Eetspiratie » Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen
Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen, een compleet gerecht wat je eet met rijst. Het staat snel op tafel en zit vol met groenten en zelfs bonen. De kip zet je in de marinade van onder andere sojasaus en ondertussen snijd je de groenten. Daarna alles in een wok, je kookt rijst en voor je het weet staat het op tafel.

Wokgerechten zijn ideaal voor een drukke doordeweekse dag of voor dagen dat je niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken. Dit kleurrijke gerecht is vrij simpel en daarom valt het ook bij veel mensen in de smaak. De zwarte boontjes geven het gerecht een mooie kleur en smaak en daarnaast zijn ze ook nog eens erg gezond.

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Je begint met het maken van een simpele marinade voor de kip. Door de maïzena toe te voegen wordt de kip zacht en mals. Je kunt de kip ook vervangen voor plantaardige kipstukjes (op basis van soja-eiwit) of blokjes tofu. Vervang dit gewoon één op één. Verder hoef je niks aan te passen en kun je het recept gewoon volgen zoals beschreven.

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

20

minuten
Total time

45

minuten

Een lekker en makkelijk gerecht met kip, groente en zwarte bonen.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • De marinade
  • 1 eetlepel rijstazijn

  • 3 eetlepels sojasaus

  • halve theelepel zwarte peper

  • halve eetlepel maïzena

  • 1 theelepel sesamolie

  • De wokschotel
  • 500 gram kipfilet (of plantaardige optie)

  • 1 rode paprika in grove stukken gesneden

  • 1 gele of oranje paprika in grove stukken gesneden

  • 1 ui in grove stukken gesneden

  • 10 kastanjechampignons in plakjes

  • 3 tenen knoflook fijngehakt

  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden

  • 2 centimeter verse gember geraspt

  • 200 gram afgespoelde zwarte boontjes

  • chili vlokken naar smaak

  • 1 eetlepel neutrale olie

  • snufje zout

BEREIDING

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal. Snijd de kip in kleine blokjes en leg deze in de marinade voor minimaal 15 minuten. Ondertussen snijd je de groenten.
  • Snijd de paprika’s in reepjes, de champignons in plakjes en snijd de ui grof. Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een wok of diepe pan en bak de kip bruin en gaar. Schep de kip uit de pan over op een bord.
  • In dezelfde pan bak je de paprika met de ui en een snufje zout aan. Schep dit goed om. Voeg de gember en de knoflook toe en bak dit mee. De champignons mogen er nu bij, bak deze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gebakken kip toe. Spoel de zwarte bonen af onder de kraan en voeg deze toe aan de wok. Schep alles goed om. Breng het gerecht op smaak met chili vlokken en een extra scheutje sojasaus. Snijd de bosui in ringetjes en gebruik deze als garnering.
  • Serveer met rijst en kroepoek. Bestrooi het gerecht eventueel met sesamzaadjes.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.