Zachte kipstukjes

Zachte kipstukjes

Ik had kip cashew gemaakt en een beetje extra zodat ik ook voor mijn moeder een lekker bakje eten had. Ze appte mij in de avond met de vraag, ‘Simoon, hoe krijg jij die kip zo zacht?’. Meestal geeft mijn moeder de tips, maar nu was het andersom. En omdat zelfs mijn moeder deze tip voor zachte kipstukjes niet kende, deel ik deze graag met jullie!

Eerlijk gezegd is deze tip voor mij een soort van vanzelfsprekend geworden. Al jaren bereid ik kip op deze manier. In de Oosterse keuken wordt deze bereidingswijze vaak toegepast. Voor mij is het dus heel normaal om kipfilet of kippendijen op die manier te bereiden.

Je kent de gerechten van de Chinese restaurants wel met van die dun gesneden, zachte glanzende stukjes kip. Of heerlijke wokgerechten met een glanzende saus en stukjes kip die er sappig en mals uitzien in plaats van droog gebakken.

Ik denk als je dit een keer hebt uitgeprobeerd je het zeker vaker zult gaan toepassen in de keuken.

Zachte kipstukjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, SlowcookerKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Hoe krijg je zachte kipstukjes voor wokgerechten? Lees hier mijn tip!

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet of kippendijen

  • 2 – 3 eetlepels maïzena

  • zout en peper naar smaak

  • 1 eetlepel olie

Hoe maak je het?

  • Leg de kipfilet op de helft van een stukje bakpapier en vouw de andere helft eroverheen. Sla de kipfilet een beetje plat met bijvoorbeeld een deegroller of een klein steelpannetje.
  • Bestrooi de kip met peper en zout. Snijd de kip in dunne plakjes of reepjes.
  • Doe de kip in een (ziplock) zakje en voeg 2 tot 3 eetlepels maïzena toe. Kneed nu de kip in het zakje en zorg dat de stukjes bedekt worden met een laagje maïzena.
  • Verhit een eetlepel olie in een pan of wok. Schud overtollige maïzena van de kip en bak de kip bruin en gaar. De kip plakt in het begin een beetje aan elkaar maar dat kun je losmaken met een spatel. Bak het op een gelijkmatig (niet te hoog) vuur.
  • Test een stukje kip om te kijken of hij gaar is. Je kip is nu klaar voor verdere verwerking. Je kunt nu een (wok)saus en/of groenten toevoegen.

Aantekeningen

  • Kijk voor een voorbeeld van een recept bij mijn gerecht kip cashew. Hier kun je zien hoe ik deze tip toepas. Klik hier voor het recept.
  • Zoek je nog een lekkere woksaus? Probeer dan deze saus (klik hier) eens met honing en gember of deze saus (klik hier) met zwarte peper en knoflook.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*