Ik had kip cashew gemaakt en een beetje extra zodat ik ook voor mijn moeder een lekker bakje eten had. Ze appte mij in de avond met de vraag, ‘Simoon, hoe krijg jij die kip zo zacht?’. Meestal geeft mijn moeder de tips, maar nu was het andersom. En omdat zelfs mijn moeder deze tip voor zachte kipstukjes niet kende, deel ik deze graag met jullie!
Eerlijk gezegd is deze tip voor mij een soort van vanzelfsprekend geworden. Al jaren bereid ik kip op deze manier. In de Oosterse keuken wordt deze bereidingswijze vaak toegepast. Voor mij is het dus heel normaal om kipfilet of kippendijen op die manier te bereiden.
Je kent de gerechten van de Chinese restaurants wel met van die dun gesneden, zachte glanzende stukjes kip. Of heerlijke wokgerechten met een glanzende saus en stukjes kip die er sappig en mals uitzien in plaats van droog gebakken.
Ik denk als je dit een keer hebt uitgeprobeerd je het zeker vaker zult gaan toepassen in de keuken.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.