Eetspiratie » Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen
Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen, een compleet gerecht wat je eet met rijst. Het staat snel op tafel en zit vol met groenten en zelfs bonen. De kip zet je in de marinade van onder andere sojasaus en ondertussen snijd je de groenten. Daarna alles in een wok, je kookt rijst en voor je het weet staat het op tafel.

Wokgerechten zijn ideaal voor een drukke doordeweekse dag of voor dagen dat je niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken. Dit kleurrijke gerecht is vrij simpel en daarom valt het ook bij veel mensen in de smaak. De zwarte boontjes geven het gerecht een mooie kleur en smaak en daarnaast zijn ze ook nog eens erg gezond.

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Je begint met het maken van een simpele marinade voor de kip. Door de maïzena toe te voegen wordt de kip zacht en mals. Je kunt de kip ook vervangen voor plantaardige kipstukjes (op basis van soja-eiwit) of blokjes tofu. Vervang dit gewoon één op één. Verder hoef je niks aan te passen en kun je het recept gewoon volgen zoals beschreven.

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

0 van 0 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

20

minuten
Total time

45

minuten

Een lekker en makkelijk gerecht met kip, groente en zwarte bonen.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • De marinade
  • 1 eetlepel 1 rijstazijn

  • 3 eetlepels 3 sojasaus

  • halve theelepel halve zwarte peper

  • halve eetlepel halve maïzena

  • 1 theelepel 1 sesamolie

  • De wokschotel
  • 500 gram 500 kipfilet (of plantaardige optie)

  • 1 1 rode paprika in grove stukken gesneden

  • 1 1 gele of oranje paprika in grove stukken gesneden

  • 1 1 ui in grove stukken gesneden

  • 10 10 kastanjechampignons in plakjes

  • 3 tenen 3 knoflook fijngehakt

  • 2 2 bosuitjes in ringetjes gesneden

  • 2 centimeter 2 verse gember geraspt

  • 200 gram 200 afgespoelde zwarte boontjes

  • chili vlokken naar smaak

  • 1 eetlepel 1 neutrale olie

  • snufje zout

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal. Snijd de kip in kleine blokjes en leg deze in de marinade voor minimaal 15 minuten. Ondertussen snijd je de groenten.
  • Snijd de paprika’s in reepjes, de champignons in plakjes en snijd de ui grof. Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een wok of diepe pan en bak de kip bruin en gaar. Schep de kip uit de pan over op een bord.
  • In dezelfde pan bak je de paprika met de ui en een snufje zout aan. Schep dit goed om. Voeg de gember en de knoflook toe en bak dit mee. De champignons mogen er nu bij, bak deze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gebakken kip toe. Spoel de zwarte bonen af onder de kraan en voeg deze toe aan de wok. Schep alles goed om. Breng het gerecht op smaak met chili vlokken en een extra scheutje sojasaus. Snijd de bosui in ringetjes en gebruik deze als garnering.
  • Serveer met rijst en kroepoek. Bestrooi het gerecht eventueel met sesamzaadjes.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)