Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Vroeger toen ik net op mezelf woonde wokte ik wat af. Ik at bijna 3 keer per week een wokgerecht met kip en verschillende soorten groenten. En nu doe ik het bijna nooit meer, terwijl het zo makkelijk en snel is. Ik kook best uitgebreid doordeweeks dus ik mag het mezelf af en toe best wat makkelijker maken! Dit Chinese gerecht is lekker licht en zit vol met groente. Ook kinderen vinden dit lekker, zelfs de zwarte boontjes.

Wat heb je nodig voor de marinade?

  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel (rijst)azijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • snufje zwarte peper
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel rijstolie of een andere neutrale olie

Wat heb je nog meer nodig?

  • 1 rode paprika
  • grote ui
  • 1 oranje of gele paprika
  • 10 kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 2 centimeter verse gember
  • 200 gram zwarte bonen (afgespoeld)
  • snufje chilipoeder

Hoe maak je het?

Dit wokgerecht is voor 4 personen.

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal. Snijd de kip in kleine blokjes en leg deze in de marinade voor minimaal 15 minuten.

Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes en snipper de ui. Rasp de gember en snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een wok of diepe pan en bak de paprika en de ui hierin aan. De groenten mogen nog een beetje een bite hebben. Schep de groenten uit de pan en bak de kip in dezelfde pan. Voeg de geraspte gember en de plakjes knoflook eraan toe en schud de pan regelmatig.

Hoe nu verder?

Bak de kip bruin en voeg de champignons toe. Bak deze mee tot ze zacht zijn. Voeg de paprika en de ui toe en de afgespoelde zwarte boontjes. Schud de pan nog een aantal keer goed om zodat alles goed met elkaar vermengd wordt. Breng op smaak met nog wat sojasaus en een snufje chilipoeder.

Snijd de bosui in ringen kook ondertussen de rijst.

Serveer het gerecht met (zilvervlies) rijst en garneer het met de bosui. Lekker met wat kroepoek erbij.

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*