Gehaktbal uit de jus, wie kent hem niet? Lekkere sappige gehaktballen met een heerlijke kruidige saus. Mijn Indische tante Eef kon de lekkerste gehaktballen maken. Gehaktballen maak je meestal in een stoofpan. Hoe langer ze sudderen hoe lekkerder ze worden. De slowcooker is daarom ideaal voor een gerecht zoals dit. Je hebt een klein beetje voorbereidend werk en daarna doet de pan de rest.
Eigenlijk kun je overal ouderwetse gehaktballen bij eten. Bij een stamppot, aardappels en groenten, op een broodje of bij de friet. Je kunt ze zowel warm als koud (op een broodje) eten. Het recept van de gehaktballen van mijn tante Eef vind je hier. Deze gehaktballen worden op smaak gebracht met sambal en gebakken uitjes.
Gehaktbal uit de jus
Mijn gehaktballen maak ik het liefst in de slowcooker. Meestal maak ik een dubbele hoeveelheid zodat ik een voorraadje heb. De volgende dag smaken deze gehaktballen uit de slowcooker namelijk heerlijk op een broodje. Dit recept bestaat uit twee onderdelen, de gehaktballen en de jus. Deze voeg je samen in de slowcooker en na een paar uur slowcooken heb je superzachte gehaktballen.
Kijk even qua kruiding wat je zelf lekker vindt. Houd je niet van gerookt paprikapoeder? Gebruik dan iets minder of laat het weg. Wil je meer of minder knoflook? Pas het aan naar je eigen smaak. Let wel op dat het niet te zout wordt. De jus kun je vooraf proeven. Pas indien nodig de smaak aan voordat je alles in de slowcooker doet.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)