Teriyaki saus kun je kant en klaar kopen in een flesje, of je kunt het zelf maken. Zelf kip teriyaki maken is helemaal niet moeilijk en zelfs een stuk lekkerder dan wanneer je het maakt met kant en klare saus. In dit recept wordt de kip ook bereid in de oven waardoor deze zacht en mals wordt. De saus is een combinatie van zoet en een vleugje zout, erg lekker dus!
In dit recept gebruik ik een combinatie van ahorn siroop (maple syrup) en sojasaus. Dit is een hele lekkere combinatie van zoet en zout. Heb je geen ahorn siroop in huis (wat ik me heel goed voor kan stellen), dan is honing een prima alternatief. De smaak is dan wel anders maar nog steeds lekker.
Kijk hier welke sojasaus ik gebruik in mijn recepten.
Voor dit recept maak je een marinade en saus ineen. Je maakt eerst de saus, hiervan zet je een gedeelte apart voor later. Het ene gedeelte gaat bij de kip als marinade en de rest gebruik je om bij de kip te serveren.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE