Eetspiratie » De allerlekkerste gehaktbal
Gehaktbal recept

De allerlekkerste gehaktbal

Hoe maak je de allerlekkerste gehaktbal? Nou dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast kom je al een heel eind. Warm of koud, een gehaktbal smaakt altijd goed. Maak meteen een grotere hoeveelheid, dan heb je de volgende dag een lekkere lunch.

Eigenlijk eten wij tegenwoordig vaker kipgehakt dan rundvlees of varkensgehakt (half om half gehakt). Maar een ‘echte’ gehaktbal maak je natuurlijk niet met kipgehakt. Zo af en toe een lekkere ouderwetse gehaktbal lusten ze hier thuis wel.

De ingrediënten voor deze gehaktballen heb je waarschijnlijk allemaal al in huis. Het is een kwestie van alles mengen in een kom, ballen draaien en klaar.

De allerlekkerste gehaktbal

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenKeuken: Hollandse potMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

6

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Met ingrediënten uit je voorraadkast maak je zelf de allerlekkerste gehaktbal.

Ingrediënten

  • 1 kilo half om half gehakt

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels mosterd

  • halve theelepel cayennepeper (of minder naar smaak)

  • 6 eetlepels paneermeel

  • 1 ei

  • 1 zeer fijngehakte ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel roomboter

  • 1 theelepel olie

  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg de ui, knoflook, mosterd, cayennepeper, paneermeel, sojasaus, zwarte peper en het ei toe.
  • Knijp het gehakt met je handen goed door elkaar. Hoe langer je knijpt hoe sappiger je gehaktballen straks worden.
  • Verdeel het mengsel in even grote stukken. Draai er ongeveer 10 grote gehaktballen van. Leg ze op een bord, dek ze af met een stukje folie en zet ze even in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
  • Verwarm een koekenpan en laat een eetlepel boter smelten samen met een theelepel olie. Bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Doe ook even een deksel op de pan zodat ze van binnen ook goed gaar worden.
  • Serveer de gehaktballen met mosterd of mayonaise. Zowel warm als koud lekker.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

zeventien − twee =