De allerlekkerste gehaktbal, hoe maak je die? Nou dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast kom je al een heel eind. Warm of koud, een gehaktbal smaakt altijd goed. Maak meteen een grotere hoeveelheid, dan heb je de volgende dag een lekkere lunch.
Wat is het geheim van een goede gehaktbal? Ik denk een beetje vet, want vet is smaak. Half-om-half gehakt is hiervoor dan de beste keus.
De allerlekkerste gehaktbal
De meeste ingrediënten voor deze gehaktballen heb je waarschijnlijk allemaal al in huis. Het is een kwestie van alles mengen in een kom, ballen draaien en klaar. Maar het mengen van het gehakt is voor sappige gehaktballen erg belangrijk. Knijp met je handen goed alle kruiden in het gehakt. Zorg dat het een smeuïg mengsel wordt. Om te bepalen of de smaak goed is kun je een klein stukje van het gekruide gehakt bakken. Proef, en als de smaak naar wens is hoef je niks meer aan te passen. Is het nog niet helemaal naar je zin, voeg dan nog wat van de ingrediënten toe aan het gehaktmengsel.
De allerlekkerste gehaktbal
6
stuks25
minuten30
minuten55
minutenMet ingrediënten uit je voorraadkast maak je zelf de allerlekkerste gehaktbal.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 kilo half-om-half gehakt
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mosterd
halve theelepel cayennepeper (of minder naar smaak)
6 eetlepels paneermeel
1 ei
1 zeer fijngehakte ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel roomboter
1 theelepel olie
vers gemalen zwarte peper naar smaak
BEREIDING
- Snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom.
- Voeg de ui, knoflook, mosterd, cayennepeper, paneermeel, sojasaus, zwarte peper en het ei toe.
- Knijp het gehakt met je handen goed door elkaar. Hoe langer je knijpt hoe sappiger je gehaktballen straks worden.
- Verdeel het mengsel in even grote stukken. Draai er ongeveer 10 grote gehaktballen van. Leg ze op een bord, dek ze af met een stukje folie en zet ze even in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
- Verwarm een koekenpan en laat een eetlepel boter smelten samen met een theelepel olie. Bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Doe ook even een deksel op de pan zodat ze van binnen ook goed gaar worden.
- Serveer de gehaktballen met mosterd of mayonaise. Zowel warm als koud lekker.
AANTEKENINGEN
- Heb je een slowcooker? Dan is het recept voor gehaktbal uit de jus misschien wel iets voor jou! Kijk hier voor het recept.
- Zoek je nog meer gehaktballetjes inspiratie? Ik zette een aantal recepten voor je op een rij. Kijk hier voor een overzicht van recepten.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Gehaktballetjes in ketjap pindasaus (slowcooker)
- De 8 lekkerste recepten voor gehaktballetjes
- Snelle kruidige gehaktballetjes
- Gehaktbal uit de jus
- Salade met Indische gehaktballetjes
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.