Zachte kipstukjes net zoals in Chinese gerechten, ik leer je hoe je kipstukjes zacht en mals krijgt. Een simpele kooktechniek waardoor stukjes kip een mooi glanzend laagje krijgen en een zachte malse textuur. Het ingrediënt dat je hiervoor nodig hebt, staat waarschijnlijk gewoon in je voorraadkast.
Deze kooktechniek gebruik ik zelf vaak als ik Aziatische kipgerechten maak. In de Chinese en ook Indonesische keuken wordt deze bereidingswijze vaak toegepast. Ik had kip cashew gemaakt en een beetje extra gekookt zodat ik ook voor mijn moeder een lekker bakje eten had. Ze appte mij in de avond met de vraag, ‘Simoon, hoe krijg jij die kip zo zacht?’. Meestal geeft mijn moeder de tips, maar nu was het andersom. En omdat zelfs mijn moeder deze tip voor zachte kipstukjes niet kende, deel ik deze graag met jullie!
Zachte kipstukjes
Je kent de gerechten van de Chinese restaurants wel met van die dun gesneden, zachte glanzende stukjes kip. Het gerecht tjap tjoy is daar een goed voorbeeld van. Als je deze bereidingswijze een keer hebt uitgeprobeerd zul je het zeker vaker gaan toepassen in de keuken.

Westinghouse Wokpan Inductie – Ø 30 cm – Zwart Marmer – met Deksel
Geschikt voor alle warmtebronnen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Zachte kipstukjes
4
porties15
minuten10
minuten25
minutenHoe krijg je zachte kipstukjes zoals ze geserveerd worden in Chinese gerechten? In dit artikel kun je lezen welke handige kooktechniek hiervoor wordt gebruikt. Toe te passen in allerlei Aziatische gerechten. Het ingrediënt dat je hiervoor nodig hebt staat waarschijnlijk gewoon al in je voorraadkast.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 gram kipfilet of kippendijen
2-3 eetlepels maïzena
zout en peper naar smaak
1 eetlepel olie
BEREIDING
- Leg 500 gram kipfilet op de helft van een vel bakpapier en vouw de andere helft eroverheen. Sla de kipfilet een plat met bijvoorbeeld een deegroller of een klein steelpannetje.
- Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Snijd de kip in dunne plakjes of reepjes.
- Doe de kip in een (ziplock) zakje en voeg 2 tot 3 eetlepels maïzena toe. Kneed nu de kip in het zakje en zorg dat de stukjes bedekt worden met een laagje maïzena.
- Verhit een eetlepel olie in een pan of wok. Schud overtollige maïzena van de kip en bak de kip bruin en gaar. De kip plakt in het begin een beetje aan elkaar maar dat kun je losmaken met een spatel. Bak het op een gelijkmatig (niet te hoog) vuur.
- Test een stukje kip om te kijken of hij gaar is. Je kip is nu klaar voor verdere verwerking. Je kunt nu een (wok)saus en/of groenten toevoegen.