De allerlekkerste gehaktbal

De allerlekkerste gehaktbal

Hoe maak je de allerlekkerste gehaktballen? Dat is heel eenvoudig. Met een paar tips zet je binnen no time een pan met de meest heerlijke gehaktballen op tafel. En maak er meteen een paar extra want de volgende dag zijn ze ook lekker op een broodje als lunch.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram biologisch rundergehakt
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • snufje zout
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 (spelt)boterhammen verkruimeld
  • 2 eieren
  • 1 geraspte ui
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • olijfolie of roomboter om in te bakken

Hoe maak je het?

Het kan niet simpeler, doe alle ingrediënten in een kom en prak met een vork alles door elkaar. Zorg ervoor dat het een mooi egale massa wordt. Als je dat gedaan hebt, draai er dan 5 tot 6 mooie gehaktballen van.

Leg ze op een schaal, dek ze af met keukenfolie en leg ze minstens een half uur in de koelkast (dan blijven ze lekker stevig als je ze gaat bakken).

Klaar met wachten? Dan is het nu tijd om de gehaktballen te bakken. Gebruik een koekenpan met een klein beetje (olijf)olie of roomboter en bak de gehaktballen lekker bruin. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om en leg ze ook af en toe op z’n kant. Zo krijg je een mooie bruine gehaktbal.

Warm zijn ze natuurlijk heerlijk maar koud op een broodje zijn ze de volgende dag net zo lekker!

Heb je een slowcooker? Maak dan eens heerlijke gehaktballen in jus. Lees hier het recept.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

3 Reacties

  1. Superlekker, aanrader!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*