie! Dit is een perfect drankje voor een zomerse dag. Een lekkere oppepper voor een luie warme middag.

Als je ijsblokjes in je vriezer hebt liggen dan is deze koffie heel snel gemaakt. Als je altijd oploskoffie in huis hebt dan is een glaasje (dat drinkt lekkerder bij ijskoffie) zo gezet.

Wat heb je nodig?

  • 200 milliliter (plantaardige) melk
  • kopje afgekoelde koffie of een dessertlepel oploskoffie
  • honing of (kokosbloesem)suiker naar smaak
  • theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder
  • mespunt kaneel
  • ongeveer 8 ijsblokjes

Hoe maak je het?

Om ijsblokjes te vermalen heb je wel een krachtige blender nodig! Doe alle ingrediënten in de blender en pulseer tot de koffie goed schuimig wordt. Proef of hij sterk en zoet genoeg is en voeg indien nodig nog een beetje koffie, honing of kaneel toe. Schenk de ijskoffie in een hoog glas en doe er nog wat ijsblokjes bij.

Dit recept is voor één glas. Voor meer glazen verdubbel je de ingrediënten.

Voor de variatie kun je ook een beetje cacaopoeder toevoegen of een lekkere topping van kokosslagroom. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een lekker plekje opzoeken in de zon en genieten.

Tip: hou je van koffie? Probeer dan ook eens de koffiesmoothie!

IJskoffie

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE