De allerlekkerste gehaktbal, hoe maak je die? Nou dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast kom je al een heel eind. Warm of koud, een gehaktbal smaakt altijd goed. Maak meteen een grotere hoeveelheid, dan heb je de volgende dag een lekkere lunch.
Wat is het geheim van een goede gehaktbal? Ik denk een beetje vet, want vet is smaak. Half-om-half gehakt is hiervoor dan de beste keus.
De allerlekkerste gehaktbal
De meeste ingrediënten voor deze gehaktballen heb je waarschijnlijk allemaal al in huis. Het is een kwestie van alles mengen in een kom, ballen draaien en klaar. Maar het mengen van het gehakt is voor sappige gehaktballen erg belangrijk. Knijp met je handen goed alle kruiden in het gehakt. Zorg dat het een smeuïg mengsel wordt. Om te bepalen of de smaak goed is kun je een klein stukje van het gekruide gehakt bakken. Proef, en als de smaak naar wens is hoef je niks meer aan te passen. Is het nog niet helemaal naar je zin, voeg dan nog wat van de ingrediënten toe aan het gehaktmengsel.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)