Ik vind ijskoffie in de zomer heel erg lekker maar soms vind ik het een beetje te ‘zwaar’. Ik ben niet echt fan van koffie waar allerlei zoetigheid en dikke koffiemelk inzit. Ik heb liever een licht en eenvoudig drankje met de smaak van koffie en een wolkje melk (dat klinkt zo leuk). In Barcelona zag ik bij Starbucks cold brew coffee. Dit is koffie die 12 tot 24 uur getrokken/ gebrouwen is met koud water. Het is totaal iets anders dan ijskoffie.
Het handige van deze koffie is dat je er een voorraad van kunt maken en het dus kunt pakken wanneer je daar zin in hebt. En het is al koud!
Cold brew coffee is zoet van smaak en je proeft de koffie heel goed. Je hoeft er dus geen suiker in te gebruiken, tenzij je een echte zoetliefhebber bent! Voor een Vietnamese ijskoffie schenk je er in plaats van gewone melk gecondenseerde melk bij. Wel zoet, maar lekker om een keer mee af te wisselen.
Je kunt natuurlijk een ouderwetse pot koffie zetten en deze een nacht koud laten worden in de koelkast. Dit is dan niet echt cold brew coffee. Door de koffie te laten trekken in de koelkast (het brouwen) krijgt het een intense koffiesmaak.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE