Eetspiratie » De allerlekkerste gehaktbal
De allerlekkerste gehaktbal

De allerlekkerste gehaktbal

De allerlekkerste gehaktbal, hoe maak je die? Nou dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast kom je al een heel eind. Warm of koud, een gehaktbal smaakt altijd goed. Maak meteen een grotere hoeveelheid, dan heb je de volgende dag een lekkere lunch.

Wat is het geheim van een goede gehaktbal? Ik denk een beetje vet, want vet is smaak. Half-om-half gehakt is hiervoor dan de beste keus.

De allerlekkerste gehaktbal

De meeste ingrediënten voor deze gehaktballen heb je waarschijnlijk allemaal al in huis. Het is een kwestie van alles mengen in een kom, ballen draaien en klaar. Maar het mengen van het gehakt is voor sappige gehaktballen erg belangrijk. Knijp met je handen goed alle kruiden in het gehakt. Zorg dat het een smeuïg mengsel wordt. Om te bepalen of de smaak goed is kun je een klein stukje van het gekruide gehakt bakken. Proef, en als de smaak naar wens is hoef je niks meer aan te passen. Is het nog niet helemaal naar je zin, voeg dan nog wat van de ingrediënten toe aan het gehaktmengsel.

De allerlekkerste gehaktbal

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

6

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Met ingrediënten uit je voorraadkast maak je zelf de allerlekkerste gehaktbal.

Ingrediënten

  • 1 kilo 1 half-om-half gehakt

  • 3 eetlepels 3 sojasaus

  • 2 eetlepels 2 mosterd

  • halve theelepel halve cayennepeper (of minder naar smaak)

  • 6 eetlepels 6 paneermeel

  • 1 1 ei

  • 1 1 zeer fijngehakte ui

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 eetlepel 1 roomboter

  • 1 theelepel 1 olie

  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg de ui, knoflook, mosterd, cayennepeper, paneermeel, sojasaus, zwarte peper en het ei toe.
  • Knijp het gehakt met je handen goed door elkaar. Hoe langer je knijpt hoe sappiger je gehaktballen straks worden.
  • Verdeel het mengsel in even grote stukken. Draai er ongeveer 10 grote gehaktballen van. Leg ze op een bord, dek ze af met een stukje folie en zet ze even in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
  • Verwarm een koekenpan en laat een eetlepel boter smelten samen met een theelepel olie. Bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Doe ook even een deksel op de pan zodat ze van binnen ook goed gaar worden.
  • Serveer de gehaktballen met mosterd of mayonaise. Zowel warm als koud lekker.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE